top of page
Hiking
Zomerse salade
Yoga in de tuin
lac de devesset
Tijd voor jezelf
23-30 sept 2017
Vinyasa Flow Yoga

Yoga-Week in Frankrijk

Marloes Zonneveld

Marloes houdt zich graag bezig met verdieping in yoga en meditatie. Haar yogareis begon in 2008 en al snel was 1x per week niet voldoende. Ze volgde op verschillende plekken yoga en dat voelde goed! Ze is eigenaresse van de yogaschool Ajna Tempel in Heemskerk en creëert daar met een geweldig docenten team een heerlijke plek om yoga te beoefenen.

 

Marloes heeft verschillende opleidingen, cursussen en workshops gevolgd en verdiept zich momenteel in de Prana Vinyasa flow van Shiva Rea. Tevens is Vipassana de meditatie techniek die momenteel haar aandacht heeft.

 

'Yoga is voor mij het perfecte pakket. Het brengt me energie waar ik het nodig heb en tegelijkertijd geeft het de ontspanning die zo ontzettend prettig voelt. Yoga geeft verdieping én eenvoud. In dat gevoel wil ik je graag meenemen, ontdek de verbinding!"

 

Join the journey on the mat!'

Programma: Vinyasa Flow Yoga

Reis door de chakra's en de daarbij behorende elementen

Ontspannen, genieten en plezier, laat dat de elementen zijn voor een heerlijke Flow tijdens deze week. We maken een reis door de chakra's en de daarbij horende elementen. 

Wat zijn chakra’s?
In het lichaam stroomt energie (Prana genoemd). Er zijn 7 grote ‘kruispunten’ van energie langs de wervelkolom die chakra’s worden genoemd. Chakra komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’. Het zijn als het waren dus ronddraaiende wielen van energie die informatie overzetten van de buitenwereld naar de binnenwereld. Alle 7 chakra’s hebben hun eigen thema’s en hebben ook weer invloed op elkaar.

 

Tijdens de workshops deze week gaan we de 7 chakra’s langs, dmv een beetje uitleg en vooral ook door het te ervaren in Vinyasa flow lessen. Elke flow is gebaseerd op een chakra, op die manier kun je duidelijk ook de verschillen ervaren. Een geweldige reis in jezelf, als het ware thuis komen in jezelf.

 

Workshop – Muladhara chakra
Muladhara chakra zit helemaal onder in het lichaam, bij je stuitje. Dit chakra is verbonden met het element aarde en gaat over je basis en ook de gronding in jezelf. Tijdens deze les starten we de week met een ontspannen en grondende yogales, zodat je op een rustige manier kunt arriveren op deze prachtige locatie.

 

Workshop – Svadhisthana chakraHet tweede chakra bevindt zich iets hoger langs de wervelkolom, ter hoogte van het heiligbeen. Het element water hoort hierbij. Bij dit chakra hoort het uiten van emoties, het hebben van relaties, creativiteit, seksualiteit en beweging. Ontdek wat een vloeiende flow over de mat voor jou betekent.

Workshop – Manipura chakra

Manipura bevindt zich langs de wervelkolom ter hoogte van de navel. Het element vuur hoort hierbij, dus we gaan ons innerlijk vuur een beetje aanzetten. Belangrijk hierbij is om je vuur te doseren, zodat je niet oververhit raakt, maar ook niet je vuur laat doven. Een workshop met een verwarmende flow waarbij ruimte is voor mooie inzichten over hoe jij je innerlijke zon kunt laten stralen. 

 

Workshop - Anahata chakra

Anahata chakra is het hart chakra, met onder andere de thema’s liefde, vertrouwen, verbinding, vriendelijkheid naar jezelf en anderen toe. Het element lucht hoort hierbij. Kun je luchtig en licht met de dingen omgaan? Tijdens deze workshop gaan we ruimte creëren rondom het hart.

Workshop – Vishuddha chakra

Vishudda chakra zit rondom het keelgebied. Het gaat over communicatie, hoe laat jij jezelf naar de buitenwereld toe horen. Tevens gaat het ook om het luisteren naar wat er binnen in jezelf gebeurd en wat je lichaam je verteld. Deze ochtend doen we een flow en oefeningen om het vijfde chakra te stimuleren.

