top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Marieke Hulst

Bewegen loopt als een rode draad door mijn leven. Nog maar 4 jaar oud was ik toen ik in de woonkamer stond te dansen voor de tv, de danseres in mij was geboren! Vrij snel daarna ging ik op ballet. Ik vond het fantastisch en stroomde door naar de Dansacademie en begon ik ook met het nemen van zanglessen waarna ik in verschillende professionele musicals heb gespeeld en als Frogette bij Rene Froger. Mensen entertainen werd mijn passie!

 

Maar dansen en zingen was voor mij niet genoeg; ik ontdekte op mijn 17de de sportschool en begon met hardlopen, want ook daar kon ik mijn energie in kwijt. Voor de ‘rust’ ging ik naar yoga (nu alweer 20 jaar!!!), maar de vonk sloeg pas echt over toen ik in 2011 in Thailand op reis was en daar deelnam aan een yoga-retraite. Daar voelde ik hoe heilzaam yoga en meditatie voor je lichaam en geest is. Ik kwam daar tot het inzicht dat ik yogadocent wilde worden, Ik wilde deze mooie ervaringen met anderen delen.

 

Eenmaal thuis heb ik me meteen ingeschreven voor de Ashtanga Vinyasa opleiding en na het afronden daarvan heb ik mijn baan opgezegd en ben vrijwel meteen begonnen met lesgeven bij verschillende yogastudio’s en sportscholen waarvan Yogadreams inmiddels mijn ‘homebase’ is.

Verder geef ik ook met heel veel plezier les aan peuters, tieners op middelbare scholen en bedrijven. Ik kan echt oprecht zeggen dat deze switch voelde als thuiskomen. Niet alleen het zelf beoefenen van yoga, maar ook in het lesgeven daarvan.

 

Uiteraard blijf ik me als yogi en docent verdiepen. Zo heb Ik inmiddels de Yin Yoga opleiding afgerond en bij Shiva Rea diverse modules behaald van de Energetic Vinyasa Teachertraining. Verder probeer ik zoveel mogelijk workshops te volgen bij yoga grootheden als Clayton Horton, Damien de Bastier, Coral Brown, Simon Park en Tara Stiles. Mijn leermeesters op het gebied van meditatie zijn Deepak Chopra en de Vipassana techniek van Goenka.

 

‘Don’t try to find the way to happiness, happiness is the way’- Boeddha

4-6 Mei 2018
Flow & Yin Yoga

Programma: De eenheid van yoga en meditatie

Yoga is voor mij ‘a way of living’, een pad dat je volgt, maar vooral een innerlijke reis. Op je pad krijg je hoe dan ook met obstakels te maken en de kunst is dan juist; hoe ga je daarmee om? Schiet je terug in het patroon van slachtoffer zijn of ga je juist in je kracht staan? Ben je je er bewust van dat dit een moment is dat je groeit?

 

Dit thema zal terugkeren tijdens mijn lessen dit weekend, omdat je op de yogamat en/of  op het  meditatiekussen  heel goed kunt oefenen in het omgaan met weerstand.  Bijvoorbeeld doorademen wanneer je in een lastige houding verblijft.

Grenzen verkennen, maar niet overschrijden. Wilskracht ontwikkelen en compassie met jezelf, zodat je je grenzen kunt verleggen.

De ruimte innemen die er voor je blijkt te zijn. Je komt keer op keer heel bewust in actie. En je leert als het ware dat alles van voorbijgaande aard is; emoties, gedachten en fysieke sensaties ongeacht ze nou positief of negatief zijn. Eigenlijk oefen je op je mat het leven, maar dan in het klein.

Uiteindelijk integreer je datgene wat je op je mat beoefent in het dagelijks leven.

 

Daarnaast  is een van de mooiste aspecten van yoga dat het je hart vergroot, verzacht en ontspant. Mijn lessen zijn een mix van (prana) flow yoga en yin yoga. Net zoals het leven is, soms is er flow (gentle of strong) en soms is er verstilling (yin).  Ik zeg weleens; het is soms heerlijk om je te verliezen in een flow yoga practice en jezelf dan weer terug te vinden in de yin yoga.

Het weekend zal een mix zijn van aandacht voor de adem, het hart verzachten en openen met allerlei hartopeners en het lichaam in beweging zetten door flow en/of yinyoga.

 

-Yoga reminds you of who you really are-

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 diner

20.00 Workshop van jouw docent

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Eleonora aan zee
Yoga zaal Zeeland
Zeeland_sauna_samen
Stand met paarden
IMG_4304
IMG_4365
Edited Image 2014-1-14-17:52:51
Gevulde appeltjes met notenpasta
sauna_004
Zen

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page