top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Judith Bosman

Altijd al interesseerde ik mij in mensen en wat ze beweegt. Hoe hoofd, handen en hart invloed op elkaar hebben. En wat jezelf kunt doen of juist niet meer doen om dit proces positief te beïnvloeden.


Lichamelijke beweging speelde altijd al een rol in mijn dagelijks bestaan. Vind ik het heerlijk om buiten in de natuur te zijn en te bewegen. Yoga al weer heel wat jaren onderdeel van mijn leven. Ik vind er de weg naar binnen, verbinding met mezelf, persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en plezier. Het helpt mij om in het NU te leven en te zijn wie ik in het diepst van mijn zelf voel dat ik ben. Om authentiek en oprecht te zijn naar mijzelf en anderen.

 

Door de jaren volgde ik verschillende opleidingen en workshops op het gebied van yoga en persoonlijke ontwikkeling. Sinds 10 jaar geef ik Hatha & Yin Yogales.


Sfeer en persoonlijke aandacht zijn een belangrijk onderdeel van mijn lessen.
Ik werk graag met passende thema’s waarin ik gebruik maak van mooie teksten of iets tussen de oefeningen door te schrijven over wat het in je losmaakt. Zo is elke les een cadeautje! Hoor ik regelmatig terug van deelnemers dat ze de persoonlijke aandacht en sfeer als thuiskomen ervaren.

 

Ik wens oprecht dat mijn lessen mogen bijdragen aan het verdiepen van het contact met jezelf en het vinden van rust en ontspanning in ons volle en snelle bestaan.

15-17 juni 2018
Hatha Yoga

Programma:  Hatha Yoga 

& adem en ontspanningsoefeningen 

Vind het rustpunt in jezelf op een manier die bij je past!

 

Op dit moment bevinden we ons in een overgang van meer mannelijke georiënteerde energie naar meer vrouwelijke energie.


Zijn we wel toe aan wat meer rust, ontspanning, zachtheid, compassie en vriendelijkheid. In 1ste plaats voor onszelf wat natuurlijk doorwerkt naar onze omgeving.

 

Yoga is mijn passie en levenswijze en er is niets mooiers dan deze passie te delen. Je te mogen ont-moeten en inspireren tot een bewuster en compassievol leven. In dit weekend neem ik je mee naar het rustpunt in jezelf!

Hatha yoga & adem en ontspanningsoefeningen

De wijze waarop ik mijn Hatha yoga lessen vorm geef kenmerken zich in rust, zonder oordeel, op een manier die bij je past.

Het rustig tempo van de yogahoudingen en ademhalingsoefeningen helpen je om contact te maken met je lichaam en je te leren ontspannen. Het lichaam wordt krachtiger en soepeler en je hoofd komt tot rust. 

We kennen allemaal wel het gevoel van een stijve nek of schouders of een pijnlijke onderrug. Deze klachten zijn vaak het gevolg van onbewuste spieraanspanning die in de loop van ons leven kunnen ontstaan. 

 

Je leert waar in jou lichaam spanning zich vastzet en hoe je dit kunt laten gaan, door middel van zachte Yoga en aangepaste houdingen, Stressreductie door ontspanning, Ademoefeningen, Visualisaties en Meditatie.

IK hoop je te ontmoeten in juni!

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

IMG_1821.CR2
Zeeland
IMG_1207.CR2
IMG_1873.-V.02CR2
IMG_1181.CR2
IMG_1312.CR2
Schouw yoga tuin
IMG_4365
IMG_4304
_edited
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zen
Zomerse salade
Yoga in de tuin
schouw_sfeer_buddha
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page