 

Workshop – Ajna & Sahasrara chakra

Ajna Chakra bevindt zich op je voorhoofd tussen de wenkbrauwen en Sahasrara op de kruin van je hoofd. Deze twee worden gezien als meer spirituele chakra’s. Verbonden met je intuïtie en het zuivere weten. Deze workshop zal ook een rustige flow zijn en bewegen op een wat meer meditatieve manier.

 

Je zult misschien merken dat de ene flow je beter ‘past’ dan de andere. Zo heeft iedereen eigen uitdagingen om te ontdekken in jezelf. De manier dat je omgaat met de flow op je mat, kan je wellicht iets vertellen over hoe je omgaat met de flow in het dagelijkse leven. Nieuwsgierigheid, enthousiasme en vriendelijkheid zullen een mooie bijdrage leveren aan jezelf.

 
Geniet van al deze verschillende flows waarbij je beweegt, ontspant en loslaat. Breng weer balans in lichaam en geest!

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

We starten zaterdag rond 18 uur met de opening voor alle deelnemers. Na aperitief en diner komen de verschillende groepen met hun docent bij elkaar voor introductie en kennismaking.

Het programma wordt ter plekke bekendgemaakt, vindt binnen en buiten plaats en wordt aangepast aan het weer en (wandel)excursies. Globaal ziet elke dag er als volgt uit:

 

07.30 - 08.30u yoga / meditatie (open)

08.30 - 09.30u ontbijt

10.00 - 12.00u les (besloten)

12.30 - 13.30u lunch

13.30 - 18.30u vrije tijd of excursie

18.30 - 20.00u diner

20.30 - 22.00u avondprogramma (open)

 

Elke dag begint met een yoga of meditatie les, die voor iedereen toegankelijk is. De verdiepende workshop van jouw docent is in de morgen (of middag) en de rest van de dag is vrij. 's Avonds is er weer een open workshop voor alle deelnemers, dit kan ook een dans of muziekavond zijn.

 

Doe mee aan de les die bij jou past. En als je even meer zin hebt in rust, natuur of iets anders dan sla je gewoon een keertje over.

 

Vrije tijd

Op deze prachtige locatie is het een week leven als God in Frankrijk in de Franse nazomer. Je kunt mooie wandelingen maken, tenissen, zwemmen in het meer, genieten van massages, zonnebaden op de weide of lekker onderuit op het terras met een boek.

 

Wandelen kan op eigen gelegenheid met kaart of op bewegwijzerde routes of met de groep. Je kunt hier ook paardrijden. 

 

Massage behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseurs. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement

Speciaal voor mensen die mee gaan om te relaxen en weinig of geen behoefte hebt aan workshops (bijvoorbeeld reis partners). Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops 's ochtends en 's avonds.

Ter plekke mag je dit nog uitbreiden tot volle deelname.

Open workshops

Deze extra workshops geven jouw vakantie een veelzijdig en festival-achtig karakter. Ook zijn er extra activiteiten zoals bijvoorbeeld een dans-avond en een kampvuur. 

 

Alle aanwezige docenten geven een groepsworkshop, zodat je ook van hun yoga-stijl en lessen kunt proeven. Je kunt nu alvast meer lezen over de vorm van yoga die zij geven op de docenten pagina van bijvoorbeeld Ingrid Groot.

Ons verblijf in Frankrijk

"Domaine La Vie Tara", het oude buitenverblijf van een klooster uit 1928,  ligt aan de rand van het idylische pelgrimsdorp Lalouvesc op een eigen terrein van 2 hectare. Dit gezellige bergdorpje ligt in het glooiende landschap van de Ardèche, op een hoogte van 1.080 meter. Door de gunstige ligging heeft het dorp het predikaat 'Centre Climatique'. Het wordt hier niet te heet in de zomer maar door de zuidelijke ligging zeer is het zeer aangenaam met veel zonnige dagen in de voor- en nazomer. 

 

In de zogenaamde groene Ardèche kom je weer op adem. Door de hoogte is de lucht is er uitermate zuiver en een prettige bijkomstigheid is dat er door de hoogte geen overlast is van vervelende stekende insecten. Deze plek is omgeven door bosrijk en heuvelachtig gebied met veel wandelmogelijkheden. Dé ideale plek voor een ontspannende, rustgevende vakantie.

 

De sfeervolle kamers "Domaine La Vie Tara" variëren van één tot vier personen en het landgoed heeft een prachtige tuin met diverse zitjes. Het liefst dekken we een lange tafel in de tuin  zodat we kunnen genieten van het eten én de buitenlucht. 

