Yoga Weekend in Zeeland

 

Ginie Renon

Graag stel ik me even voor.

Mijn stijl van yogales kan je wel Saswitha yoga noemen. Yoga met 2 voeten op de grond. Het is een nuchtere stijl, heel aards en fysiek. De adem staat centraal in elke beweging die je maakt en wordt benoemd. Zelf ben ik ook speels van aard en hou van variëren en stijlen mixen, afhankelijk van de groep waar ik mee te maken heb. 

Lesgeven betekent voor mij een mooie uitwisseling van energie, doorgeven en mogen ontvangen. Afstemmen op een groep en tegelijkertijd oog houden op de mens voor mij, de behoefte die jij hebt. Dat is wat “mijn” yogi’s in mij waarderen en fijn vinden en waarom sommigen al meer dan 10 jaar mijn lessen volgen.

 

Hoe ben ik met yoga begonnen?

Mijn eerste kennismaking met yoga was op de middelbare school en werd gegeven door een zeer slome maar vooruitstrevende godsdienstdocent. Yoga kon mij toen nog niet bekoren. Tijdens mijn eerste zwangerschap deed ik zwangerschapsyoga. Toen werd ik voor het eerst echt geraakt.

 

De ervaring van een diep contact met mijzelf was een openbaring. Vooral het bewust worden van de verbinding van de adem met de beweging, fysiek, mentaal en emotioneel en zo een diepe ontspanning bereiken maakte op mij een diepe indruk. Na mijn bevalling heb ik mij ingeschreven voor de 4-jarige yoga opleiding bij Saswitha, opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Regelmatig volg ik hier bijscholing.

Corona update:  kijk op  1,5 meter retraites  voor de aanpassingen in onze accommodaties en programma's n.a.v. overheidsinstructies.

16 - 18 juli 2021
Ginie Renon
Hatha Yoga

Altijd blijven leren.

Het meest heb ik geleerd door zelf yoga te doen, te ervaren en door te geven. Naast het geven van Hatha yoga, heb ik specialisaties gevolgd in Ayurvedische beginselen en -massage, Ademtherapie, Mindfulness en Zwangerschapsyoga. Meer dan 5 jaar volgde ik wekelijks 1 tot 2 keer Iyengar en Bikram yoga en heb ik workshops gevolgd; Aerial yoga, Critical Alignment, Hormoonyoga e.d.

 

Ik hoop je te mogen ontmoeten tijdens het yogaweekend in Zeeland, wie je bent en waar je naar verlangt.

NAMASTÉ

Programma: Hatha Yoga 

In Saswitha stijl wil ik je meenemen op een reis naar binnen, de balans tussen kracht en zachtheid. Je verbindt je adem met je beweging om daarmee meer eenheid van je hoofd en je lijf te ervaren. 

Ha betekent Zon Tha betekent maan, als in Yin (vrouwelijk/zacht/koel) en Yang (mannelijk/kracht/hitte). Beide hebben een plaats in eenieder van ons. 

 

Door middel van de yogalessen ga je op zoek naar de levenshouding die je hebt aangenomen en neem ik je mee op reis naar de verbinding met je diepere behoeftes en verlangens. Wat is jouw levensverhaal en hoe vertaalt zich dat in jouw lichaam. Hoe bewoon jij je lichaam. Je gaat op zoek naar waar het voor jou schuurt, wat je belemmeringen zijn, ontdekken dat je bereik verder is dan je denkt of kan voorstellen. 

 

Op deze manier yoga aanbieden met jou als persoon centraal, is uniek en wordt niet vaak gedaan. Ik hou van humor en van spelen met wat kan en dat centraal te stellen en wat niet lukt op een ander manier te benaderen.

 

Je ontvangt dit weekend meerdere uitdagingen, fysiek, mentaal en emotioneel. In hoeverre je dit vormgeeft is aan jou en wat je uit dit weekend wilt halen. Dit is ook voor iedereen anders. Voel je hier vrij in.

 

Buiten het programma om is er ruimte voor persoonlijke aandacht en advies als je daar behoefte aan hebt. 

 

Programma wat je mag verwachten o.a. 

 

  • Een meditatieve wandeling in stilte

  • Kennis maken met Mindfulness

  • Hatha Yogales(sen)

  • Een geleide Chakra meditatie

  • Leren hoe je jezelf eenvoudig en snel masseert met olie 


 

Ga jij dit weekend mee op ontdekkingsreis? Niet te ver uit de buurt in een schitterende omgeving met tal van faciliteiten. Wellicht weg uit wat je kent, op weg naar wat je nog niet hebt ontdekt, namelijk je diepere behoeftes en verlangens. 

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Zeeland (4)
Zeeland (7)
Zeeland tuin
Zeeland retreat relaxen buiten
Zeeland retreat accommodatie woonkamer
Zeeland (1)
Zeeland V (59)
Zeeland V (24)
Zeeland retreat in de natuur
Zeeland V (70)
Wellness yoga weekend
Zeeland-V (113)
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland (2)
Zeeland-V (57)
Zeeland V (26)
Gezond en lekker eten van Karin Baank
Zeeland retreat workshop buiten
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Zeeland retreat accommodatie
Yoga - Mindfulness - HSP
Zeeland yoga
Yoga ontspan
Zeeland
Zen
Yoga zaal Zeeland
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.


Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl).  Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).