top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Floor Schmeitz

Floor Dehing-Schmeitz is gespecialiseerd in het vertalen van eeuwenoude wijsheid naar de moderne wereld van nu. Toen zij moeder werd, veranderde haar leven. De grootste uitdaging: hoe vind ik als werkende moeder balans? Hoe ben ik een goede moeder, partner, manager maar tegelijk ook mezelf? Er volgde een zoektocht die uiteindelijk bijna 4 jaar duurde.

De eerste keer dat ze Yoga Nidra ontdekte, gebeurde er iets. Het voelde als magie. Helaas was inmiddels alle stress van de afgelopen jaren eruit gekomen. Ze bleek een postnatale angststoornis te hebben en een overprikkeld systeem. Ze hing haar veelbelovende carrière in het bedrijfsleven aan de wilgen. Door de yoga nidra kwam ze stapje voor stapje terug bij zichzelf. Dat lijkt simpel, maar dat was het natuurlijk niet. 

Haar filosofie is dat er een diepe kracht in ons allemaal zit. We wankelen alleen vaak door stress, te drukke agenda's, onzekerheid, oude patronen en onze eigenlijk innerlijke criticus. Die noemt ze ook wel de schreeuwlelijk. Ze ging hier allemaal mee aan de slag en leerde weer in het licht te stappen. Nu is het haar passie om mensen te begeleiden in dit proces. Floor werkt vanuit het onderbewuste omdat ze gelooft dat daar onze echte kracht zit.

9 - 11 oktober 2020
Floor Schmeitz
Yoga Nidra

Update mbt Corona: Kijk op 1,5 meter retraites  voor de aanpassingen in onze accommodaties en programma's n.a.v. overheidsinstructies.

Floor is gecertificeerd Yoga Nidra teacher, wat ook wel ‘meditation made easy’ wordt genoemd. Tevens is ze optimal performance trainer waarbij ze mensen leert om met hun hart resultaten te halen.  Daarnaast heeft ze verschillende cursussen gevolgd bij o.a.  Kamini Desai, Ziva Meditation for performance, Mind5 Optimal Performance Training , Yogaplace therapeutische adjustment training en energiecoach Jeffrey Allen.

Floor isdown-to-earth en open. Vroeger wilde ze journalist worden en ze houdt nog steeds van verhalen. Haar stem wordt door haar studenten als 'erg bijzonder' ervaren. Ze zal jou ook stimuleren om jouw eigen verhaal te omarmen.

Programma: Yoga Nidra

"Meditation made easy"

Tijdens dit weekend verdiep jij jezelf in de wereld van Yoga Nidra. Deze steeds populairder wordende yogavorm is een beetje magisch. Tenminste zo lijkt het. Het enige wat je hoeft te doen is te liggen en te luisteren naar een stem. Je zakt steeds dieper weg waardoor je heerlijk kunt ontspannen. Yoga Nidra heeft zoveel voordelen voor je lichaam en geest, dat het door medici steeds meer therapeutisch wordt ingezet.

Wil jij jouw leven veranderen tijdens je slaap? Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar iedereen heeft baat bij deze methode. 

 

Deelnemers ervaren een mix van de volgende ingrediënten:

  • Manifesteren en intenties zetten

  • Ademhalingsoefeningen

  • Visualisatietechnieken

  • Zelf-hypnose en priming

  • Sound healing

  • En de allerbelangrijkste: je ervaart diepe ontspanning.

 

De sfeer is open, begripvol en iedereen mag zijn eigen expressie laten zien. Met muziek, beweging en verstilling wordt je meegenomen op een diepe reis naar binnen. Het gaat ontspannen en fijn voelen, heel fijn zelfs. We werken vanuit je onderbewuste, vanuit je intuïtie. 

 

Studenten komen vaak geïnspireerd en ontroerd uit de les. Soms voelen ze zich weer een beetje kind dat buiten heeft gespeeld in een boomgaard of bos. Anderen ervaren hoe ze steeds dichter bij zichzelf kwamen. Iedereen ontspant.

 

Dit gevoel kun je niet uitleggen, kom het daarom meemaken dit weekend.

Lees ook het artikel over Floor en yoga nidra  en kijk meteen  een preview. 

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl). Al onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Zeeland yoga
Zeeland V (54)
Zeeland-V (57)
Zeeland retreat accommodatie woonkamer
Zeeland-V (78)
Zeeland_V (11)
Zeeland accommodatie
Ontspannen tijdens yoga weekend
Zeeland accommodatie
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Sauna yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Yoga mudra
Zeeland accommodatie
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zen

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page