 

De keuken van La Vie Tara kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden worden bereid van verse en zuiver natuurlijke ingrediënten. Soms met vlees en vis, maar zeker ook vegetarisch. Er worden zoveel mogelijk groenten en verse kruiden geserveerd uit eigen moestuin. In de zomer en herfst gaat de chef erop uit in de natuur om fruit te plukken, tamme kastanjes te rapen en paddestoelen te zoeken. De paddestoelen worden gedroogd of vers gegeten, het fruit wordt verwerkt tot de heerlijkste jams en de kastanjes wecken we om later in het jaar te gebruiken. Wat is er nou lekkerder dan eten wat ’s middags geoogst is en dezelfde avond op het bord ligt?

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven. 

 

In de natuurrijke heuvelachtige omgeving met vele smalle wegen en bospaden kun je uitgebreid wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen. Er is dichtbij een meertje waar we kunnen zwemmen, er zijn twee tennisbanen en een jeu de boules, en in de directe omgeving zijn er ook mogelijkheden tot zeilen, kanoën, paardrijden en golf. 

 

La Vie Tara beschikt over een eigen inpandige kapel die op dezelfde leylijn ligt als de grote basiliek in het dorp. Lalouvesc dat ook wel eens het 'petite Lourdes' wordt genoemd, is bekend van twee heiligen en trekt jaarlijks vele pelgrimgangers. Het dorpje zelf is dus zeker ook de moeite waard om te gaan verkennen

Vanuit een open sfeer, in verbondenheid met de natuur en de omgeving, is dit de ideale plek voor activiteiten gericht op persoonlijke groei, ontwikkeling en ontplooiing. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Omgeving & Bereikbaarheid

Het het liefelijke Lalouvesc in de Franse Ardèche ligt op 980 km van Utrecht. De route gaat via Luxemburg, dan  de Route du Soleil tot voorbij Lyon. Vervolgens is het nog een uurtje over de provinciale weg.

 

Al jaren komen velen carpoolend op onze locaties. Zodra je aanmelding rond is, krijg je toegang tot onze carpool pagina waar je de mogelijkheid hebt om zelf een lift naar Lalouvesc te regelen. Geef aan of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen, of geef het aan als je hier graag hulp bij krijgt.

De zogenaamde groene Ardèche, het noordelijke Ardèche gedeelte in het zuiden van Frankrijk, is nog niet zo bekend bij iedereen. De natuurlijke omgeving kenmerkt zich door de mooie wandelroutes met inspirerende vergezichten. Je kunt hier wandelen over meer dan 200 km aan duidelijk aangegeven routes, en tijdens je tocht kun je snoepen van de overvloed aan bosbessen.

 

Het dorp staat tevens bekend om de twee heiligen: St. Jean-François Régis, een verkondiger die door weer en wind langs alle dorpen in Zuid Frankrijk ging en St. Thérèse Couderc, mede-grondlegster van de orde Onze Lieve Vrouwe van het Cenakel. De laatstgenoemde ligt in het dorp nog steeds opgebaard. De grote basiliek in het centrum maakt het dorp tot een bedevaartsoord waar ieder jaar vele activiteiten worden ontplooid.

 

Enkele andere toeristische attracties in de buurt

12 km: Ardèche dorp in miniatuur "Col du Buisson"

18 km met de auto – 13 km te voet: Veyrines, Benedictijner priorij van de 12e eeuwse roman

16 km: Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Ay. Zwarte Madonna. Gorges de l’Ay

20 km: Quintenas, versterkte Romaanse kerk

25 km: Safaripark Peaugres

Inschrijven

Aanmelden doe je via de website. Klik op aanmelden, vul het inschrijvingsformulier in en verstuur. Vervolgens ontvang je een bevestiging en na ontvangst van je aanbetaling van € 150 is de boeking van je vakantie rond. Het restant verwachten we vier weken voor aanvang. 

De tarieven vooor deze Yoga-week variëren van 580€ tot 970€, afhankelijk van jouw kamer voorkeur. Er zijn standaardkamers met gedeeld sanitair en kamers met een eigen badkamer, ook is het mogelijk om met je eigen camper of tent te komen.

Dit programma gaat door bij 10 deelnemers en max 20 personen. Bij annulering door ons, krijg je de (aan)betaling direct retour. Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

bottom of page