BEGIN DE DECEMBERMAAND UITGERUST,  OPGELADEN EN GEINSPIREERD! 

 

Yoga Weekend in Zeeland:
 

The art of breathing and relaxation – an antidote to stress

Verminder stress en leer concrete tools om je ontspannen en in balans te voelen. Ervaar de kracht van je adem en restorative yoga.

 

Het hoge tempo van het moderne leven leidt tot veel gezondheidsproblemen. De oorzaak van de meeste klachten is terug te leiden naar stress. Als we druk en overprikkeld zijn, wordt het moeilijker om naar ons lichaam te luisteren en vergeten we simpelweg dat we tijd moeten maken voor ontspanning. Als we dan eindelijk een moment voor onszelf hebben, is dat vaak alsnog iets prikkelends, zoals een telefoonscherm of een andere vorm van vermaak waarbij we even niet hoeven na te denken. Dat kan misschien even prettig zijn, maar het geeft geen rust aan het zenuwstelsel.

 

Het goede nieuws is dat onze lichamen over een zelfhelend vermogen beschikken. In deze retraite ga je dat zelfhelend vermogen (re)activeren, zodat je een staat van diepe ontspanning bereikt. We combineren eeuwenoude kennis uit de yogaleer met de moderne wetenschap. Het weekend heeft een positieve invloed op je fysieke, emotionele en mentale gezondheid, en je merkt direct resultaat. Het mooie is dat als je deze kennis eenmaal hebt, je er je hele leven profijt van hebt. Je kunt het namelijk heel goed toepassen in je dagelijks leven.

 

We combineren ademhalingstechnieken met restorative yoga, een vorm van yoga die bekend staat om de helende eigenschappen bij stress. Tijdens restorative yoga lig je voor langere tijd in houdingen, soms wel tot 15-20 minuten per houding, waarbij je gebruik maakt van zogenaamde props (o.a. kussens en dekens). Hierdoor kan je zenuwstelsel tot rust komen, wat ervoor zorgt dat je hardnekkige spanningen kunt loslaten.

 

Doordat je langere tijd in stilte in de houding ligt, krijgt je lichaam de mogelijkheid om in een staat van diepe rust te komen. Je komt in een soort meditatieve staat waarin je vanaf een afstandje kunt kijken naar je drukke geest of pijnlijke emoties. Een beetje als de kunst van het niets doen, maar daarmee grote resultaten behalen.

 

“In diepe ontspanning verbind je je weer met wie je werkelijk bent, met wat er echt toe doet. Daar vind je de antwoorden”, zegt Maszena. Restorative yoga is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen die herstellende zijn van een ziekte, burn-out of operatie.

 

Ademhaling is een andere bewezen en krachtige manier om stress te verminderen, maar helaas weten de meeste mensen niet hoe ze het goed kunnen inzetten.

 

De manier waarop de meeste mensen ademen is niet alleen inefficiënt, maar draagt zelfs bij aan de stress. 9 van de 10 volwassenen ademt verkeerd! In dit programma leer je herkennen hoe je ademt en krijg je eenvoudige, maar effectieve tools om de kwaliteit van je adem te verbeteren. Ook als je last hebt van hyperventilatie of paniekaanvallen, een teken van chronische stress, is de adem een fijne tool. Een goede ademhaling geeft rust, zorgt voor ontspanning en laat lichaamsprocessen goed werken; de adem beïnvloedt namelijk de kwaliteit van je slaap, je immuunsysteem, je focus, je geheugen, je spijsvertering of zelfs rug- en darmklachten. Door je ademhaling te veranderen, kun je de manier waarop je je voelt veranderen!

 

Iedereen is welkom: jong en oud, ervaren yogi's en ook als je nog geen enkele ervaring met yoga en ademhalingsoefeningen hebt.

 

Ga het winterseizoen uitgerust en opgeladen in en gebruik de kennis voor de rest van je leven voor meer ontspanning.

