top of page

Yoga-Weekend in Zeeland
 

Monique van Leeuwen

Wie me ooit had voorspeld dat ik yogadocent zou worden, had ik hartelijk uitgelachen! Maar na het verlies van de liefde van mijn leven bekeek ik de wereld met andere ogen. Yoga hielp mij toen mezelf weer terug te vinden.

 

Tijdens een sabbatical volgde ik een docentopleiding, gewoon voor mezelf, om mijn kennis te verdiepen. Pas tijdens het afsluitende practicum van de training ontdekte ik dat het lesgeven zo goed paste dat ik besloot er mijn nieuwe vak van te maken. Hoewel velen dachten dat ik echt de weg kwijt was volgde ik mijn hart en ik word nog iedere dag blij van de tevreden mensen die ik de deur uit zie wandelen na een les. Dit jaar bestaat mijn yogastudio Yoganesh Yoga & Yogatherapie in Utrecht alweer tien jaar!

 

Vele trainingen en workshops volgden en inmiddels ontwikkelde ik mijn eigen intuitïeve stijl waarin alles dat ik leerde samenkomt. Naast de groepslessen heb ik mij gespecialiseerd in yoga voor mensen die leven met kanker en yoga speciaal voor vrouwen. Mijn lessen variëren van intensief tot diep ontspannend en mijn nuchtere zachte aanpak, mijn verre van perfecte lijf en een gezonde dosis humor hielpen al menigeen over een yogadrempel. Ook mensen die dachten dat yoga niet bij hen zou passen. Juist voor hen valt er veel te ontdekken, net als ik dat deed.

 

Voor mijn lessen hoef je geen ervaring te hebben met yoga. Je hoeft niet fit, flexibel, jong of slank te zijn. Uitgangspunt is een functionele benadering van yoga waarin je werkt aan een soepel en sterk lijf, een gezonde houding en rust in je hoofd. Een veilige manier van bewegen die je meer flexibiliteit, kracht en energie geeft. Een 'alles-in-een' pakket: krachttraining, ontspanning, houding- en ademtherapie, massage en meditatie tegelijkertijd!

 

Je leert beter ademen, laat stress los en krijgt nieuwe energie. Je gaat makkelijker en lichter bewegen en wint aan vitaliteit en veerkracht. Én je doorbreekt op een simpele manier vastgeroeste houdingspatronen en vermindert pijnklachten.

2-4 september 2022
Monique van Leeuwen
YogaAlign & Flow Yoga

Programma: van Yin naar Yang en weer terug
Een soepel en sterk lijf, een gezonde houding en rust in je hoofd! 

Geef jezelf de rust en de ruimte van Zeeland en een weekend vol yoga om uit je hoofd in je lijf te zakken. De combinatie van elke dag yoga, gezond en lekker eten, sauna’s, hottub, massages, een heerlijke tuin en goed gezelschap als je daar behoefte aan hebt zorgt ervoor dat je echt even afstand kunt nemen en op adem komt.

Zodat je met een volle batterij energiek de zomer kunt afsluiten!

 

Een weekend met praktische en nuchtere yoga met direct effect en echt geschikt voor iedereen. Voor beginners en gevorderden, dik en dun, fit of niet, lenig of niet, oud en jong. Geschikt voor mensen met blessures en/of rugklachten die op een zachte manier toch willen bewegen. Of als je herstelt van ziekte of kampt met een chronische aandoening. Ook als je denkt dat yoga niet voor jou is maar wel nieuwsgierig bent, is dit een uitgelezen kans om te ontdekken wat het je kan brengen. Juist als je denkt dat je te stijf, te oud, te dik of te moe bent!

De kernwoorden tijdens dit weekend zijn: ontspannen, loslaten, verlengen en versterken. Dat ga je ervaren door een combinatie van verschillende lessen:

 

YogAlign Flow:

De basis van YogAlign is het (terug)krijgen en behouden van een natuurlijke en gezonde lichaamshouding. Eenvoudige, effectieve oefeningen in combinatie met specifieke ademhalingstechnieken zorgen ervoor dat je snel opgebouwde spanning loslaat. Het gaat er niet om je onwillige lijf in een perfecte yogahouding te persen. Wel om de houdingen zo te doen dat ze voor jou goed voelen. Het is een veilige manier van bewegen die je meer flexibiliteit, kracht en energie geeft. Zo is yoga geschikt voor iedereen en krijg je snel een soepel en sterk lijf en een gezonde houding.

 

De les bestaat uit een mild vloeiende mix van houdingen in een rustig tempo, waarbij ruimte is om iedereen op zijn/haar eigen niveau te laten volgen. Ook is er ruimte voor pranayama (ademoefeningen) en meditatie.

 

Yin & Restorative Yoga 

Een passieve yogavorm waarin de houdingen ‘jou doen’ ipv andersom.

Een heilzame herstellende passieve les met de nadruk op het volledig openen en ontspannen van je lichaam. Je ontstresst in liggende en zittende houdingen en gebruikt daarbij alles wat nodig is (blokken, dekens, kussens) om langere tijd in een houding te kunnen ontspannen. Op deze manier krijgt je lichaam de kans opgebouwde spanning los te laten. De oefeningen reiken tot diep in je zenuwstelsel waardoor je lijf langzamerhand overschakelt naar de rust en herstelstand. Zo daalt de productie van stresshormonen en kun je chronische spanningspatronen ontmantelen. Je immuunsysteem verbetert en je lijf en hoofd komen weer in balans. 

 

Yoga Nidra

De slaap van de yogi’s!

Niet alleen slechte slapers en onrustige zielen hebben baat bij Yoga nidra. Deze bijzondere yogavorm brengt je systematisch in de allerdiepste staat van ontspanning. En daar rust je past echt van uit, lichamelijk, maar ook geestelijk. Het is een soort 'powernap' waarbij je wakker blijft.

 

Tijdens Yoga NIdra - de slaap van de yogi's - kom je in een staat van bewustzijn die tussen slapen en waken in zit. De enige zintuigen die actief blijven zijn het voelen en het luisteren. Een soort 'twilight zone' die fysieke, mentale en emotionele stress verlicht. Door de diepe ontspanning bereik je een staat waarin spierspanning en stress in het lichaam afneemt en bloeddruk en hartslag dalen. Dit heeft een zeer helende werking op lichaam en geest; je lijf en je hoofd komen volledig tot rust. Yoga nidra is een techniek die goed te gebruiken is bij slapeloosheid, stress, spanning, (psychosomatische) ziekte, hoge bloeddruk of bij het moeilijk kunnen loslaten en ontspannen.

Een Yoga Nidra van circa 40 minuten is gelijk aan ongeveer 3 uur goede slaap. 

Gun jezelf dit oplaad-weekend en ga ontspannen maar vol energie weer naar huis!

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open les/workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Zeeland
Yoga in de tuin
Zen
Fruit uit de tuin
Zomerse salade
Yoga zaal Zeeland
Schouw slaapkamer_edited
Gevulde appeltjes met notenpasta
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page