top of page

Yoga-Weekend in Zeeland
 

Anita Heijne

Het yoga bloed stroomde al vroeg door mijn aderen. Mijn moeder startte 50 jaar geleden haar yogaschool in Castricum en ging ik bij haar op kinderyoga les. Ik ben nooit meer gestopt met yoga.

 

Geïnspireerd door mijn moeder ging ik verschillende opleidingen, cursussen, en workshops doen bij oa. Nanda Peek, Cle ßouren. Berber Schönholzer, Gita Iyengar, Teresa Caldas, Maria Post, John Floris, Annemieke Post, Pascal Poel, Corrie Elswijk en nog veel meer. Ondertussen geef ik al 32 jaar yogales in onze yoga studio: Yoga Centrum Castricum, wat ik nog steeds elke dag met veel  passie en plezier doe.En 3 jaar geleden met Pilates reformer studio in Heiloo.

 

Door mijn vele opleidingen heb ik mijn eigen stijl gecreëerd. Naast yoga, geef ik ook Pilates lessen ,zwangerschaps lessen, medisch lessen enz en aerial-yoga.  Ik hoor vaak van mensen die na hun eerste les terugkomen dat ze zich zo ‘lekker’ voelden na de yoga. En ook: "mijn schouder die al zo lang zeer doet voelt na die paar lessen al zo veel beter". Mensen die al langer op les komen geven aan niet precies te kunnen duiden waarom de Yoga nou zou goed doet, maar dat ze ook niet zonder zouden willen/kunnen. En dat laatste geldt voor mij ook! 
 

Lees meer... over Anita en Yoga Castricum

2-4 september 2022
Anita Heijne profiel.gif
Anita Heijne
Hatha Yoga

Programma: Hatha Yoga met een twist Iyengar 

Tijdens de yogalessen dit weekend richten we ons vooral op de oefeningen (asanas) waardoor de andere aspecten van Yoga vanzelf aan bod komen.

 

Met een rustige diepe ademhaling kun je steviger op je voeten staan. Concentratie is noodzakelijk om tegelijkertijd je benen en armen te strekken. En soms doet het best zeer als je je achterbeen moet strekken, maar als je even niet te veel aandacht aan die pijn besteed en meer aan de strekking blijkt het mee te vallen en zelfs uiteindelijk soepeler benen op te leveren (pratyahara). Anders dan vroeger wordt de eenheid van lichaam en geest nu vooral gezocht (en gevonden) in een combinatie van ademhaling, lichamelijke oefening en concentratie.

 

Dit weekend is geschikt voor iedereen, inclusief mensen met fysieke klachten, en ongeacht je ervaring met yoga.   

 

Er komen verschillende yoga stylen voorbij, inclusief Flow Yoga en Meditatie, maar de nadruk ligt op Hatha Yoga en Iyengar Yoga. Je kunt je grenzen zowel lichamelijk als emotioneel tijdens de lessen gaan verleggen, doordat je continue wordt uitgedaagd door de verschillende houdingen. De lessen zijn relatief gezien vrij rustig, dat spreekt de meeste mensen ook aan.

 

Ik hoop dat jullie hier een geweldig weekend gaan beleven, met niet alleen yoga maar ook heerlijk eten, rust en tijd om tot jezelf te komen.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/massage/wellness 

18.30 diner

20.00 Open les/workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Eleonora aan zee
Yoga zaal Zeeland
Zeeland_sauna_samen
Stand met paarden
IMG_4304
IMG_4365
Edited Image 2014-1-14-17:52:51
Gevulde appeltjes met notenpasta
sauna_004
Zen

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page