Yoga-Weekend in Zeeland

 

3-5 augustus 2018
Vinyasa Yoga

Anouk Lugard

Yoga is voor mij een manier om te werken aan mij mijzelf en een manier om mijn lichaam en geest gezond te houden. De lessen die ik leer op mijn yoga mat gebruik ik ook buiten mijn yoga mat in mijn dagelijks leven. Yoga is voor mij het observeren van jezelf zonder daar een oordeel over te hebben. Het gaat bij yoga om het samenbrengen van je lichaam, ademhaling en geest, niet om hoe lenig je bent of hoe sierlijk je beweegt. Yoga is ook niet iets dat je van buitenaf ziet, het is iets dat je van binnenuit voelt. Als je geen aandacht hebt voor jezelf tijdens een yoga practice, kun je dit eigenlijk geen yoga noemen. Yoga doe je voor jezelf. 


Ik begon met yoga ongeveer vijf jaar geleden met een keer per week een les te volgen, maar al snel groeide dit uit naar meer. In 2016 heb ik succesvol mijn Yoga Teacher Training afgerond in India. Dit was voor mij het startpunt van een nieuw leven; een leven als yogi. Ik volgde de opleiding toen ik voor twee jaar samen met mijn man in het buitenland woonde. Voor een langere periode verbleef ik in een totaal ander land dan Nederland en waren mijn vrienden en familie ver weg. Om trouw te blijven aan mezelf in een voor mij onbekend land deed ik dagelijks aan yoga. Yoga werd mijn grootste passie.

Ik besloot van mijn passie mijn werk te maken en om mezelf te ontplooien tot yogadocent. Het lesgeven geeft mij veel energie en ik zou het voor geen goud meer willen missen. Ondertussen heb ik verschillende trainingen, cursussen en workshops gevolgd die mij in staat stellen verschillende soorten yoga te geven: vinyasa, pranayama, restorative, en yin yoga.

 

Het delen van mijn passie voor yoga is hetgene wat ik het liefste doe. Met veel enthousiasme geef ik creatieve lessen ondersteund door mooie muziek, voor zowel beginners als gevorderde yogi’s, die volgens mijn cursisten altijd weer uitdagend en vernieuwend zijn. Tijdens mijn lessen wordt er ook aandacht besteed aan de yoga filosofie, wordt er met thema’s gewerkt of werken we aan bepaald deel van het lichaam. Door de wisselende onderwerpen zijn de lessen altijd leerzaam en blijven ze boeien.

Programma:  Vinyasa Yoga 

Vinyasa yoga wordt vaak uitgelegd als het verbinden van de ademhaling en beweging. Het Sanskriet woord vinyasa betekent letterlijk 'iets in een specifieke volgorde plaatsen'. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: je kunt het voor je zien als coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence.

 

Wanneer je ervoor open staat, leer je op de mat meer dan alles de juiste houdingen aan te nemen. Yoga is niet alleen goed voor je lichaam, ook je geest wordt er door gevormd en getraind. De inzichten die je op doet tijdens een yoga les, kun je vaak ook goed toepassen in de dagelijkse realiteit.

 

Hoe jij je voelt komt via jouw yoga practice naar buiten. Je hoeft alleen maar aanwezig te zijn in je lichaam wanneer je op je mat staat. Wees je bewust van je lichaam en wees mindful wanneer je yoga doet. Je kan mijn vinyasa lessen zien als een bewegende meditatie, waarin we onze energie losmaken en gebruiken.

 

Mijn lessen zullen creatief en afwisselend zijn, van dynamische sterke tot rustige ontspannende asanas en sequences. We geven ons over aan de flow tussen de beweging en ademhaling. We zullen de asanas combineren met pranayama, meditatie, yin yoga en muziek. De lessen zullen in teken staan van verschillende thema’s.

 

Geef je over aan de flow van Vinyasa yoga en ontdek wat deze yoga met jouw lichaam en geest kan doen.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

IMG_1821.CR2
Zeeland
IMG_1207.CR2
IMG_1181.CR2
IMG_1312.CR2
Schouw yoga tuin
IMG_1873.-V.02CR2
IMG_4365
Anouk Lugard
Anouk Lugard
IMG_4304
_edited
schouw_sfeer_buddha
Zen
Zomerse salade
Yoga in de tuin
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).