top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Manon Mommers

Manon Mommers (1966) beheert sinds 1997 Yoga Kring Limburg (sinds 1969), in navolging van haar leraar Louis François Danset (1927-1997). Dit was de eerste yogaschool in Limburg. Louis Danset, afkomstig uit Indonesië (Flores), studeerde yoga in India en bij Dr. Rama Polderman (Baarn, Nederland).

Manon Mommers is dwarsfluitiste van beroep en studeerde Yoga en meditatie in India, België, Duitsland en Nederland; Adem- & Ontspanningstherapie Methode van Dixhoorn bij dr. Jan van Dixhoorn te Amersfoort; Trager Approach (olv Piermario Clara, Roger Tolle, Jessie Kuijpers), Holistic Pulsing (olv Margot van Rossum) en verdiepte zich verder in kruidengeneeskunde, antroposofie, geomantie, theologie, aura-readen, dromenleer, en mediumschap. 

Manon is auteur van het boek "Gezond Ademen voor Musici - lessen in jezelf afstemmen voor musici en andere (hoog) sensitieve mensen", en het artikel "Optreden of Uittreden". Haar boek is uitgegeven in 2016 door de Adem- en Ontspanningstherapie Stichting. 

 

op de site www.manonmommers.nl is meer informatie te vinden over de werkwijzen van Manon Mommers. 

19-21 Jan 2018
Yoga & Ademhaling

Programma: Yoga & Ademhaling

Ode aan de Ziel

In het weekend met Manon richten we ons op het vinden van verdieping in een natuurlijke wijze van leven vanuit verbinding met je diepste Zelf, waarin je gebruik kunt maken van je energie op alle gebieden van je zijn. Dit doen we via oefening in yoga, adem, en meditatie, maar ook via speelse oefeningen alleen en samen.

Verschillende werkwijzen en de persoonlijke aanpak van Manon zijn met name gericht op het bewust maken en corrigeren van het gebied van ons zijn dat een eigen leven leidt, onbewuste processen en mechanismen in het lichaam en in de adembeweging die buiten de bewuste controle liggen en vrijer zouden kunnen. 

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Workshop van jouw docent

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Workshop van jouw docent

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

schouw_herfst
Eleonora aan zee
Yoga zaal Zeeland
Zeeland_sauna_samen
Zeeland sneeuw zwembad
Stand met paarden
IMG_4304
Zeeland sneeuw tuin
IMG_4365
Edited Image 2014-1-14-17:52:51
Gevulde appeltjes met notenpasta
Zeeland sneeuw vijver
sauna_004
Zen

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page