top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Nicole van Kuijk

De zoektocht naar innerlijke rust is, denk ik, bewust of onbewust de rode draad in ieders leven. Alleen innerlijke rust geeft vrijheid. Vrijheid, vrede in jezelf en op een breder vlak ook vrede in de wereld. Wat is innerlijke rust?

Iedereen heeft naast persoonlijke talenten een gave, iets wat jou uniek maakt en wat jij bijdraagt aan het grote geheel. Opmerkelijk is dat waar jij een ander èn de wereld mee verrijkt vaak iets is wat je jezelf niet goed kunt geven. Zoals een fotograaf die een ander in het licht zet maar zichzelf in het donker houdt. Of die vriendin die altijd voor iedereen de reddende engel is maar zichzelf vergeet. Dit fascineert mij. Hiermee gaan we ook dit weekend  spelenderwijs fysiek en geestelijk mee aan de slag.

 

Om hierin professioneel te kunnen begeleiden heb ik met veel plezier en met dankbaarheid aan mijn leraren verschillende opleidingen en ervaringen (op)gedaan in , gezondheid, dansles, astrologie, pilates klankschalen en natuurlijk yoga.

Door middel van het omgaan met dieren, dans, lichaamsverzorging, voeding, astrologie, schilderen en, niet te onderschatten, yoga heb ik de handvaten gevonden het leven te doorgronden.

Wat ik vaak terughoor over de lessen die ik mag geven is mensen zich gestimuleerd voelen in hun vreugde spontaniteit en innerlijke rust.

16-18 aug 2019
Nicole van Kuijk
Yin & Flow Yoga

Programma:  Yin & Flow Yoga 

In dit weekend gaan we door middel van verschillende thema’s aan de gang.

 

Flow yoga, yin yoga en yoga nidra. Van activiteit naar verstilling. Iedere les sluiten we af met savasana ondersteund door een uitgebreid klank bad. 

 

Genieten en rust, niets moet alles mag. We gaan met veel zorg en aandacht de grenzen verkennen verleggen en bewaken. Het dagelijkse leven op een veilige manier beoefenen op de mat.

 

We sluiten de zaterdag avond af met yoga en voor degene die dat willen vrije dans op heerlijke stimulerende muziek. Zondag beoefenen de zachte yoga nidra, een diepe ontspanningstechniek die de helderheid van de geest en de diepere lagen van bewustzijn stimuleert.

Je keert ontspannen en geïnspireerd weer naar huis.

Ik heb er heel veel zin in, jij ook?

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Nicole Kuijk
Zeeland yoga
Nicole Kuijk
Zeeland tuin
Zeeland retreat relaxen buiten
Zeeland retreat workshop buiten
Gezond en lekker eten van Karin Baank
Zeeland retreat buiten eten in de tuin
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Zeeland retreat accommodatie
Wellness yoga weekend
Yoga - Mindfulness - HSP
Zeeland ontspannen in wellness
Yoga ontspan
Zeeland
Zen
Yoga in de tuin
Yoga zaal Zeeland
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door een van onze favoriete chefs Karin (van PuurKokenMetPassie.nl)  of Joris (van JoriciousDelicious.nl). Zij kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page