top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Evalien Slinkert

Evalien Slinkert is een RYT-500+ gecertificeerde yogadocente en mindfulnesstrainer. Begonnen als hatha docent is Evalien zich al snel gaan specialiseren in allerlei vormen van flow lessen: vinyasa flow, prana flow en slow flow.

 

Evalien heeft een eigen yogacentrum in het Gooi en geeft veel workshop en trainingen met het uitgangspunt: opnieuw leren ontspannen, persoonlijke ontwikkeling en terug naar de kern. Naast dynamische flow lessen heeft Evalien een grote passie voor restorative yoga & yoga nidra Irest. Lichtheid zonder verlies van verdieping en plezier kenmerken haar manier van lesgeven.

 

“Voor mij is yoga een manier van zijn. Leven vanuit de kern en verbinden vanuit het hart. In mijn lessen dynamisch of restorative staat dat thema ook altijd centraal. Terug naar de basis, voelen wie je bent en in het moment zijn. Yoga is voor mij de basis voor een gelukkig en gezond leven.”

10 - 12 mei 2019
Evalien Slinkert Yoga
Flow & Restorative Yoga

Programma: Flow & Restorative Yoga

Dit weekend kom je tot rust met zachte flowlessen (voor iedereen toegankelijk) en veel restorative. Restorative yoga is op vakantie voor het lichaam. Optimale comfort en ontspanning is het enige wat je hoeft te ‘doen’. Deze vorm van yoga is de ideale manier om te onthaasten en dicht(er)bij jezelf te komen.

We doen de hele dag al zoveel, is het niet fysiek dan sowieso mentaal. In restorative yoga wordt de focus gelegd op optimale ondersteuning en comfort, waardoor het lichaam de kans krijgt zich te helen en de mind tot rust kan komen.

Restorative yoga is de samensmelting van asana’s & meditatie. Het is de voorbereiding voor diepe meditatie. Bijkomende voordelen:

  • verbetert je slaap en verhoogt de kwaliteit hiervan

  • verbetert de spijsvertering

  • ontspant de spieren; meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid

  • vermindert het stressniveau en helpt je hier beter mee omgaan.

 

Opruimen en helen van binnenuit en weer voelen hoe het is om echt te ontspannen. We gaan kennis maken met yoga nidra Irest en deze sessies beloven je veel inzicht te geven en je weer in contact te brengen met datgene wat echt belangrijk vor je is.

 

Dit weekend is echt een cadeautje aan jezelf. Ik verheug me erop je te ontmoeten en je te helpen de meest relaxte versie van jezelf te worden.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door een van onze favoriete chefs Karin (van PuurKokenMetPassie.nl)  of Joris (van JoriciousDelicious.nl). Zij kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Evalien Slinkert Yoga
Zeeland yoga
Evalien Slinkert Yoga
Zeeland accommodatie
Ontspannen tijdens yoga weekend
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland accommodatie
Sauna yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Yoga mudra
Zeeland accommodatie
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zen
Yoga namasté

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page