top of page
Image by Jackson David
My Own Retreat.png

27 -29 oktober 2023
Gentle flow & Yin Yoga

Rust in jouw hoofd en in jouw lijf

Can you feel it?

We gaan in een rustige Flow, en tijdens de Yin en ademhalingsoefeningen voelen.

  • Voelen wat je voelt als je adem hoog zit.

  • Voelen wat je voelt als je adem rustig is.

  • Voelen en ervaren dat het goed is, ook al is de houding (het leven) soms zwaar.

  • Voelen wat er is…

 

Ik wil je uitdagen en meenemen op ontdekkingsreis in het voelen van je lijf en geest.

Ik wil je uitnodigen om te spelen en om stil te zijn.

Ik wil je uitdagen in houdingen, laten lachen en ontspannen.

Ik wil dat je je veilig voelt.

Ik wil dat je voelt dat alle emoties er mogen zijn.

Ik wil dat je ervaart dat het goed is zoals je bent.

 

“Be yourself no matter what they say” - Sting

 

Slow Flow

Yoga waarbij de ademhaling (Uijai) samenkomt met de beweging, hierdoor ontstaat de flow (beweging). De houdingen zullen hier en daar wat uitdagend zijn, maar je wordt er rustig in begeleidt, en natuurlijk bepaal jij tot hoever je gaat.

 

Shake it out

Deze vorm van Yoga wordt o.a. gebruikt bij oorlogsveteranen in Amerika om ze te helpen bij hun Post Traumatisch Stress Stoornis. Het zijn eenvoudige oefeningen die je spieren laten trillen. Volledig in controle tril je spanningen uit je lijf

 

Yin Yoga

Je blijft in deze vorm van yoga ongeveer 2 tot 5 minuten in een zittende of liggende houding. Hierbij geven we op een zachte manier rek aan ons bindweefsel. Bereik de diepere lagen in je lichaam.

Gun jezelf dit heerlijke ontspannen weekend!

IMG_7011_edited.jpg

Edith Wientjens

Ruim 25 jaar geleden ben ik begonnen met het geven van Aerobic lessen, want ik hou van krachtige lessen. Maar toen er bij mij in 2000 en later ook in 2017 borstkanker werd geconstateerd en ik te maken kreeg met amputatie, bestralingen en 11 operaties, moest ik het wel rustiger aan gaan doen.

Ik heb toen eerst een training gedaan tot Body Balance docente, en daarna verschillende Yoga opleidingen. Ook heb ik Mindfulness, adem, meditatie en TRE trainingen gevolgd.

In de opleidingen had ik het niet gemakkelijk, geloof me, na jaren van zware trainingen en alle gebeurtenissen was het voelen wat er zich in me afspeelde niet bepaald leuk. Maar door niet op te geven en constant maar weer te proberen en te oefenen, is het me gelukt. Tijdens de yoga opleiding werd het me duidelijk dat ik van het lesgeven mijn werk moest maken. Ik wil mensen inspireren, uitdagen, laten lachen, en ze mogen ook huilen. Laten zien dat emoties erbij horen, we hebben ze allemaal. Ook ik beleef ze nog volop. Maar het bewust zijn van deze emoties, ze ervaren ze voelen, maakt dat je leeft. En natuurlijk ben ik niet altijd zen. Maar ik weet nu waar het om gaat voor mij. Ik hoef niet constant gelukkig te zijn, ik streef niet naar nog meer. Ik wil rust in mijn hoofd en in mijn lijf. Leven in het nu!

Van Manju Jois, de zoon van Pathabi Jois - oprichter van Asthanga Yoga, heb ik geleerd dat yoga ook vooral leuk moet zijn. Dat we onszelf niet zo serieus moeten nemen en dat je vooral jezelf moet blijven. Plezier hebben en persoonlijke aandacht is iets wat ik belangrijk vind in mijn lessen.

Edith Wientjens.JPG

"Edith Wientjens is een top docent. Ik geniet van haar lessen en loop altijd lichter en meer ontspannen de deur uit."

 

Roos

 "Echt heerlijk vond ik het weekend retraite met Edith. Verrassend was het diepe ontspanning van het schudden - zo eenvoudig en het werkte lang door."

Femke

"Tijdens de eerste les bij Edith merkte ik dat ik makkelijker bij mijn gevoel kon komen dan in een hele tijd. Wat een verademing!"

Danielle

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of een er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2023 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

 

Kamer met badkamer:
€ 510 - 1p kamer 
€ 425 - 2p kamer
€ 370 - 3/4p kamer

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 470 - 1p kamer
€ 395 - 2p kamer
€ 350 - 3/4p kamer 

 

€ 315 - eigen tent / camper
€ 295 - overnachting elders

 

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

-onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting (€ 1,40 per dag)

- Energie toeslag (€10 per weekend)

i.v.m. extreem hoge energiekosten

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Kijk naar de algemene voorwaarden

OOns plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page