top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Sandra van Bilzen

In 2012 heb ik de kracht van yoga ontdekt. Het was een soort thuiskomen, ik vond het direct fantastisch! Ik leerde weer naar mijn lichaam te luisteren.

Ik deel heel graag mijn passie met anderen en ik wil laten zien wat yoga zowel lichamelijk als geestelijk voor iedereen kan betekenen.

 

Na mijn studie Bewegingswetenschappen afgerond te hebben, heb ik een wereldreis gemaakt. In Bogota, Colombia, ben ik werkzaam geweest als docent lichamelijke opvoeding. Terug in Nederland heb ik 7 jaar gewerkt als Sportbuurtwerker en Jongerenwerker. Ik ben altijd een fanatieke sporter geweest en hou van een fysieke uitdaging (Wereldkampioen Onderwaterhockey 2004). Ik zocht echter naar iets meer; ik wilde meer in contact komen met mijn lichaam.

 

Zo is in 2012 yoga op mijn pad gekomen. Ik vond het direct heerlijk en het heeft mijn leven positief veranderd. Zowel lichamelijk (genezen van mijn hernia) als geestelijk (meer rust) ondervind ik nog steeds de kracht van yoga.

 

In 2015/2016 heb ik een yoga opleiding gevolgd. Door de jaren heen heb ik verschillende yogavormen uitgeprobeerd en veel workshops mogen volgen. Mijn lessen zijn daarom ook echt een combinatie van verschillende vormen. Het best kan ik het omschrijven als Hatha yoga met invloeden van Sivananda yoga. Dit is een vorm van Hatha yoga.

12 - 14 juli 2019
Sandra van Bilzen
Hatha Yoga

Sivananda was een arts en een yogi uit India. De serie van Sivananda Yoga (12 basishoudingen) houdt je jong en soepel. De houdingen versoepelen de gewrichten en versterken de spieren, het bindweefsel, de pezen, klieren en organen. Tijdens de lessen is er een perfecte afwisseling van ademhalingsoefeningen, inspanning van bepaalde houdingen en de rust van andere houdingen; Daarom is  deze vorm van yoga voor mij persoonlijk echt de perfecte vorm.

 

In 2016 ben ik begonnen met lesgeven aan zowel kinderen als volwassenen. Deze combinatie vind ik heel leuk en ik leer nog iedere dag van mijn leerlingen.  Mijn jongste leerling is 5 en mijn oudste leerling is 80. Zo mooi vind ik dat. Yoga is namelijk echt voor iedereen.

Ze zeggen dat mijn lessen altijd met een vleugje humor worden gegeven, dat ik iedereen in haar/zijn waarde laat en dat er een goede mix tussen ontspanning en inspanning in de lessen zit.

 

Ik vind het heel belangrijk dat iedere leerling goed bij zichzelf blijft en dus haar/zijn eigen grenzen kent. Niets moet, alles mag. En als iets niet helemaal lukt, dan doe je gewoon wat wel lukt....dan doe je het ook al voor de helft.

 

Ontspanning vinden in de houdingen, een glimlach op je gezicht en meer rust in je hoofd.

Programma:  Hatha Yoga 

Hatha yoga met invloeden van de serie van Sivananda Yoga houdt je jong en soepel. De houdingen versoepelen de gewrichten en versterken de spieren, het bindweefsel, de pezen, klieren en organen.

 

Onder de houdingen vindt je o.a. de hoofdstand, de schouderstand, de ploeg, de kraai en de vis. We zullen genoeg tijd besteden aan deze houdingen. Zo kunnen we bv binnen, in het gras of op het strand de hoofdstand oefenen.

 

We zullen veel aandacht hebben voor verschillende ademhalingsoefeningen, de zonnegroet, en natuurlijk heel veel andere houdingen. Er zal een perfecte afwisseling zijn van inspanning van bepaalde houdingen en dan weer de rust van andere houdingen.

 

Mocht je beperkingen of blessures hebben, kom juist meedoen, ik houd daar altijd rekening mee.

Hatha Yoga is goed voor iedereen, juist ook voor mensen met bv rugklachten, stress gerelateerde klachten of blessures.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Sandra van Bilzen
Zeeland tuin
Sandra van Bilzen
Zeeland retreat relaxen buiten
Zeeland retreat workshop buiten
Yoga namasté
Gezond en lekker eten van Karin Baank
Zeeland retreat buiten eten in de tuin
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Zeeland retreat accommodatie
Wellness yoga weekend
Yoga - Mindfulness - HSP
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland yoga
Yoga ontspan
Zeeland
Zen
Yoga in de tuin
Yoga zaal Zeeland
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door een van onze favoriete chefs Karin (van PuurKokenMetPassie.nl)  of Joris (van JoriciousDelicious.nl). Zij kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page