top of page

Dans-Weekend in Zeeland

 

Anjali

Anjali (1980) is mystical dance docent, psycholoog en holistisch therapeut. Na jarenlang te hebben gewerkt als regulier psycholoog besloot ze een sabbatical te nemen en naar India, Bali en Thailand te reizen. Uiteindelijk heeft ze 4 jaar lang in deze landen gewoond. Ze verdiepte zich in traditionele Tibetaanse en Indiase yoga, tantra, mystical dance en meditatie en deed verscheidene lange stilte retraites. Dit bracht een diepe transformatie met zich mee. Een reis diep naar binnen, naar de essentie van dingen. Het is haar passie om anderen te helpen dezelfde reis naar binnen te maken naar hun eigen essentie. 

 

Anjali geeft mystical dance lessen en helpt mensen 1 op 1 om diepe transformatie te ondergaan met behulp van de emotional freedom technique (EFT) en andere methodes uit de energie psychologie. Zij geeft ook workshops EFT. 

 

Het retraite zal in het teken staan van verschillende (meditatieve) dansen en een yoga les die je dichter bij jezelf brengen en je eigen natuur. Het retraite is geschikt voor het loslaten van blokkades en oude patronen en door te dansen zul je meer harmonie en vitaliteit ervaren! Geniet er van om even weg te zijn van alle dagelijkse beslommeringen en jezelf weer helemaal op te laden.

29-31 Juli 2016
Chakra, Mystical, Sacred & Estatic Dance

Programma: Chakra, Mystical, Sacred & Estatic Dance 

Chakra dance

Door middel van dans en specifieke muziek die elk chakra stimuleert worden de chakra's een voor een in balans gebracht. We beginnen bij het wortel chakra. Bij dit chakra is de verbinding met de aarde belangrijk. Hierbij dans je op hele aardende muziek, zoals Afrikaanse muziek en didgeridoo klanken. Bij chakra 2 dans je met vloeiende bewegingen op sensuele muziek om je sensualiteit, creativiteit en speelsheid te wekken. Chakra 3 heeft te maken met kracht en willpower en dans je op staccato muziek en stimulerende beats. Het 4e chakra is het hartchakra en dans je op muziek dat je hart opent en balanceert. Het 5e chakra heeft te maken met ether, het ontastbare en dans je op muziek die je in een lichte trance brengt en waarbij je weg droomt. Het 6e en 7e chakra dans je op muziek die meer rust brengt en minder beweging. Hierbij ga je naar een afrondende diepe meditatie.

 

Aan het einde van een chakradans sessie kun je verwachten je kalm en sereen en tegelijkertijd fit en vitaal te voelen. Door middel van chakra dance kun je blokkades loslaten en de energie in je lichaam weer vrij laten stromen. Dit geeft een gevoel van opluchting en stabiliteit.  

 

Mystical dance

Mystical dance is een meditatieve dansvorm waarbij je gaat voelen wat je lichaam werkelijk wil. Dit helpt je ook in het dagelijks leven om betere keuzes te maken en bij jezelf te blijven, ook in de hectiek van alledag. Ook versterkt het je intuïtie en intuïtieve waarneming. We dansen van binnenuit op mystieke ritmes. Bij deze dansvorm is er veel ruimte voor eigen invulling en improvisatie. 

 

Sufi whirling

In Turkije wordt Sufi whirling gebruikt om in een trance te raken en een connectie te leggen met je eigen goddelijke natuur. Door het whirlen kom je in contact met je eigen centrum en kom je in een staat van gedachteloosheid. Het is een erg meditatieve bezigheid. Letterlijk een meditatie in beweging (geschikt voor mensen die moeilijk stil kunnen zitten en toch willen mediteren).

 

Sacred bellydance

Dans de sacred shapes op oosterse ritmes en melodieën. De sacred shapes zijn vormen die in de natuur voorkomen, zoals de cirkel, figuur 8 (het oneindigheidssymbool), golfbewegingen en rechte hoeken. Door middel van het isoleren van lichaamsdelen word je enorm flexibel en vergroot je de energie doorstroming en je vitaliteit. Het is een massage voor heel je lichaam! We werken ook met het openen van de chakra's en het stimuleren van de meridianen uit de Chinese geneeskunst door middel van de bewegingen. Bovendien brengt het dansen van de sacred shapes je weer bij je sensualiteit en seksualiteit. Het stimuleert voornamelijk je tweede chakra, je speelsheid en creativiteit. Hoewel deze dans meer toegespitst is op vrouwen, is het ook geschikt voor mannen. Mannen krijgen kleine variaties die geschikt zijn voor het mannelijk lichaam. 

 

Ecstatic dance 

Ecstatic dance is een vrije en bewuste dansvorm waarbij je helemaal los kunt gaan. Vrijheid en expressie staan hierbij voorop. Niets moet, alles mag. Het is een innerlijke reis waarbij het denken zoveel mogelijk wordt uitgeschakeld om volledig in je gevoel te komen. We dansen op muziek die varieert van deep house, trance, zigeunermuziek, wereldmuziek, tot jazz. Je kunt hierbij prima alleen dansen of het contact zoeken met dansers die er open voor staan. Je danst op blote voeten in gemakkelijke kleding en er wordt niet gesproken. 

 

Geen dans ervaring? Alle dansworkshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Elke workshop is weer anders! 

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 diner

20.00 Workshop van jouw docent

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Zeeland
Fruit uit de tuin
Zen
Yoga in de tuin
Zomerse salade
Yoga zaal Zeeland
Schouw slaapkamer_edited
Gevulde appeltjes met notenpasta

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page