Yoga-Weekend in Zeeland

 

Monique van Leeuwen

Na het verlies van de liefde van mijn leven bekeek ik de wereld met andere ogen. Tijdens een vakantie ging ik op zoek naar een nieuwe balans tussen lijf en hoofd en ontdekte ik yoga. Na drie dagen sliep ik weer als een roos en aan het eind van de week voelde ik me volledig ontspannen. En dat was heel lang geleden…
Het liet me niet meer los en ik maakte via veel lessen en workshops kennis met diverse yogastijlen.

Tijdens een sabbatical op het prachtige Kauai (Hawaii) volgde ik bij Michaelle Edwards de YogAlign docentopleiding. Ik deed dat om mijn eigen kennis te verbreden maar … tijdens het afsluitende practicum van vier dagen waarin ik 1-op-1 werkte met een jonge klimmer viel het kwartje. Het lesgeven en zien hoe in korte tijd zijn houding verbeterde en hij letterlijk meer opende waren zo’n openbaring dat ik besloot om yogadocent te worden. Er volgden nog vele opleidingen, workshops en masterclasses. Een van de specialisaties die ik deed is de WellWoman Yoga en Yogatherapie voor vrouwen van Francoise Freedman (Birthlight).

Onlangs vierde ik het eerste lustrum van mijn yogastudio Yoganesh Yoga & Yogatherapie in Utrecht. Hier geef ik groepslessen, privélessen en yogatherapielessen. Mijn lessen variëren van intensief tot zeer ontspannend en zijn echt geschikt voor iedereen. Je bent nooit te oud, te stijf, te dik of te onervaren om mee te doen. Ook geef ik lessen speciaal voor vrouwen en mensen die leven met kanker.

 

Yoga hielp mij na een moeilijke periode in mijn leven weer overeind. Het geeft me veel voldoening om mensen door yoga een beter gevoel te geven en weer in balans te brengen. Mijn nuchtere zachte aanpak, mijn verre van perfecte lijf en een gezonde dosis humor hielpen al menigeen over een yogadrempel. Ook mensen die dachten dat yoga niet bij hen zou passen. Juist voor hen valt er veel te ontdekken, net als ik dat deed.

25-27 mei 2018
YogaAlign Wellwoman

Programma: YogaAlign Wellwoman

Moe, vol stress en niet lekker in je vel? 

Leer beter ademen, laat stress los en krijgt nieuwe energie. Beweeg makkelijker en lichter en win aan vitaliteit en veerkracht. Doorbreek vastgeroeste houdingpatronen en verminder pijnklachten. Ontspan…

 

YogAlign: change your posture, change your life!

De basis van YogAlign is het (terug)krijgen en behouden van een natuurlijke lichaamshouding. Eenvoudige, effectieve oefeningen in combinatie met specifieke ademhalingstechnieken zorgen ervoor dat je snel opgebouwde spanning loslaat. Het gaat er niet om je onwillige lijf in een perfecte yogahouding te persen. Wel om de houdingen zo te doen dat ze voor jou goed voelen. Het is een veilige manier van bewegen die je meer flexibiliteit, kracht en energie geeft. Zo is yoga geschikt voor iedereen en krijg je snel een soepel en sterk lijf en een gezonde houding.

YogAlign is een 'alles-in-een' pakket: krachttraining, ontspanning, houding- en ademtherapie, massage en meditatie tegelijkertijd!

 

WellWoman Yoga
WellWoman yoga versterkt je vitaliteit en zorgt ervoor dat je energie in balans is. Deze milde yoga helpt je lichaam optimaal functioneren. En als je al lekker in je vel zit helpt het je om dat zo te houden. Ontspanning, mindfulness en lichaamsbewustzijn vormen de kern van de lessen.


De lessen bestaan uit eenvoudige yogahoudingen en vinyasas (houdingen die met elkaar verbonden worden door de ademhaling), restorative yoga, zelfmassage, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en meditatie. Er is speciaal aandacht voor onderrug, bekkengebied en hormoonbalans. 

 

YogAlign en WellWoman Yoga vormen een perfecte combinatie waarmee je lekkerder in je vel komt! Verwacht nuchtere en praktische yoga met direct effect en geschikt voor vrouwen van alle leeftijden. Het samenzijn met andere vrouwen zorgt voor een extra dimensie en geeft je vrouw-zijn een extra oppepper.​

Gun jezelf dit oplaad-weekend en ga ontspannen maar vol energie weer naar huis!

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Zeeland
Yoga in de tuin
Zen
Fruit uit de tuin
Zomerse salade
Yoga zaal Zeeland
Schouw slaapkamer_edited
Gevulde appeltjes met notenpasta
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).