top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Nancy Hageman

Inmiddels alweer zo’n 10 jaar geleden stapte ik voor het eerst op de mat voor een yogales. Het bleek liefde op het eerste gezicht te zijn en die liefde en passie voor yoga groeit iedere dag.

Een aantal jaren lang volgde ik wekelijks Hatha yoga lessen, totdat het begon te kriebelen. Ik wilde meer weten, meer leren en dit misschien wel gaan delen met anderen. Niet lang daarna startte ik met de opleiding Power yoga en begon ik met lesgeven. Yang was mijn ding, althans dat dacht ik. Totdat ik mijn eerste Yin yoga les volgde. Ik was verkocht, wat een enorme verademing was het. Ik voelde direct dat deze vorm van yoga dé aanvulling was voor mijn drukke, hectische leven vol met prikkels en een jong gezin.


Mijn Yin yoga opleiding rondde ik eind 2017 af. En in juni 2019 heb ik ook de Restorative yoga en Meditatie opleiding van Veda Ela afgerond. Ik laat mij inspireren door het volgen van workshops/lessen van andere docenten, door het lezen van boeken en tijdschriften en door het Internet. 

15 - 17 november 2019
IMG_2018.jpg
Yin & Yang Yoga 

Yoga heeft mij meer in verbinding gebracht met mezelf en met anderen. Het brengt mij naar het hier en nu. Het geeft me rust, kracht en maakt mij een evenwichtiger mens. Door yoga kom ik weer in contact met mijn lichaam en kan ik écht voelen hoe het met mij gaat. Mijn eigen dagelijkse beoefening stem ik af op wat ik nodig heb en hoeveel tijd ik daarvoor heb. Het varieert van een pittige Vinyasa flow van een uur tot één Restorative yoga houding, van dansen en bewegen op muziek tot een stilte wandeling in de natuur. 

Sinds november 2017 ben ik trotse mede-eigenaresse van Juna yoga. Een prachtige yogastudio in Hillegom, waar ik met heel veel liefde en aandacht mijn passie voor yoga mag delen.

De lessen die ik geef zijn puur, mindful, down to earth en altijd anders. Ik improviseer graag en pas mijn lessen aan op de energie van het moment.  Het kan zomaar zijn dat wat ik had bedacht ineens helemaal omgooi. Met mijn stem neem ik je mee in een krachtige, dynamische en meditatieve flow en tijdens de Restorative/Yin lessen begeleid ik je zoveel mogelijk naar binnen om in stilte te zijn in het moment.

Programma: Yin & Yang Yoga 

Yin en Yang zijn twee tegenovergestelde energieën die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Yang heeft de kwaliteit van kracht en dynamiek, terwijl yin de kracht heeft van verstilling. Het een kan niet zonder het ander en deze energieën zijn continue in beweging.

Dit weekend combineren we beiden vormen van yoga in één les. De combinatie geeft je de mogelijkheid om goed naar je lichaam te luisteren, in stilte en beweging. Zo ontstaat een mooie en energierijke balans tussen lichaam en geest.

 

Tijdens het krachtige, dynamische Yang gedeelte word je uitgenodigd én uitgedaagd de energie in het lichaam te laten stromen. Je beweegt krachtig en soepel en laat het lichaam als het ware dansen op je ademhaling. Tegelijkertijd breng ik je af en toe bewust naar de stilte om letterlijk te voelen wat er zich in je afspeelt. Tijdens het zachte liefdevolle Yin gedeelte word je uitgenodigd om je spieren zo veel mogelijke te ontspannen, waardoor je ruimte in je bindweefsel, pezen, banden en gewrichten krijgt. Er ontstaat ruimte in je hoofd en hart, door je gedachten en gevoelens te observeren. Je leert te zijn met wat is er NU is. 

De lessen worden zo gegeven dat het voor iedereen toegankelijk is en je zowel mét als zonder yoga ervaring voldoende inspiratie en inzichten uit de lessen kan halen. Daarnaast word je je bewust dat yoga ook naast de mat plaats vindt. In de prachtige omgeving kan je reflecteren op je ervaringen en inzichten delen. In alle rust en ruimte.

In iedere les is er aandacht voor de adem, mindfulness en meditatie. Na de les voel je je energiek en ontspannen tegelijkertijd. Tijdens dit weekend is er veel persoonlijke aandacht, ruimte om lekker jezelf te zijn en te genieten van elkaar en de natuur!

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Zeeland retreat tuin buitenleven
Relax bij haardvuur
Woonkamer retraite centrum
Zeeland yoga
Zeeland buddha
Zeeland accommodatie
Yoga mudra
retreat accommodatie woonkamer
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland lente retreat
Zeeland accommodatie
Yoga zaal Zeeland
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Sauna yoga weekend
Leonie Slond
Zeeland zwembad bij accommodatie
Zeeland haardvuur
Zeeland-warmwaterbad
Eleonora aan zee
sauna
Tuin
zwembad
Zen

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en wordt verzorgd door Joris (van "Joricious Delicious") of Karin (van "Puur koken met passie"). Deze zeer gewaarde chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page