Yoga-Weekend in Zeeland

 

Marjon Rozema

Yoga is voor mij een niet meer weg te denken deel van mijn leven. Ooit was dat anders – ik werkte als tv journalist in een hectische, door deadlines gedreven wereld. Ontspannen? Daar was bijna geen tijd voor.. Ik volgde wel vaak zelf yoga-lessen.

 

In eerste instantie vooral omdat ik op zoek was naar een rustpunt in mijn leven. Toen ik moeder werd, kwam ik steeds vaker uit bij yoga. Ik merkte hoeveel yoga voor mij deed, zowel fysiek als mentaal. Om meer tijd voor mijn gezin te hebben, was ik inmiddels gaan freelancen. Yoga bleef maar trekken en uiteindelijk volgde ik in 2008 de Ashtanga Vinyasa Yoga opleiding bij Yogamoves in Utrecht.

Zo heb ik een aantal jaren met met veel plezier Vinyasa flow lessen gegeven. Toen ik eenmaal in aanraking kwam met Yin Yoga, verlegde ik mijn focus met Yin opleidingen bij Jose de Haan- de Groot, Sarah Powers en Anoshe Overington.

16-18 maart 2018
Yin & Hormoon Yoga

Yin yoga is voor mij een verademing in onze drukke maatschappij waar we continu worden overladen met prikkels. De manier waarop we naar lichaam en geest kijken, en de oude Chinese wijsheden en tradities. Het is voor mij een oneindige bron van inspiratie. Nu geef ik wekelijks yin yoga lessen, organiseer ik workshops samen met een acupuncturiste en een health chef, en retreats. Nog altijd met als Yang tegenhanger freelance mediawerk. Maar nu meer in balans.

In mijn lessen combineer ik meditatieve yin poses met mudra’s en wissel ik de lange houdingen af met flow, zachte vloeiende bewegingen. Elke sessie hanteer ik een thema, afgestemd op het seizoen of het moment.

 

Daarbij voeg ik speciaal voor vrouwen elementen van Hormoon yoga toe, gericht op het herstellen van de hormoonbalans. 

 

Mijn stijl is toegankelijk en relaxed. Ik hoor vaak terug dat mensen het fijn vinden dat ik mezelf ben, down to earth en zonder poespas. Dat iedereen er gewoon kan zijn, zoals hij of zij is en ze zo zachter naar zichzelf kunnen zijn.

Programma: Yin & Hormoon Yoga

Tijdens dit weekend in maart kun je jezelf zowel opladen als ontspannen. In de zachte (Yin) Flow les laten we de houdingen in elkaar overvloeien op het ritme van je ademhaling en sluiten we af met langere yin poses. In de Yin Yoga en Hormoon workshops blijven we langer in de houdingen.

In Yin yoga richten we ons niet op de spieren, maar op de diepere lagen van ons lichaam, het bindweefsel. Door hier druk op uit te oefenen, uit te wringen of te verlengen zorg je voor een betere flow van energie in je lichaam. Het mogen dan rustige houdingen zijn, vergis je niet in de intensiteit van Yin Yoga! Het is veel meer dan wat rekken en strekken. Stilte en rust vinden in de houdingen is elke keer weer een mentale en fysieke uitdaging. Hoe je op de yoga mat reageert, is maar al te vaak een weerspiegeling van de wijze waarop jij in het leven staat, en dus ook waar je tegen aan loopt!

 

Tijdens de lessen staat de symboliek rondom het element Hout centraal, aansluitend op het lente seizoen. Dat betekent dat je houdingen kunt verwachten die je verfrissen en een ontgiftend effect hebben. Elementen uit de Hormoon Yoga, speciaal voor vrouwen, zorgen voor een betere doorbloeding en het herstellen van de hormoonbalans in het lichaam. ​Omdat  dit een "extra" is, is het weekend uiteraard ook prima toegankelijk voor mannen.

 

Zie dit weekend als een nieuwe start, schud de winter van je af, laat oude gewoonten en irritaties los. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe ervaringen en kun je fris en opgeruimd de lente in.

Kom je ook? Ik laat je graag ervaren wat Yin & Hormoon Yoga voor je kan doen!

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Yoga zaal Zeeland
Zeeland-warmwaterbad
Eleonora aan zee
sauna
Tuin
zwembad
Zen

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).