top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

(Volgeboekt)

 

Judith Jansen & Reanne Creyghton

Dit rustige yoga programma wordt gegeven door Judith en Reanne samen. Laat je meenemen door Reanne in de ietwat meer dynamische, yang vorm van vinyasa flow yoga. Judith zorgt voor de ultieme ontspanning met zachte, liefdevolle yin yoga en meditatie.

Judith Jansen  - Leef je droomleven door vrede te hebben met wat er NU is.

 

Mensen begeleiden in hun persoonlijk ontwikkeling, met het accent op bewustwording en zingeving is mijn passie. Als kind was ik al gefascineerd door wat mensen beweegt. Dit doe ik vanuit mijn eigen bedrijf de ZIN studio als coach en yogadocente. Ik werk vanuit de wisselwerking tussen lichaam én geest. Vanuit denken én voelen. In 2012 besloot ik van mijn hoog gevoeligheid een kracht te maken door yoga te beoefenen en mijn eerste docenten opleiding te starten. Vanaf het moment dat ik voor het eerst mijn vrienden oefen les gaf in de huiskamer, voelde ik: “Dit is mijn pad, yoga wil ik delen, yoga is het leven!”  Tijdens een stilteweek in september 2015 werd mijn liefde voor de yin yoga geboren. Ruimte ervaren zonder inspanning; een gevoel van thuis komen…thuis bij me Zelf.

Voor mij is yoga verbinding maken het leven zelf; een ontdekkingsreis in bewust-zijn, aanwezig zijn voor wat zich aandient in het NU. En vrienden te worden met je schaduwkanten. Juist het verdriet, de angst zijn een gelegenheid voor persoonlijke groei, te zijn wie je bent , thuis bij je Zelf. Tenslotte hoef je niemand te worden, je bent (er al).

Reanne Creyghton - Kies elke dag de energie die je bij je wilt dragen

 

Gedurende mijn loopbaan binnen de verduurzaming van diverse voedselketens zocht ik een meer fysieke dan intellectuele uitlaatklep, en vond dit in yoga! Eén met de natuur zijn kende ik via mijn vele reizen naar zuidoost Azië, maar één zijn met mijn lichaam en geest was nog een uitdaging. Na mijn eerste yoga les voelde ik me rustig en krachtig tegelijk. Bovendien voelde ik weer de speelsheid en het vertrouwen in mijn lichaam dat ik als jonge turnster had gevoeld.

4-6 aug 2017
Yin & Yang Yoga 

Na het beoefenen van diverse yoga  behaalde ik in 2011 mijn Vinyasa (flow) yoga docenten certificaat. Direct hierna vertrok ik voor 2 jaar naar Mozambique om een eco-lodge op te zetten en was daar resident yoga teacher. Ik had de mooie uitdaging om zowel reizigers, expats, locals en kinderen les te geven. Bij mijn terugkomst in Nederland zocht ik een nieuwe balans. De actieve vorm van yang (power) yoga, mede omdat mijn gestelte dit eiste, maakte plaats voor meer rustige vormen van yoga waaronder zachte flow en yin yang yoga. De kern hierbij is voor mij om echt te luisteren naar mijn lichaam en ademhaling. Tenslotte is je lichaam de tempel voor de geest en de ademhaling je anker voor stabiliteit.

Mensen ervaren mijn lessen als open en positief. Ik creëer een ruimte waarin mensen worden uitgenodigd zichzelf te onderzoeken en naar hun eigen lichaam te luisteren.

Programma: Yin & Yang Yoga

Leven in overvloed - Leef je mooiste leven!

Yin en yang zijn twee tegenovergestelde energieën die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Net als in het teken van yin-yang kan de een niet zonder de ander. Yang heeft de kwaliteit van kracht en dynamiek, terwijl yin de kracht heeft van verstilling.  De aanwezigheid van beide kwaliteiten en  eigenschappen herkennen Judith en Reanne zó in elkaar dat de keuze om samen een retreat te organiseren een vanzelfsprekend gevolg is. Zet beide docenten bij elkaar en de energie spat ervan af, en tegelijkertijd nodigen zij zichzelf en elkaar uit om terug te keren naar de rust en eenvoud van yin om deze energie te kalmeren. Yang kan niet zonder yin, yin niet zonder yang.

Het weekend in de heerlijke zomermaand augustus is een combinatie van dynamische flow (yang) lessen en zachte liefdevolle yin lessen. Beide zullen worden gestart en/ of afgesloten met meditatie. In beide type lessen komen ademhalingstechnieken (pranayama’s) aan bod. De lessen worden zo gegeven dat het voor iedereen toegankelijk is en je zowel mét als zonder yoga ervaring voldoende inspiratie en inzichten uit de lessen kunt halen. Daarnaast word je je als yogi bewust dat yoga ook naast de mat plaats vindt. Je kunt in de prachtige omgeving, individueel of met elkaar, reflecteren op je ervaringen en inzichten delen. In alle rust en ruimte.

Tijdens de meer dynamische yang lessen word je uitgenodigd de energie in het lichaam, de Chi, te laten stromen terwijl je je eigen grenzen bewaakt. Je mag krachtig en soepel bewegen en het lichaam als het ware laten dansen op je ademhaling. Tegelijkertijd zal je af en toe even worden stil gezet om letterlijk te voelen wat zich in je afspeelt. Tijdens de zachte liefdevolle yin yoga lessen zul je worden uitgenodigd om je spieren zo veel mogelijk te ontspannen, waardoor je ruimte in je bindweefsel, pezen, banden en gewrichten krijgt.  En ruimte in je hoofd en hart, door je gedachten en gevoelens te observeren. Je leert te zijn met wat is er NU is. Na de les voel je je energiek en ontspannen.

Wij hebben de intentie om je de twee complementaire krachten yin en yang te laten ervaren, te zijn in het hier-en-nu, en datgene wat je niet meer dient los te laten. Dit doen we in elke les met de focus op ademhaling, mindfulness , speelsheid en persoonlijke aandacht. Daarnaast verwachten we van onszelf en onze studenten veel liefde, ruimte om lekker jezelf te zijn en te genieten van elkaar en de natuur!

Wil jij bewegen vanuit rust en ruimte in plaats vanuit ambitie?  Compassie voelen voor jezelf, je situatie en je omgeving? En vanuit deze staat van zijn ervaren dat alles er al is en dat je mag leven in overvloed? Geef je zelf dit weekend dan cadeau!!

 

Enkele ervaringen van onze studenten:


“Judith geeft vinyasa en yin yoga met veel toewijding, passie en aandacht voor iedere persoon. Door haar rustige en warme persoonlijkheid kom ik bij deze lessen echt tot rust en in het hier en nu”.

“Reanne heeft een open en positieve energie en dat neemt ze mee in haar lessen. Hierdoor geeft ze je de ruimte om volledig je eigen practice en lichaam te ervaren en neemt ze je mee in een heerlijke flow zonder uit het oog te verliezen dat je zelf waarneemt waar je behoefte aan hebt”.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Judith & Reanne
Zeeland
Yoga in de tuin
Zen
Fruit uit de tuin
Judith Jansen
Zomerse salade
Yoga zaal Zeeland
Judith & Reanne
Schouw slaapkamer_edited
Gevulde appeltjes met notenpasta
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page