top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

21-23 september 2018
Kundalini Yoga

Rianne Stroo

Sinds 1995 beoefen ik Kundalini Yoga. Vanaf 2003 geef ik wekelijks yoga en meditatielessen. Ik geniet van de workshopdagen die ik geregeld geef en heb eerder op een prachtig landgoed in Italië een retraite gegeven.

Dankbaar ben ik dat dit mijn leven verrijkt. Nog nooit zoveel ruimte gevoeld in eenvoudig “Zijn” begrijpen wat er nodig is voor geluk. Heerlijk vind ik de innerlijke stilte (Shuniya).

 

Yoga is voor mij een zeer uitgebreide gebruiksaanwijzing om mezelf en het leven te begrijpen.  Als de stilte (Shuniya) in mij voelbaar is, ervaar ik oneindige ruimte en vrijheid, helderheid, kracht en ongelofelijk veel liefde. Dit gevoel is zo groot, het voelt als mijn missie om dit te delen.

Programma:  Kundalini Yoga 

Wil je fysiek en mentaal in balans blijven, opladen, heerlijk ontspannen, thuiskomen bij jezelf, ervaren dat het stil en vredig kan zijn. Dan vind je dit fijn.

 

We gaan dit weekend spelen met Shuniya, “in de stilte……….uit de stilte”. Hoe doe je dat eigenlijk? Moet je er hard voor werken of kan het ook heel eenvoudig zijn. Ik hou van beide! We bewegen mee met de flow, overwinnen, geven over, laten los, spelen een beetje, voelen kracht en weerstand. Het is eigenlijk zoals het leven is, alleen doen we het de Kundalini way!

Leuk om een heel weekend te genieten/verdiepen en helemaal los te zijn van ons dagelijks leven. Zowel in groepen als individueel gaat het altijd over het laten stromen van de energie om weer verbinding te voelen en in je kracht te zijn.

Ik hou enorm van de veelzijdigheid van Kundalini Yoga, de oefeningen en meditaties, de mantra’s, de adem, de healing en de kracht van de gong. Kundalini energie is de lichaam’s eigen energie die door de oefeningen gaat stromen, hierdoor ervaar je levenskracht en levensvreugde, het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd.

Soms zijn de lessen actief en dynamisch, soms rustig en aandachtig. In- en ontspanning lopen vloeiend in elkaar over. Het brengt je in balans, zorgt voor energie en voor diepe ontspanning. Verbinding, Vreugde, Vitaliteit, Veerkracht, Een mens in zijn kracht.

Er zijn een aantal leraren die mij inspireren en waar ik van mocht leren: Yogi Bhajan, Guru Dev, Kartha Singh, Gurumarka, Deepak Chopra, Eckhart Tolle.

Geef jezelf een cadeautje en kom genieten van een heel weekend Kundalini Yoga.

 

Hieronder enkele ervaringen van mijn studenten:

De yogalessen van Rianne Stroo beschouw ik als een cadeautje. Ik kijk er elke week naar uit. Ze helpen me om fysiek en mentaal in balans te blijven en te ontspannen in drukke tijden. Ik heb ontdekt dat ik het heerlijk vind om mantra's te zingen. Soms zijn de lessen pittig, soms heel ontspannen, maar eigenlijk altijd precies wat ik nodig heb. De maandelijkse les met gong-meditatie is voor mij de kers op de taart. Rianne is een wijze en bevlogen yogadocente, die een hele fijne sfeer neer zet. Ik kan haar lessen aan iedereen aanraden. M.

Sinds 2010 doe ik kundalini yoga bij Rianne. Het is zalig. Ik kan niet anders zeggen. Een combinatie van pittige oefeningen, meditatie en ontspanning maakt dat ik iedere keer weer oplaad. Rianne is een heel prettig mens, open en gedegen, ze verstaat haar vak. En dat merk je. Haar groepen bestaan uit een mooie mix van jong en oud, man en vrouw. De oefeningen en de muziek zijn secuur en daadkrachtig, ik kan me er met groot gemak aan overgeven! L.

Kundaliniyoga heeft me vanaf les 1 geraakt. De herhalende bewegingen creëren zoveel stroming in mij. Tijdens en na de lessen voel ik mij innerlijk losser en vrijer. Alsof ik werkelijk van iets bevrijd ben. Dat geeft enorm veel ontspanning. Sinds ik aan kundaliniyoga doe voelt m’n innerlijke basis steviger en heb ik minder behoefte aan houvast buiten mij zelf. Rianne is een fantastische docente. Haar rustige accepterende houding is voor mij een weldaad. Ze leidt ons op een krachtige wijze door de kriya’s zonder te forceren. Ik hou van haar rust en stilte, dat helpt mij om tot verdieping te komen, in mijzelf te kunnen keren. De sessies met de gong zijn helemaal geweldig. Soms is het alsof ik los kom van de grond als de geluidstrillingen van de gong door me heen gaan. M.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Rianne Stroo
Zeeland
IMG_4365
Eleonora aan zee
IMG_4304
_edited
schouw_sfeer_buddha
zwembad
zeeland_taichi_strand
Zen
Yoga in de tuin
Yoga zaal Zeeland
Zomerse salade
Slaapkamer
Zeeland
Gevulde appeltjes met notenpasta
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page