top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

George Langenberg

Ik ben een actieve yogabeoefenaar en daarnaast mediteer ik al jaren. Inmiddels zou ik me mijn leven niet meer zónder kunnen voorstellen. Yoga en meditatie helpen mij om bewuster en voller te leven. Ik ben enorm blij dat ik die manier van leven in mijn lessen mag uitdragen. Ik werk als acupuncturist in mijn eigen Acupunctuurpraktijk in Haarlem. Daarnaast ben ik docent en opleider van mindfulnesstrainers in het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. 

Met acupunctuurbehandelingen help ik mensen met hun gezondheid en energiebalans vanuit een holistische visie waarin ook mijn kennis van yoga en mindfulness-meditatie zijn geïntegreerd. De yoga die we op deze retraite zullen doen is soms pittig en uitdagend en op andere momenten eenvoudig en zacht. Ik vind ik het ook belangrijk dat we ons in de meditatie kunnen verbinden met stilte, rust en ontspanning. De meditaties die we doen zijn begeleid met de stem. Tijdens deze retraite is de groep niet in stilte.

8-10 september 2017
Mindfulness & Yoga

Programma:  Mindfulness & Yoga 

Deze retraite is voor mensen die ervaren zijn met mindfulness als meditatie-vorm maar ook voor beginners die niet eerder hebben gemediteerd. Je kunt deze dagen gebruiken om je beoefening verdiepen of je komt kennismaken en onderzoeken wat meditatie is en hoe je dit kan toepassen.

Je kunt mindfulness zien als een vaardigheid die je helpt op lastige of spanningsvolle momenten. Maar het leert het je ook om wat minder streng te zijn voor jezelf en dat je gewoon jezelf mag zijn zoals je bent. Je leert hoe je wat vriendelijker voor jezelf kan zijn. Dat het lichaam en de mind met elkaar verbonden zijn en hoe belangrijk het is om die relatie te onderhouden.

Zelf heb ik gezien hoe mindfulness mensen kan helpen. Dat kan verschillen van kleine inzichten tot een levensveranderende houding. Voor veel mensen die ik heb mogen begeleiden is mindfulnessbeoefening een deel van hun persoonlijk ontwikkeltraject.

De yoga combineren we op deze retraite met meditatie. Op sommige momenten kan dat uitdagend zijn en een prikkel zijn om je eigen grens te onderzoeken. Op andere momenten merk je dat bewegen en mediteren eigenlijk bij elkaar horen, zo vlechten we de oefeningen aaneen.  

De afgelopen jaren heb ik veel mensen mogen leren over yoga en meditatie, zowel cursisten als aspirant trainers in opleiding. Als we leren over mindfulness komen we ook in aanraking met persoonlijke en soms zware thema’s, maar ik vind het belangrijk dat er altijd plaats is voor lichtheid. Ik ben een trainer die serieuze zaken kan aanstippen maar die ook humor belangrijk vind. Een milde houding brengt lichtheid, het is aandacht geven met een toets van verwondering. Zoals de glimlach van de Boeddha, die je zegt dat er altijd een weg uit het lijden is: het geeft lucht.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Zeeland
Zen
Yoga in de tuin
Fruit uit de tuin
Yoga zaal Zeeland
Zomerse salade
Slaapkamer
Zeeland
Gevulde appeltjes met notenpasta
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page