top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Roos Kocken

Roos Kocken is yoga docent, body positivity ambassadeur en avonturier. Ze houdt van yoga omdat het ons op zoveel vlakken kan helpen, niet alleen fysiek om sterker of flexibeler te worden, maar ook om stress en spanning los te laten, meer in het moment te komen en mindful bezig te zijn.

 

Ze heeft yoga opleidingen gedaan in verschillende stijlen, oa Dru, een vrolijke vloeiende vorm van yoga, Yin en Vinyasa, een krachtige fysieke stijl van yoga.

 

Ze houdt van de natuur en van buiten lesgeven, vooral bij de zee. Als zelfstandige yogadocente geeft ze naast wekelijkse les ook les op speciale evenementen,  retreats en deelt ze haar kennis graag online via social media.

 

Roos wil je helpen om je lichaam uit te dagen, je adem te leren beheersen en zo je angsten los te laten. Zo wil zij je inspireren om je gevoel te leren volgen en je dromen te realiseren.

20-22 september 2019
Roos Kocken
Dru & Flow Yoga

Programma:  Dru & Flow Yoga 

Beweging & Stilte

Voor beginners en gevorderden, dit weekend is vol van bewegen en ontspannen.

 

We doen zowel zachte flow lessen om ons lijf een beetje uit te dagen, als Dru yoga, een zachte vloeiende vorm van yoga, ook wel de yoga van het hart. Deze stijl helpt ons om blokkades op te heffen, het stiltepunt in onszelf vinden en te leven vanuit ons hart. Ook is er tijd voor yin, om ons lijf te helpen rekken en onze geest tot rust te brengen. Met deze unieke combinatie van yogastijlen wil Roos je begeleiden in beweging, mindfulness en stilte.


De lessen zijn allemaal toegankelijk voor elk niveau, en ook met blessures of fysieke beperkingen denkt Roos graag met je mee om je je welkom en thuis te laten voelen in haar lessen. Ze is heel creatief geworden in aanpassingen dankzij een aantal eigen blessures.

 

Wil jij spanning (zowel fysiek als mentaal) loslaten en in balans komen? Kom dan bij ons de nazomer vieren.

 

“Met dit weekend maak je even echt tijd voor jezelf, om tot rust te komen, je adem weer te vinden en te “landen” in je eigen lijf. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!”

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Zeeland
Zen
Yoga in de tuin
Fruit uit de tuin
Yoga zaal Zeeland
Zomerse salade
Slaapkamer
Zeeland
Gevulde appeltjes met notenpasta
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door een van onze favoriete chefs Karin (van PuurKokenMetPassie.nl)  of Joris (van JoriciousDelicious.nl). Zij kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page