top of page

Yoga Weekend in Zeeland

 

Chiara Thys

Als Master in Lichamelijke Opvoeding en sport ben ik al ongeveer 12 jaar actief aan de slag met mensen / jongeren en hun gezondheid. Actieve sporten hebben altijd op de voorgrond gestaan. Gymnastiek op hoog internationaal niveau is 20 jaar mijn passie geweest.

 

Na de geboorte van mijn 3de zoontje ben ik op zoek gegaan naar iets waar ik mezelf opnieuw beter leerde kennen en waar ik tot rust kon komen. Zo is yoga op mijn pad gekomen. Ongeveer 6 jaar beoefen ik yoga. Omdat ik ook die rust wilde overbrengen op mijn 3 (behoorlijk actieve) kids ben ik gestart met een kinderyoga opleiding bij Helen Purperhart. Die opleiding was zo waardevol en boeiend dat mijn ‘honger’ naar meer groter en groter werd.

 

Na het afronden van de kinderyoga opleiding ben ik bij Joachim Meire beland. Daar heb ik 200h TT gevolgd. Zijn ‘down to earth’ manier van lesgeven sloot helemaal aan bij mijn visie en manier van denken l doen. Zeker als wetenschapper. Meditatie kwam aan bod en was helemaal nieuw voor mij. Ik, een yang type, kwam eindelijk tot rust, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Mijn ‘razen’ door het leven op automatische piloot viel weg en ik leerde opnieuw kleine gelukjes kennen dankzij de mindfulnessopleiding. 

1-3 oktober 2021
Chiara Thys
Yin-Yang Yoga 

Nadien volgde ik 100h TT YIN bij Anat Geiger en Marcel Van de Vis. Opnieuw 2 zeer inspirerende mensen die mij opnieuw een ander luik van ‘yoga’ leerden kennen: YIN yoga.Meer specifiek de belangrijke rol van fascia (bindweefsel) in ons menselijk lichaam. Vooral hun wetenschappelijke achtergrond hierin gesteund op onderzoeken van Paul Grilley en Bernie Clarck inspireren me enorm. 

 

Door telkens een nieuwe uitdieping te volgen word ik geïnspireerd om opnieuw verder te gaan en me nog meer te verdiepen. Levenslang leren en huidige theorien en ontwikkelingen op basis van het menselijk lichaam én voeding op de voet volgen. Zo volgde ik al meerdere kook workshops omtrent biologisch en gezond eten. 

 

Ik wil graag alle studenten leren kennismaken met hun ‘eigen’ grenzen. Bewust leren worden van hun eigen lichaam. Wat is onze huidige hedendaagse (hectische ‘ maatschappij helemaal op de achtergrond geraakt. Het racen door de tijd af en toe ‘on hold’ plaatsen, om verdere gevolgen (zoals burn-outs en depressie) de vermijden.

Vooral een functionele yoga aanbieden waarbij de student de bewegingen aanpast zodat zijn l haar target area aangesproken wordt. Alignement komt hierbij op een secundaire plaats.

 

Mijn studenten genieten van de combinatie Yin Yang in de les en een klein luikje mindfulness dat erin geïntegreerd wordt. Het vertragen en onthaasten staat centraal.

 

Naast mijn yogapassie geef ik les aan studenten secundair onderwijs 15-19j. Voornamelijk sportvakken. Maar ook hier tracht ik yoga en meditatie bij kinderen en jeugd langzaamaan te implementeren. Zij zijn uiteindelijk onze toekomst en misschien kunnen zij er dan voor zorgen dat onze maatschappij minder stressvol en gehaast evolueert.

Programma: Yin & Yang Yoga

Ik bied YIN én YANG yoga aan omdat balans in het leven belangrijk is.

 

Ik bied functionele YIN en YANG yoga aan waarbij de student de bewegingen aanpast zodat zijn l haar target area aangesproken wordt. Alignement komt hierbij op een secundaire plaats.

