BEGIN DE DECEMBERMAAND UITGERUST,  OPGELADEN EN GEINSPIREERD! 

Yoga weekend in Zeeland:
Beweeg je Licht!

2-4 december 2022
IMG_2182.jpg
Samantha Harteveld
Integrale yoga

In dit weekend neem je tijd voor jezelf, beweeg je soepel en zacht ademend door heerlijke yoga-flows. Steeds dieper wordt je stilte, steeds meer vind je kern, kom je in contact met het lichtje dat je in je essentie bent.

Met een lachyoga-sessie! Lachen maakt je licht, lachen brengt processen op gang, lachen verbindt, lachen brengt je werkelijk terug in je lichaam. In de lessen is er veel aandacht voor jouw grenzen en jouw gevoel, het is immers jouw yoga, jouw lichtje, jouw retraiteweekend om diep terug bij jezelf te komen. Jouw lichaam als Tempel, een plek om te eren en te vieren. Met beweging, adem en veel ruimte voor navoelen. Met prettige flows en een rustige opbouw.

De vriendelijke, kalme lessen zijn geschikt voor alle niveaus. Een lichte toets doorstroomt het hele programma. Gun jij jezelf dit weekend vol rust, ruimte en verstilling? Op deze prachtige locatie van Centrum De Schouw is het makkelijk om even los te zijn van alledag, voordat de decemberdrukte losbarst.

Met als extra: boek een orakelsessie bij Sam op de zaterdagmiddag (een half uur), waarin zij met behulp van kaarten je van inzichten zal voorzien.

Samantha Harteveld

Ik ben Sam, opgeleid in de integrale yoga, een yogavorm waarin het bewustzijn van lichaam en geest samenkomen, en de bewegingen en de adem ten dienste staan van het welzijn van de yogi. Zo ontstaat een heerlijke stroming van adem en bewegingen waarin verstilling en rust steeds dieper worden gevoeld.

Mijn opleiding tot lachyogadocent heeft mijn leven verrijkt en verlicht, en ik geef met veel plezier sessies in de traditie van Madan Kataria, de grondlegger van lachyoga in India. De weg naar verstilling gaat soms via een pad van geluid, als we ons in vrolijke lachyogasessies, bewegen, ademen en lachen. We lachen ons licht!

Ik werk graag met de magie van de natuur als inspiratiebron. Zo ontstaat mijn yogavorm die diep gegrond is in Moeder Aarde, waarin het licht van de ziel zich weer helemaal in het lichaam kenbaar maakt. Mijn lessen zijn heerlijk licht, makkelijk te volgen, met veel uitnodiging om te glimlachen en mild te zijn voor jezelf.

Vanuit De Lichte Wereld werk ik voor het terugbrengen, vergroten van het innerlijk licht, het bewustzijn, het sprankje Licht wat we in essentie zijn. En dat gedijd goed in een plaats van stilte. Bij mij zelf ook. Yoga is voor mij de beste manier om mezelf in balans en kalm te houden. 

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:
 
Vrijdag
17.00 aankomst
18.00 opening
18.30 les van jouw docent
20.00 diner
21.00 vrije tijd: sauna, chillen


Zaterdag
08.00 open les
09.00 ontbijt
10.30 les van jouw docent
13.00 lunch
13.30 vrije tijd: wandelen/wellness
18.30 diner
20.00 open les
21.00 vrije tijd: sauna, chillen
 
Zondag
08.00 open les
09.00 ontbijt
10.30 les van jouw docent
13.00 lunch  
14.00 afsluiting

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Zeeland retreat tuin buitenleven
Relax bij haardvuur
Woonkamer retraite centrum
Zeeland yoga
Zeeland buddha
Zeeland accommodatie
Yoga mudra
retreat accommodatie woonkamer
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland lente retreat
Zeeland accommodatie
Yoga zaal Zeeland
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Sauna yoga weekend
Leonie Slond
Zeeland zwembad bij accommodatie
Zeeland haardvuur
Zeeland-warmwaterbad
Eleonora aan zee
sauna
Tuin
zwembad
Zen

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en wordt verzorgd door onder andere Karin (van "Puur koken met passie"). Deze zeer gewaarde chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).