2-4 december 2022
image1_edited.jpg
 Restorative Yoga & Breath
Maszena Stanecka

 

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:
 
Vrijdag
17.00 aankomst
18.00 opening
18.30 les van jouw docent
20.00 diner
21.00 vrije tijd: sauna, chillen


Zaterdag
08.00 open les
09.00 ontbijt
10.30 les van jouw docent
13.00 lunch
13.30 vrije tijd: wandelen/wellness
18.30 diner
20.00 open les
21.00 vrije tijd: sauna, chillen
 
Zondag
08.00 open les
09.00 ontbijt
10.30 les van jouw docent
13.00 lunch  
14.00 afsluiting

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Maszena Stanecka

Maszena is een Yoga Alliance erkende docent en ademcoach met 12 jaar ervaring in het geven van wekelijkse lessen. Daarnaast geeft ze workshops in yoga & welzijn, retraites en 1 op 1 sessies voor diepe ontspanning en stress relief. Zij heeft verschillende yoga opleidingen gevolgd , 300 uur Vinyasa, 200 uur Prana Vinyasa en Restorative yoga.

 

Al sinds haar jeugd voelt Maszena zich aangetrokken tot yoga, natuur, bewustwording en een holistische benadering van welzijn. Haar studie Natuurgeneeskunde bracht haar veel kennis over de menselijke gezondheid, onze relatie tot onszelf en alles wat leeft en hoe vaak die relatie in onze moderne wereld krankzinnig verstoord is. De moderne mens heeft zich van de natuur vervreemd, met een stress pandemie en allerlei stress gerelateerde klachten als gevolg. 

 

Yoga herinnert ons dat we niet verschillen van de natuur. We maken deel uit van haar en zijn allemaal verbonden. Door contact te maken met de wijsheid van ons lichaam, naar binnen te keren en te leren luisteren, kunnen we de balans in onszelf herstellen. Yoga geeft mij de mogelijkheid om bewust te leven, me thuis te voelen in mezelf en in het hier en nu aanwezig te zijn. Ik volgde mijn eerste yogales toen ik begin 20 was. De docent zei dat we in de poses naar het geluid van onze adem moesten luisteren, waarbij ik mijn eerste aha-moment had: ik ervaarde een hogere staat van bewustzijn en ik voelde meer ruimte in mijn lichaam, maar ook in mijn geest en mijn hart. Ik begon regelmatig lessen te volgen. Door de jaren heen heeft mijn yoga practice ervoor gezorgd dat ik mijn emoties, mijn geest en mijn patronen kan observeren. Het voelt onwijs bevrijdend. Dit geeft mij ondertussen al jaren de inspiratie en kracht om met de uitdagingen van de practice buiten de mat om te gaan: het Leven.

 

Maszena geeft graag flow yogalessen die zijn afgestemd op de ademhaling, maar ze is ook gespecialiseerd in Restorative yoga. In beide vormen is de ademhaling essentieel. “Restorative yoga is voor mij het ultieme cadeau aan mezelf: de tijd gaat langzamer, het heelt mijn zenuwstelsel, mijn lichaam en mijn ziel. Het is echt het medicijn voor de snelheid van de moderne wereld en het brengt balans in mijn leven.”

 

Gefascineerd door de magie van de adem heeft ze een onderzoek gedaan naar de invloed ervan op het geestelijk en lichamelijk welzijn. Toen realiseerde ze zich hoe nauw de kwaliteit van de adem in verband staat met de algehele gezondheid, en vooral met chronische stress. Ze ontwikkelde de training De kunst van het ademhalen en ontspanning, waarin je leert om op een optimale manier te ademen en je ademhaling zo in te zetten dat je gezondheid verbetert.

 

Ze geniet net zo van het werken met groepen als van het geven van diverse 1 op 1 sessies met reiki, chakra balancing, klankschaalmassages, stress- en ademcoaching, energy readings en healings. Maszena’s missie is om in elke sessie een veilige ruimte te creëren waar je je kunt ontspannen en dichterbij jezelf en je unieke potentieel kunt komen.

 

Haar motto is “Alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn, is al in je. Hier en nu.”

Haar studenten zeggen...

 

“ Ik kon jarenlang niet ontspannen, door Maszena’s training lukt het nu wel. Ik voel me veel beter in mijn vel.”

“ De begeleiding van Maszena is helder, rustig en deskundig. Meer geleerd dan ik verwacht had.”

“Maszena heeft een prettige stem om naar te luisteren en straalt kalmte en rust uit. Ik vond de training heel waardevol.”

Maszena
zwembad de schouw
Yoga in de tuin
zen
Fruit uit de tuin
Zomerse salade
Yoga zaal Zeeland
Schouw slaapkamer
Gevulde appeltjes met notenpasta
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door een van onze favoriete chefs Karin (van PuurKokenMetPassie.nl)  of Joris (van JoriciousDelicious.nl). Zij kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).