Yoga Weekend in Zeeland
 

Jolijn Bruijnaers

Yoga voelt voor mij als thuiskomen. Zo een 15 jaar geleden tijdens een dansles deed ik voor het eerst een zonnegroet. Ik vond het destijds niet echt boeiend: ´De weg er naar toe is belangrijker dan het einddoel?´ Een aantal jaren later kon ik me geen leven zonder yoga/meditatie/ademhalingsoefeningen meer voorstellen, de vrijheid en ruimte die ik erdoor ervoer was onbeschrijfelijk.

 

6 jaar geleden maakte ik mijn eerste reis naar India. Ik wilde hier meer over leren. Veel meer. Ik volgde daar een Ashtanga Vinyasa yoga teacher training en kwam in aanraking met de wijsheden van Ayurveda. Hierna volgde al snel andere trainingen zoals Vinyasa, Yin en Yoga Nidra op verschillende plekken in de wereld.

 

Ik kwam tot de ontdekking dat samen creëren & kennis op doen en doorgeven me het meest gelukkig maakt. Van hart tot hart. Mensen te zien stralen. 

 

De lessen die ik gaf werden door de jaren heen vloeiender, creatiever, speelser, uitdagender en met wat humor: er hoeft niets te zijn om je voor te verbergen en niets om je te bewijzen; laten komen wat er komt en genieten van het samenspel van ademhaling en beweging.

22-24 juli 2022
Jolijn Bruijnaers
Vinyasa Flow Yoga

Yoga voelt voor mij als poëzie: vertragen, voelen & en genieten in het moment!

 

Yogalessen en workshops geef ik bij Delight Yoga & De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. 

Ik organiseer retreats op verschillende plekken in Europa en ik geef Ayurvedische consults.

Programma: Vinyasa Flow Yoga 

Voel je Sunny, Flowy & Free

Dit weekend zullen we de vrijheid op gaan zoeken in onze yoga practice door middel van vloeiende, krachtige en creatieve yoga sequences.

 

Vinyasa yoga is de meest dynamische vorm van yoga. Houdingen worden verbonden door vloeiende bewegingen op het ritme van je ademhaling. Hierbij wordt de aandacht gelegd op het hele lichaam: een combinatie van het opzoeken van flexibiliteit en kracht waarbij ‘het lekker in je lijf voelen’ het allerbelangrijkste is!

 

De lessen zullen rustig worden opgebouwd zodat we geleidelijk naar wat meer fysieke en mentale uitdagingen toe kunnen werken. De savasana's zullen aanvoelen alsof je zweeft!

 

Je zal je tijdens en na het weekend energiek, vrij, uitgerust en tegelijkertijd krachtig voelen.

Het weekend is voor All-levels. 

Ps: mochten er internationale yogi’s meedoen, dan zal het programma in het Engels worden gegeven. 

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/massage/wellness 

18.30 diner

20.00 Open les/workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Yoga ontspan
yoga Eric
Zeeland (4)
Zeeland retreat tuin buitenleven
Zeeland zwembad bij accommodatie
Zeeland retreat landelijke omgeving
Zeeland-V (94)
Zeeland-V (107)
Zeeland_V (7)
Zeeland ontspannen in wellness
Sauna yoga weekend
Zeeland-V (3)
Zeeland-V (37)
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland yoga
Zeeland accommodatie
Zeeland accommodatie
Relax bij haardvuur
Zeeland accommodatie
Ontspannen tijdens yoga weekend
Zen
Zeeland haardvuur
Yoga mudra
Yin Yoga ontspanning
Zeeland yoga

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl).  Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door op onderstaande button "Schrijf je nu in" te klikken. Vul het formulier in en verstuur. Je ontvangt direct je een automatische aanmeldingsbevestiging en binnen 2/3 werkdagen een bevestiging met factuur. Check je spam-mail als je na 3 dagen niets hebt ontvangen. Na betaling van je factuur of aanbetaling van € 100 pp is je boeking rond. Het restant verwachten we twee weken voor aanvang. De prijzen van de verschillende kamer opties staan op de pagina tarieven

Dit programma gaat door bij deelname van 10 personen. Het weekend retreat gaat door bij deelname van minimaal 15 personen verdeeld over de verschillende programma's. We informeren je per email zodra doorgang zeker is, uiterlijk twee weken voor aanvang. Bij annulering door ons krijg je de (aan)betaling direct retour (maar dit komt gelukkig zelden voor). 

Update mbt Corona: Kijk op 1,5 meter retraites  voor de aanpassingen in onze accommodaties en programma's n.a.v. overheidsinstructies.