top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

3-5 augustus 2018
Hatha & Yogatherapie

Lana Donse

Mijn naam is Lana en ik ben yogadocent en psycholoog. Ik studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht, en ben opgeleid volgens de klassieke hatha yoga van Swami Sivananda bij Arhanta Yoga Ashram in India. Ik vind het interessant om beide werelden samen te brengen in mijn werk, onder andere op het gebied van yogatherapie. Verder blijf ik me voortdurend verder verdiepen in dit veld door cursussen te volgen van het Svastha Yoga Therapy Programme.

 

Zelf kwam ik in mijn tienerjaren in aanraking met yoga. Bewegen vond ik altijd al fijn, dus ik kende yoga in het begin vooral als een fysieke oefening. Gaandeweg merkte ik dat yoga veel meer was dan dat; ik leerde naar binnen te kijken en kon mezelf beter accepteren dankzij de openheid en zachtheid die ik in de yogalessen meekreeg. Yoga hielp me op mezelf te vertrouwen en speelde zo een belangrijke rol in een voor mij persoonlijk moeilijke tijd in mijn leven. Daarnaast voelde ik dat ik me kon blijven ontwikkelen in verschillende richtingen; zeker toen ik in India en Nepal reisde en meer leerde over de filosofie en levenslessen van yoga, ging er een wereld voor me open.

 

Ik hoop deze ervaringen en de kracht van yoga met je te kunnen delen in mijn lessen. Hierbij vind ik het belangrijk om je te helpen jouw persoonlijke doelen te bereiken; wat het ook is dat je zoekt in yoga, ik neem je graag mee in het leerproces!

Programma:  Hatha & Yogatherapie

‘Mens sana in corpore sano’ – de Romeinen geloofden al dat een gezond lichaam en een gezonde geest hand in hand gaan. Yoga kan je helpen om evenwicht op zowel fysiek als mentaal vlak te vinden.

 

Heb je het gevoel dat je uit balans bent, teveel stress ervaart, of blijft hangen in oude patronen? Tijdens deze retreat onderzoek je wat jij nodig hebt om jezelf weer in balans te brengen. Je leert hoe yoga je kan helpen verzachten, bewust te worden van wat je voelt, te accepteren waar je bent en op je eigen tempo te werken naar een gezond evenwicht.

 

In de lessen oefen je op dag één de afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Op dag twee leer je luisteren naar je eigen lichaam en gevoel. En op dag drie laat je oude spanning los en stel je je hart open voor nieuwe energie. Zo leg je de basis voor een nieuw begin, en ga je met een positief gevoel naar huis!

 

Over hatha & yogatherapie

 

Yoga bestaat uit verschillende aspecten, zoals ademhalingstechnieken (pranayama), fysieke oefeningen (asana) en concentratietechnieken en meditatie (dharana en dhyana). Vanuit de yogafilosofie zijn er bovendien een aantal basisprincipes (de yamas en niyamas) die ervoor zorgen dat je goed voor jezelf en de wereld om je heen zorgt. Deze holistische benadering kan allerlei positieve effecten hebben op je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Vandaar dat yoga ook wel als therapie gezien kan worden.

 

Een belangrijk onderdeel van yoga als therapie is dat je je bewust wordt wat er gebeurt in je lichaam en geest. Om dit zelfbewustzijn te ontwikkelen, leer je jezelf op een open en rustige manier te observeren. Hierbij blijf je met een vriendelijke en accepterende blik naar jezelf kijken. Dit kun je toepassen tijdens yoga, maar ook in je dagelijks leven. Door dit steeds meer te oefenen krijg je inzicht in jezelf en in de patronen die je lichaam en geest beïnvloeden.

 

In de yogalessen leer je daarnaast met behulp van verschillende oefeningen en vaardigheden - ademhaling, houdingen, leefstijl - verandering te brengen in je eigen patronen. Je zult niet in één keer een grote verandering bemerken na de yogales, maar door geleidelijke bewustwording en oefening vindt er op de lange termijn verandering plaats.

 

In yoga word je begeleid in het proces van zelfinzicht, zelfacceptatie en zelfontplooiing. Het is een proces dat je je hele leven met je meeneemt, en waarin yoga je helpt je lichaam te versterken, je geest te verbreden en verbinding te krijgen met jezelf.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

IMG_1821.CR2
Zeeland
IMG_1207.CR2
IMG_1181.CR2
IMG_1312.CR2
Schouw yoga tuin
IMG_1873.-V.02CR2
IMG_4365
Lana Donse
IMG_4304
_edited
schouw_sfeer_buddha
Zen
Zomerse salade
Yoga in de tuin
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page