Yoga-Weekend in Zeeland
 

Edith Wientjens

Ruim 25 jaar geleden ben ik begonnen met het geven van Aerobic lessen, want ik hou van krachtige lessen. Maar toen er bij mij in 2000 en later ook in 2017 borstkanker werd geconstateerd en ik te maken kreeg met amputatie, bestralingen en 11 operaties, moest ik het wel rustiger aan gaan doen.

Ik heb toen eerst een training gedaan tot Body Balance docente, en daarna verschillende Yoga opleidingen. Ook heb ik Mindfulness, adem, meditatie en TRE trainingen gevolgd.

In de opleidingen had ik het niet gemakkelijk, geloof me, na jaren van zware trainingen en alle gebeurtenissen was het voelen wat er zich in me afspeelde niet bepaald leuk. Maar door niet op te geven en constant maar weer te proberen en te oefenen, is het me gelukt. Tijdens de yoga opleiding werd het me duidelijk dat ik van het lesgeven mijn werk moest maken. Ik wil mensen inspireren, uitdagen, laten lachen, en ze mogen ook huilen. Laten zien dat emoties erbij horen, we hebben ze allemaal. Ook ik beleef ze nog volop. Maar het bewust zijn van deze emoties, ze ervaren ze voelen, maakt dat je leeft. En natuurlijk ben ik niet altijd zen. Maar ik weet nu waar het om gaat voor mij. Ik hoef niet constant gelukkig te zijn, ik streef niet naar nog meer. Ik wil rust in mijn hoofd en in mijn lijf. Leven in het nu!

Van Manju Jois, de zoon van Pathabi Jois - oprichter van Asthanga Yoga, heb ik geleerd dat yoga ook vooral leuk moet zijn. Dat we onszelf niet zo serieus moeten nemen en dat je vooral jezelf moet blijven. Plezier hebben en persoonlijke aandacht is iets wat ik belangrijk vind in mijn lessen.

 

Yoga is mijn passie. In 2008 heb ik mijn eigen yoga studio “Mijn Yoga Studio” in Voorburg geopend. Ik geef les energieke lessen vanuit mijn hart en weet (bijna) nooit hoe de les loopt, het gaat zoals het gaat. Net als het leven zelf.

Wat ik wil is dat je met een glimlach en heldere ogen de deur uitgaat.

Naast de Hatha en kinderyoga opleiding heb ik opleidingen en workshops gevolgd bij o.a.: Bryan Kest, Tonnie Goes Teacher Training, David & Sharon van Jivamukti Yoga, Max Strom Teacher Training, Tulku Lobsang, Lao da Long, Dorinda Farver Teacher Training, Veda Ela,Anoshe Overington, Skadi van Paaschen, Shiva Rea en Robert Boustany Pralaya Yoga.

2-4 december 2022
Edith Wientjens
Edith Wientjes
Gentle Flow Yoga

Programma: Gentle Flow & Yoga Nidra

Thema: Can you Feel it...?

We gaan in een rustige Flow, en tijdens de Yin en ademhalingsoefeningen voelen.

  • Voelen wat je voelt als je adem hoog zit.

  • Voelen wat je voelt als je adem rustig is.

  • Voelen en ervaren dat het goed is, ook al is de houding (het leven) soms zwaar.

  • Voelen wat er is…

 

Ik wil je uitdagen en meenemen op ontdekkingsreis in het voelen van je lijf en geest.

Ik wil je uitnodigen om te spelen en om stil te zijn.

Ik wil je uitdagen in houdingen, laten lachen en ontspannen.

Ik wil dat je je veilig voelt.

Ik wil dat je voelt dat alle emoties er mogen zijn.

Ik wil dat je ervaart dat het goed is zoals je bent.

 

“Be yourself no matter what they say” - Sting

 

Slow Flow

Yoga waarbij de ademhaling (Uijai) samenkomt met de beweging, hierdoor ontstaat de flow (beweging). De houdingen zullen hier en daar wat uitdagend zijn, maar je wordt er rustig in begeleidt, en natuurlijk bepaal jij tot hoever je gaat.

 

Shake it out

Deze vorm van Yoga wordt o.a. gebruikt bij oorlogsveteranen in Amerika om ze te helpen bij hun Post Traumatisch Stress Stoornis. Het zijn eenvoudige oefeningen die je spieren laten trillen. Volledig in controle tril je spanningen uit je lijf

 

Yin Yoga

Je blijft in deze vorm van yoga ongeveer 2 tot 5 minuten in een zittende of liggende houding. Hierbij geven we op een zachte manier rek aan ons bindweefsel. Bereik de diepere lagen in je lichaam.

Gun jezelf dit heerlijke ontspannen weekend!

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 diner

20.00 Workshop van jouw docent

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open les/workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Edith Wientjens 5
schouw_herfst
Eleonora aan zee
Yoga zaal Zeeland
Zeeland_sauna_samen
Zeeland sneeuw zwembad
Edith Wientjens 3
Stand met paarden
IMG_4304
Zeeland sneeuw tuin
IMG_4365
Edited Image 2014-1-14-17:52:51
Edith Wientjens 4
Gevulde appeltjes met notenpasta
Zeeland sneeuw vijver
sauna_004
Zen

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).