top of page

Detox trainings weekend in Zeeland

Dit weekend is compleet anders dan andere MyOwnRetreat weekenden. In dit  weekend leer je hoe je kunt detoxen met joy op een holistische manier!

Aan de basis van een goede gezondheid staat een gezond lichaam. Juist in deze tijd waarin we helaas vaak in aanraking komen met voeding vol met schadelijke stoffen, met tijdgebrek, stressfactoren en allergieën is het belangrijk je lichaam af en toe te zuiveren en je geest tot rust te laten komen.
Daarom bieden wij een volledig verzorgd weekend waarin je met sappen, salades en soepen, meditatie, yoga, ademsessies, reinigingsoefeningen, sauna en wandelingen de tijd krijgt om je lichaam te resetten en je geest op te laden. Dus, schreeuwt je lijf om een oplaadsessie voor lichaam en geest, meld je dan gauw aan.

The body is your temple

Keep it  pure and clean, for your body to reside in 

- B. S. Iyengar

Deze weekend training geeft je de handvatten en tips hoe je gezonde yogalevensstijl kunt toepassen en integreren in je eigen dagelijkse leven. We bieden je een stevige basis van zelfkennis en helpen je om de discipline op te bouwen om jezelf lang gezond te houden. Zo voel je je niet alleen dit weekend fijn, maar ben je in staat om deze kracht en rust ook in de toekomst te behouden. Daarnaast zal de verbinding met de groep je geborgenheid en warmte bieden, waardoor je dit weekend in een uiterst fijne sfeer kunt ervaren.

23 - 25 april 2021
Manon Simonis - Yogaplace.jpg
Detox special

Corona update:  kijk op  1,5 meter retraites  voor de aanpassingen in onze accommodaties en programma's n.a.v. overheidsinstructies.

Kom tot jezelf en blijf bij jezelf

Uniek aan dit weekend is dat je twee nachten verblijft en de tijd krijgt om volledig aanwezig te zijn en een bijzonder afwisselend programma te doorlopen. De sterk holistische visie zorgt ervoor dat op alle lagen het herstellen van je balans zijn werk kan doen. Na afloop ervaar je meer energie en zit je goed in je vel. Je wordt begeleidt en ondersteunt door ervaren professionals.


Een uniek weekend dat echt werkt

Het programma is opgezet op basis van jarenlange persoonlijke ervaring van Manon Simonis, die dit weekend begeleidt en onderdeel is van het liefdevolle team. Dit professioneel opgezette weekend zal een transformerend effect hebben op je leven. Manon laat je door middel van reinigings-, meditatie-, adem-, yoga- oefeningen, stiltesessies en persoonlijke gesprekken ervaren wat je diepere verlangens zijn. Ze begeleidt je in het ontwikkelen van je eigen kracht te komen  staan en geeft je ondersteuning en tools om dat wat je nodig hebt ook daadwerkelijk te realiseren voor jezelf.  

Leer detoxen van een ervaren en professioneel team 

Dit weekend wordt georganiseerd in samenwerking met het team van Yogaplace. Met 4 yogastudio's zijn zij goed aanwezig in het Limburgse Yogaland. Voor Yogaplace is Yoga een levensstijl, die eigenlijk al in iedereen aanwezig is en voor iedereen toegankelijk is.

 

Manon Simonis, oprichtster van Yogaplace, is de initiatiefneemster van dit speciale weekend. Zij is een warme, positief ingestelde en innemende vrouw wier leven volledig in het teken van de yogalevenswijze en filosofie staat; yoga als tool, yogatherapie, ademsessies en coaching staan centraal. Als ervaren Yoga Alliance gecertificeerde docente runt Manon sinds 2006 Yogaplace in Sittard en sinds 2010 Maastricht. De locatie in Urmond sinds 2015, Roermond vanaf 2018. Bovendien leidt ze yogadocenten op en organiseert ze regelmatig yoga-retreats en yoga detox-vakanties. Manon's verdere kennis en interesse liggen in de verdiepende yogalevenstijl volgens de Ayurveda, ademtherapie en coaching en begeleiding van de deelnemers. Manon gelooft sterk in de voordelen van een individuele benadering door praktische wijze van benaderen met een holistische aanpak. Met dit weekend wil zij haar passie voor een gezond en bewust leven delen met jou! 