Tijdens het YANG gedeelte beoefenen we asana’s waarbij de doorbloeding door de spieren verhoogt wordt. Spieren voeren een contractie en relaxatie uit waarbij de pezen (gehecht aan het bot) een tractie uitvoeren. Op deze manier zorgen de asana’s voor een goede doorbloeding en ‘stress’ op het bot. Door de ‘stress’ op het bot krijgt ons lichaam een prikkel zodat er stoffen vrijkomen die ervoor zorgen dat ons bot sterker en steviger wordt. Een stevige doorbloeding in combinatie met contractie / relaxatie van de spier zorgt voor een verdikking van de spier waardoor de spier op zich krachtiger wordt.

YIN asana’s zorgen er dan weer voor dat bindweefsel (de verpakking van onze spieren én pezen en ligamenten) geprikkeld wordt waardoor de energie beter kan stromen. Als het bindweefsel elastisch(er) is kunnen ook de spieren en gewrichten optimaler bewegen. Tijdens de YIN asana’s keren we helemaal naar binnen en maken we contact met ons lichaam. Voor sommige yogi’s is dit een enorme uitdaging aangezien we bij een YIN houding gedurende een langere tijd in dezelfde houding blijven.

YIN en YANG houdingen zijn dus beide een absolute noodzaak. De combinatie van beide zorgt ervoor dat we in balans blijven.

De les wordt in een thema uit mindfulness gegoten. Bewustwording van de ademhaling, het lichaam, emoties, gedachten en gevoelens staan hierbij centraal. Bewustwording zorgt ervoor dat je helemaal tot rust kan komen. Doorleven van ELK gevoel en ELKE emoties zorgt ervoor dat je stappen vooruit kan zetten. Ontkennen en weglopen van moeilijke(re) gevoelens en emoties zorgt voor inwendige onrust waardoor je geen uitweg vindt. Je leert je eigen grenzen kennen, JA zeggen tegen NEEN. Opnieuw luisteren naar je lichaam en er contact mee maken werkt op zich al helend. 

Bovendien krijg je hierbij handige tips en tricks om ook tijdens het dagelijkse leven hier verder mee aan de slag te gaan. Fysiek een krachtig ontspannende werking en ook mentaal zeer helend. Je komt gegarandeerd sterker uit elke les. Na de les ben je een nieuwere versie van jezelf en leer je bewust keuzes te maken waarbij je eigen grenzen respecteren op de voorgrond staat.

Vertragen, onthaasten en kleine gelukjes ontdekken.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl).  Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Zeeland yoga
Chiara Thys
Zeeland yoga
Zeeland accommodatie
Yin Yoga ontspanning
Ontspannen tijdens yoga weekend
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland accommodatie
Sauna yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Yoga mudra
Relax bij haardvuur
Zeeland accommodatie
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zen
Gevulde appeltjes met notenpasta
Yoga namasté
Zeeland haardvuur
Chiara Thys

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door op onderstaande button "Schrijf je nu in" te klikken. Vul het formulier in en verstuur. Je ontvangt direct je een automatische aanmeldingsbevestiging en binnen 2/3 werkdagen een bevestiging met factuur. Check je spam-mail als je na 3 dagen niets hebt ontvangen. Na betaling van je factuur of aanbetaling van € 100 pp is je boeking rond. Het restant verwachten we twee weken voor aanvang. De prijzen van de verschillende kamer opties staan op de pagina tarieven

Dit programma gaat door bij deelname van 10 personen. Het weekend retreat gaat door bij deelname van minimaal 15 personen verdeeld over de verschillende programma's. We informeren je per email zodra doorgang zeker is, uiterlijk twee weken voor aanvang. Bij annulering door ons krijg je de (aan)betaling direct retour (maar dit komt gelukkig zelden voor). 

Update mbt Corona: Kijk op 1,5 meter retraites  voor de aanpassingen in onze accommodaties en programma's n.a.v. overheidsinstructies.

bottom of page