Yoga-Weekend in Zeeland

 

Leonie Slond

Een aantal jaren geleden werkte ik in commerciële bedrijven, in marketing & communicatie en dacht dat daar mijn toekomst op werkgebied zou liggen. Mijn pad liep anders en inmiddels ben ik fulltime actief in de yogabranche.

Ze zeggen wel eens dat yoga een “way of life” is en ook ik ga daarin mee. Op het punt in mijn leven dat ik mijn hoofd te veel liet bepalen waar ik heen ging, heeft de fysieke yoga mij in mijn lichaam teruggebracht en mij zoveel geleerd over mijzelf en over hoe ik dingen anders kan zien en aanpakken.

 

Voor mij geldt echt dat waar ik op de mat mee geconfronteerd werd, mij veel vertelde over hoe ik in het leven met dingen omging. En voor mij was yoga de ultieme beleving van geluk, zoals ik het bij niets anders ervaren had. Ik realiseerde mij dat ik dingen anders wilde doen, om een rustiger, blijer en vrijer persoon te worden. Ik koos voor een Ashtanga Vinyasa opleiding en nadien ook voor andere yogastijlen zoals kinder-yoga en Restorative Yoga. Inmiddels geef ik fulltime les en leef mijn yoga “on and off the mat”.

15 - 17 november 2019
Leonie Slond
Ashtanga &
Restorative Yoga 

Ik geloof dat de fysieke inspanning van yoga ervoor zorgt, dat de geest ruimte krijgt. We kunnen onze ratio een moment laten rusten, meer aarding ervaring zodat er daarna meer ruimte is om te voelen waar wij staan, waar wij heen willen en waar wij gelukkig van worden.

 

Dit stukje rust en geaardheid, laat ik mensen graag ervaring in mijn lessen, die variëren van yang lessen (Ashtanga Vinyasa Yoga) tot ying lessen (Restorative Yoga). Daarnaast staan mildheid naar jezelf en zorgen voor jezelf bij mij centraal.

Programma: Ashtanga & Restorative Yoga 

Dit weekend ga je zowel de fysieke, actieve yoga in de vorm van Ashtanga Yoga ervaren als ook de meest ontspannen en niet fysieke yoga die er bestaat, namelijk de Restorative yoga.

Graag neem ik jullie mee op een reis van actief naar passief. Van doen, naar niet doen en zijn. In de Ashtanga vind je aarding en stilte door actief je lichaam te gebruiken en te doen. In de Restorative  vind je diezelfde aarding en stilte door juist afstand te nemen van het doen en jezelf ruimte te geven volledig zonder inspanning te zijn in het moment jezelf maximaal comfort gevend in de asana’s.

 

Vaak bestaat er de overtuiging  dat of alleen actieve yoga of eerder de rustige, passieve yoga bij ons past,. Ik zou je graag laten ervaren dat we beiden nodig hebben, dat beiden bij je passen wie je ook bent, omdat we nu eenmaal yin en yang in ons hebben. Dat je met beide vormen van yoga je lichaam en geest voedt en heelt. Zoals de Ashtanga yoga serie, waarmee we werken dit weekend, meditatief en rustgevend kan zijn, zo zijn de yoga nidra de asana’s in de Restorative Yoga dat net zo. 

 

Dit weekend ontmoet je jezelf en je lichaam in je actiefste en passiefste vorm en word je uitgenodigd het te omarmen zoals het is. Je leert je lichaam kennen en erkennen en je leert er met mildheid voor te zorgen om bij je eigen ik, rust en stilte te komen.

 

Ik zie ernaar uit je mee te nemen op deze reis naar aarding, rust en stilte!

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Leonie Slond
Zeeland retreat tuin buitenleven
Leonie Slond
Relax bij haardvuur
Woonkamer retraite centrum
Zeeland yoga
Zeeland buddha
Zeeland accommodatie
Yoga mudra
retreat accommodatie woonkamer
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland lente retreat
Zeeland accommodatie
Yoga zaal Zeeland
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Sauna yoga weekend
Leonie Slond
Zeeland zwembad bij accommodatie
Zeeland haardvuur
Zeeland-warmwaterbad
Eleonora aan zee
sauna
Tuin
zwembad
Zen

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en wordt verzorgd door Joris (van "Joricious Delicious") of Karin (van "Puur koken met passie"). Deze zeer gewaarde chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).