Anouk Prop zal Manon dit weekend begeleiden in de verschillende workshops en stappen van het detox process. Als psycholoog van origine is zij altijd op zoek naar een holistische benadering zowel als professional en als persoon op het snijvlak van lichaam en geest. Anouk combineert yoga en psychologie op een holistische wijze. Zowel in de les als in individuele therapie vindt Anouk het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn, waarbij ze zich afstemt op de unieke kwaliteiten van ieder mens. Empathie, positiviteit, enthousiasme en rust zijn hierbij voor haar essentieel. Haar streven is om iedereen zijn of haar eigen kern te laten ontdekken op een manier die bij het unieke individu past.

Chef Karin Baank verzorgt dit weekend de sappen, salades en soepen en begeleidt jou in jouw detox process met een persoonlijke uitleg. Zo ervaar je hoe het is om met uitgebalanceerd en weinig voedsel jezelf te voeden, juist ook op emotioneel, spiritueel en mentaal vlak. Karin heeft uitvoerige kennis op het gebied van voeding, zoals het detoxproces en natuurvoeding in het dagelijks leven. Zij is een spontane en creatieve vrouw die gewend is te koken voor groepen en gespecialiseerd is in de veganistische keuken. Ze kookt met de seizoenen mee met biologische streekproducten. Daarnaast is haar kennis op het gebied van kruiden en planten geweldig. Deze past ze ook graag toe in haar keuken.

Organisatrice Veronique Stegen is per mail bereikbaar voor al je vragen, bevestigt jouw aanmelding en zal er tijdens het weekend als host op toezien dat alles op rolletjes verloopt.

Het programma ziet er als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 uitleg

18.30 Openings circle

19.00 Soep

20.00 Kriya's

20.30 Meditatie

21.30 Avond stilte

 

Zaterdag

07.00 Ochtend ritueel

08.00 Practice

10.00 Sap

11.00 Workshop

13.30 Salade

14.00 Wandeling

16.00 Sap

16.30 Workshop

19.00 Soep

20.00 Meditatie

21.30 Avond stilte

 

Zondag

07.00 Ochtend ritueel

08.00 Practice

10.00 Sap

11.00 Workshop

12.00 Closing circle

13.00 Salade

14.00 Vertrek

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

Tip: verleng je retraite met een stranddag op vrijdag of zondag middag.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseurs. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

Korte recensies van de eerdere detox weekenden van Yogaplace
  • ‘We zijn inmiddels bijna 3 weken verder en ik loop nog steeds met een brede glimlach rond. Heb thuis mijn yogaplekje ingericht en sta bijna elke ochtend op de mat. Het weekend heeft mij enorm veel gebracht.’ Deelneemster 2019
  • ‘Na zoveel weken weet ik het zeker : jullie zijn gewoonweg fantastisch! Dankjewel, het weekend was als een warm spiritueel bad voor mij... Zeer voedend, ik heb er enorm veel kracht en energie opgedaan. Jullie gaven me handvaten om door te gaan. Bedankt ook Manon voor het fijne gesprek, liggend in het gras in de zon… Zoals je zei : het zaadje is geplant….’ Deelneemster 2017
  • ‘Ik had nog nooit eerder een zo'n weekend gedaan. Zag er zelfs een beetje tegenop vanwege het detox gedeelte. Daarnaast ook een heel weekend met alleen maar vrouwen... Achteraf vond ik het echt super. Zeker kom je jezelf tegen omdat je zo weinig eet, je lichaam je in de steek laat (Ik kreeg last van mijn rug) maar zo fijn hoe Manon je leert daarmee te dealen. Ben nu super trots op mezelf dat ik het gedaan heb.’ Deelneemster 2017
  • ‘Wat me bijzonder aansprak was de duidelijke voedingsinstructie die je vooraf ontvangt. Het goed verzorgd worden op alle vlakken en met name ook het eten. Wat me opviel is dat je het goed kunt volhouden met minder en je nog gezonder kunt eten.’ Deelneemster 2019
detox
detox
detox
Zeeland tuin
Zeeland retreat workshop buiten
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Zeeland retreat accommodatie
Wellness yoga weekend
Yoga - Mindfulness - HSP
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland yoga
Yoga ontspan
Zeeland
Zen
Yoga zaal Zeeland
Yoga zaal in Zeeland
detox

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn. Van origine is "De Schouw" een kuuroord en heeft daarom een weldadige kruidentuin waar dit weekend ook speciale thee van zal worden gezet. Kortom, de ideale plek voor jouw detox weekend! 

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page