Yoga-Weekend in Zeeland

 

Joop van Remortel

"Yoga is voor mij thuiskomen in mijzelf, Yoga Nidra gaat een stapje verder en brengt mij bij de bron in mijzelf waar ik eenheid, verbinding en liefde kan ervaren".  

Joop is sinds 31 jaar fulltime Hatha yogadocent en adem- ontspanningstherapeut (methode van Dixhoorn), en heeft al vele yogadocenten mogen opleiden en bijscholen.

 

In dit weekend deelt hij graag zijn ervaring, kennis en kunde met jou. Hij gebruikt o.a. oefeningen uit de methode van Dixhoorn en uit zijn eigen ervaring. Lichaam/ademhaling en aandacht zijn de ingang om te komen tot bewuste, diepe ontspanning.

Hij verzorgt  bijscholing en onderdelen van de opleiding voor yogadocenten bij ‘De Blikopener’ in Tilburg en organiseert  regelmatig yogaseminars. Hij heeft 10 jaar ontspanningstrainingen gegeven voor studenten in psychosociale therapie en holistisch coaching Loek knippels academie). Op individuele basis begeleid hij mensen met spanning gerelateerde klachten.

"Mijn visie is dat ieder mens is geboren met een enorme potentie aan liefde, wijsheid en kracht. Het is mijn passie om mensen te begeleiden deze vermogens in ontspanning aan te spreken."

17-19 February 2017
Yoga Nidra 

Programma: Yoga Nidra

Een inspirerend en heerlijk volledig verzorgd yogaweekend op een prachtige lokatie in Zeeland.

"Opgelucht ademhalen" is onder meer een gevolg van het loslaten van spanning, zo laat jouw lichaam voelen hoe het met je is"  In dit weekend leer je de adem in te zetten om ontspanning te bevorderen en jouw levenskracht(vitaliteit) te versterken.

 

Yoga Nidra: “HERBRONNEN door  ONTSPANNING”

In de yoga Nidra  retreat wordt jouw eigen wijsheid  en zelf organiserend vermogen weer aangesproken. Door gebruik te maken van zeer verfijnde yoga-, adem- en  ontspanningstechnieken kom je tot diepe bewuste ontspanning, hierin maak je weer contact met je oorspronkelijke zelf, met jouw bron. Yoga Nidra is een staat van bewustzijn, geen yoga methode. Het is een staat van diepe bewuste ontspanning, die maakt dat inzichten als vanzelf komen.

 

Van “mind over matter”, naar “mindful presence”

Veel mensen hebben het idee dat yoga een methode is waarbij er naar gestreefd wordt complete controle over lichaam en geest te krijgen. De voorstelling is dat de psyche het lichaam stuurt. In feite is de omgekeerde toestand het geval. Een complete zelfregulatie houdt in, dat de psyche open kan zijn voor wat zich van binnenuit aandient en dat het de zachte stem van het innerlijk hoort, doordat het “bewust” stil is. Het bewuste deel is slechts een onderdeel van het gehele zelf. Wanneer het dichter betrokken is op het gehele zelf wordt de bewuste persoon “echter” (J.J. van Dixhoorn).

 

De oosterse yogatraditie: “AUM”

AUM is de verklanking van drie staten van bewustzijn :                  

A= waakbewustzijn....        aandacht  

U= droombewustzijn....     dagdromen, beelden en gevoelens

M= de droomloze slaap... de oergrond waarin alles in potentie zonder vorm aanwezig is en waar alle manifestaties uit voortkomen

Turiya is dat wat voorbijgaat aan deze 3: inzien dat alles een manifestatie is van "goddelijke liefde"

Voor wie?

Dit programma is gericht voor ieder die geïnteresseerd is in geestelijke groei, voor ieder die wil leren dieper te ontspannen en dichter bij zichzelf te komen. Hoewel Yoga Nidra gezien wordt als de hoogste vorm van yoga is het niet belangrijk dat je al lang aan yoga doet om deel te kunnen nemen. Je krijgt een hand-out met daarin een theoretische onderbouwing van het retreat en oefeningen voor thuis.

In dit weekend retreat ligt de nadruk op het zelf ervaren van diepe ontspanning,  je leert een neutrale focus voor de aandacht te ontwikkelen door te werken met zeer verfijnde bewegings-, adem- en ontspanningstechnieken

Ervaar de rust, ruimte, ontspanning en stilte. Gun jezelf dit heerlijke cadeau!

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Zeeland
Fruit uit de tuin
Zen
Yoga in de tuin
Zomerse salade
Yoga zaal Zeeland
Schouw slaapkamer_edited
Gevulde appeltjes met notenpasta

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).