top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

21-23 september 2018
Women's Well-Being

Iris Verstappen 

Door mijn eigen (hobbelige!) reis naar het ontdekken van mijn menstruatiecyclus zonder hormonale anticonceptie raakte ik diep geinteresseerd in vrouwelijke reproductieve gezondheid en begon mijn werk als doula -- zwangerschaps en geboortebegeleiding.

 

Na enkele jaren kwam ik erachter dat het verstandiger zou zijn om al voor zwangerschap te beginnen met kennis delen over het vrouwelijke reproductieve lichaam. Er is zo veel wat ons niet wordt meegegeven in onze samenleving en cultuur, terwijl deze kennis wel voor handen is. Mijn benadering naar het lichaam is holistisch: ik verbind wetenschap met subtiele intuitieve kennis en oude kennissystemen zoals Ayurveda en yoga. 

Wat ik merk is dat veel vrouwen zich verloren voelen in hun eigen lichaam en de functies daarvan. Mijn passie is om vrouwen te begeleiden om hun eigen lichaam te herontdekken, en op deze manier body literacy te genereren: de mogelijkheid om je eigen (reproductieve en cyclische) lichaam te leren lezen en daardoor beter te kunnen ondersteunen.

Ik geloof dat alle kennis en wijsheid al in ons zit, maar dat we soms een kanaal nodig hebben om ons daar aan te herinneren -- ik zie mezelf als zo'n kanaal; na bijna 10 jaar studeren en diep in mijzelf gedoken te zijn breng ik graag deze waardevolle kennis over op anderen.

Ik ben geschoold als Cultureel Antropoloog en heb een master in Gender Studies, daarnaast ben ik geaccrediteerd yoga docent Ashtanga en (Prana) Vinyasa. Verder ben ik actief lid van de Society for Menstrual Cycle Research en heb ik de volgende opleidingen bij Birthlight voltooid: Well Women Yoga, Yoga for Pelvic Health en Fertility Yoga.

Momenteel bouw ik aan mijn eigen praktijk zodat ik vrouwen ook beter een-op-een kan begeleiden. In mijn yogalessen wil ik mijn studenten sowieso meegeven dat onze lichamen enorm wijs zijn, en dat onze cyclus ons kan helpen om deze wijsheid en kennis tot uiting te brengen.

Programma:  Women's Well-Being Yoga Weekend 

Tijdens dit weekend staat het bekkengebied van vrouwen centraal. In 'normale' yogalessen wordt en vaak maar weinig of geen aandacht besteed aan het feit dat de anatomie en fysiologie van mannen en vrouwen verschilt. Ik werk met de zachtere yogahoudingen en technieken, met de focus op het stabiliseren van het bekkengebied, diepe ontspanning en het regenereren van het hormonale vrouwelijke systeem. Veel vrouwen hebben issues met hun cyclus, maar worden in het reguliere systeem niet altijd constructief geholpen.

Dit weekend is ontworpen om je de eerste handvaten geven om je eigen gezondheid en reproductieve well-being voorop te stellen. Je krijgt een opfrisser van je biologie, anatomie en fysiologie, daarnaast worden praktische tips en tools aangeboden om het zelfhelend en zelfonderhoudend vermogen van het lichaam aan te spreken. 

Mijn studenten geven me vaak mee dat ze zich diep ontspannen voelen, en daarbij: gezien. Ik vind het belangrijk dat elk verhaal van mijn studenten er kan en mag zijn, en dat iedereen zonder oordeel gezien en gehoord wordt. Voor vrouwen is het belangrijk dat ze zich veilig kunnen voelen in hun lichaam en zijn.

Verwacht dat je helemaal opgeladen terug komt van dit weekend, met wellicht een nieuwe visie op jezelf, je leven, en jouw plaats in deze wereld. Andere gevolgen kunnen zijn: een mega boost in je zelfvertrouwen, rust in je cyclus, en er te staan als vrouw .

 

Heb jij zin in een down-to-earth, empowering en women-only weekend helemaal voor jezelf? Schrijf je dan in voor dit unieke retreat in september in Zeeland.

 

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

IMG_1801.CR2
IMG_2085.CR2
IMG_1873.-V.02CR2
IMG_2330
IMG_2013.CR2
IMG_1207.CR2
IMG_1181.CR2
Yoga boomrij Ingvild
Zeeland
IMG_4365
Eleonora aan zee
IMG_4304
schouw_sfeer_buddha
zwembad
zeeland_taichi_strand
Zen
Yoga zaal Zeeland
Slaapkamer
Zeeland
Yoga zaal in Zeeland
Schouw yoga tuin

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page