Yoga-Weekend in Zeeland

Mark van de Leur

Mark van de Leur is een yoga docent die zich voornamelijk heeft gespecialiseerd in zachtere vormen van Yoga met als specialisatie Yoga Nidra. Buiten de yoga heeft hij ook jaren lange ervaring met Vipassana meditatie en de Wim Hof methode. In het zuiden noemen ze hem ook wel Mark ice-men. 

 

Mark is geboren en woonachtig in het zuiden waar hij met veel plezier verblijft. Afgelopen jaar heeft hij besloten om waar het bourgondische zuiden voor staat te gaan delen in de rest van de wereld. Mark heeft een warme stem en weet in een mum van tijd een juiste setting neer te zetten. Lekker down to earth met een grote glimlach. 

 

Mark begrijp als geen ander dat het leven soms enorme uitdagingen heeft en dat je letterlijk helemaal verstijfd kan zijn van de spanningen, emoties en stress in je lichaam. Yoga en meditatie bracht een doorbraak in zijn persoonlijke ontwikkeling en nu, 20 jaar later, heeft hij zich gespecialiseerd om een prachtig ambiance te geven tijdens zijn lessen. Mark heeft een fijne diepe stem die je meteen een gevoel van vertrouwen geeft. Samen in combinatie met mooie muziek weet hij de juiste sfeer neer te zetten om een hele diepe reis van ontspanning en healing te ervaren  op alle niveaus. 

12-14 november 2021
Mark van de Leur.jpg
Yoga Nidra

Programma:  Yoga Nidra

Ervaar een diepe rust

Letterlijk vertaald betekent Yoga Nidra ‘yoga slaap’. Met Yoga Nidra bereik je een diepe, droomloze ‘slaap’ in volledige aanwezigheid en alertheid. Het is dus niet daadwerkelijk de bedoeling dat je in slaap valt, al hoor ik hier een daar wel eens iemand lekker snurken. Yoga Nidra is uitermate geschikt voor mensen die moeite hebben om te relaxen. Maar ook als je slecht slaapt, weinig energie hebt, depressieve gevoelens ervaart of zelfs een burn-out hebt is Yoga Nidra echt de moeite waard om te doen.

 

Tijdens een Yoga Nidra les ervaar je een zeer diepe ontspanning, maar je bent tegelijk super alert. Ik begeleid je door verschillende visualisaties heen, waarmee je je brein bepaalde suggesties of intenties kan geven. Omdat je bewuste deel van je brein even uitgeschakeld is, is je onderbewuste tijdens Yoga Nidra les ontvankelijk voor het planten van een nieuw zaadje om zo je brein opnieuw te ‘programmeren’. 

 

De fysieke effecten van Yoga Nidra zijn enorm: stress wordt minder, je bloeddruk en hartslag dalen en je verbetert je immuunsysteem. Maar ook psychisch heeft Yoga Nidra niet te onderschatten effecten: het verbetert je geheugen, het bevordert je creativiteit en het helpt je bij het vergroten van je zelfkennis. 

 

Met deze enorme effecten zou je denken dat een les Yoga Nidra heel ingewikkeld is, maar niets is minder waar. Het is een super ontspannende, zachte yogavorm die voor iedereen geschikt is en super makkelijk kan worden gevolgd. Je ligt namelijk de hele tijd comfortabel op een matje met een kussen, onder een warm dekentje, en je ogen worden afgedekt met een speciaal oogkussentje. Al relaxend helpt het je om los te laten wat niet meer functioneert en ondersteunt het je om een krachtig en gezond leven te leiden. 

 

Voordelen Yoga Nidra

 • Het stopzetten van je eindeloze stroom gedachtes

 • Het creëren van meer energie in je lichaam

 • Methodes om beter te kunnen slapen

 • Het sneller los kunnen laten

 • Het verbeteren van de relatie met jezelf en anderen

 • Het loskomen van verslavingen

 • Methodes om beter te kunnen ontspannen

 • Het verbeteren van de verbinding met je lichaam

 • Methodes om meer uit je sport te kunnen halen

 • Het verbeteren van je functioneren op school of werk

 • Stress verdwijnt uit je lichaam

 • Topsporters herstellen sneller

 • Emotionele situaties in je leven worden sneller verwerkt en opgelost

 • Je verbetert je geheugen, het bevordert je creativiteit en het helpt bij het vergroten van je zelfkennis

Spreekt bovenstaand je aan? Voel je welkom om mee te komen ontspannen op onze prachtige retraite plek in Zeeland.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/massage/welness 

18.30 diner

20.00 Open les/workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop bij één van de andere docenten van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Mark van de Leur
Zeeland-V (78)
Zeeland haardvuur
Zeeland natuur tuin
Zeeland accommodatie
Zeeland accommodatie
Zeeland V (120)
Zeeland V (109)
Zeeland-V (65)
IMG_2085.CR2
IMG_2330
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland_V (16)
Zen
Zeeland V (99)
IMG_1207.CR2
Zeeland-V (85)
Eleonora aan zee
Yoga zaal in Zeeland
Zeeland-V (33)
schouw_sfeer_buddha

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl).  Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Dit is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).