Hiking
Zomerse salade
Yoga in de tuin
lac de devesset
Tijd voor jezelf
23-30 sept 2017
Mindfulness & Yoga

Mindfulness / Yoga week

in Frankrijk

Saskia Beugel

Tijdens een reis door India 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met yoga en meditatie. Ik verbleef een half jaar in een ashram (een soort klooster) aan de rivier de Ganges en volgde daarna diverse (internationale) opleidingen. Naast gecertificeerd mindfulness-trainer (MBSR/MBCT) ben ik gecertificeerd yogadocent, therapeut en ondernemer (eigenaar van Rishis en mede-eigenaar van de coach-site It's Just Therapy). Ik blijf steeds up to date en verdiep me dagelijks in yoga - en meditatie technieken, coaching en bewustzijnswerk. 

 

In mijn training en coaching combineer ik kracht en sensitiviteit en een sterke intuitie. Ik bied met de nodige humor snel vertrouwen, veiligheid en kan liefdevol ‘aantippen’ wat gezien mag worden, Ik vind het vooral heel inspirerend om te zien als mensen geraakt worden in de sessies die ik geef en daardoor stappen nemen in het leven. Stappen naar zich meer verbonden voelen met zichzelf en hun omgeving en meer kracht, meer rust en minder stress ervaren!

Meer informatie over Saskia en It's Just Therapy.

Programma: Mindfulness & Inspiratie

Wil je  meer  in  je kracht  staan?  Wil  je  jezelf  ontwikkelen en/of  tot rust komen?   Wil je weer inspiratie voelen of nieuwe tools leren om gelukkiger te zijn en beter voor jezelf te zorgen?    Wil  je  leren  meer in liefde  te  leven en  van  jezelf  te houden? Of misschien vind je het gewoon fijn om een ontspannen en gezonde vakantie week te hebben?  Dan is deze week voor jou! Het is het beste cadeau dat je aan jezelf kunt geven! 
 

De mindfulness sessies zijn gericht op inspiratie, persoonlijke groei ontspanning en natuurlijk met aandacht in het hier en nu zijn. Na de sessies voel je meer rust en ruimte. Ook kunnen er emoties of gevoelens omhoog komen die je tijdens deze retreat ook leert integreren, indien gewenst met extra persoonlijke begeleiding

 

Mindfulness betekent simpelweg bewust zijn van de ervaring op dit moment. Zo leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant makkelijker, en je ‘mind’ wordt rustiger.

 

Mindfulness beoefenen geeft ‘joy’ en energie. Mensen hebben in het algemeen de neiging om zich zorgen te maken. Als we bewust met aandacht aanwezig zijn in het moment (in plaats op de automatische piloot) verminderen we stress, verhogen we onze creativiteit, verbeteren we onze slaap, vergroten we de verbinding met onszelf en anderen en vergroten we onze zelfinzicht en manifestaties.
 

Mindfulness sessies: aandacht, inspiratie, persoonlijke groei & sharing

De workshops duren ca. 2 uur en bestaan concreet uit achtergrond en theorie van mindfulness en vooral veel oefeningen: bodyscans, yoga nidra, situatie-gedachte-gevoel oefeningen, meditaties op muziek, adem-meditiatie, zit meditatie, loop meditaties, hartmeditaties, dans, beweging, yoga en qi gong oefeningen. Er zal ook ruimte zijn om eventuele ervaringen (indien je dat wilt) te delen voor je eigen groei en die van de mede deelnemers. Afhankelijk van de samenstelling en wensen van de groep zullen we uitbreiden naar meer persoonlijk ontwikkelingswerk en diverse interactieve ‘verbindings’ oefeningen. 

Ook in deze groepsessies kunnen er in korte tijd al transformaties ontstaan. Openheid, inspiratie, integriteit, veiligheid, balans en verbinding zijn belangrijke pijlers.

Open workshops

Deze extra workshops geven jouw vakantie een veelzijdig karakter. Ook zijn er extra activiteiten zoals bijvoorbeeld een dans-avond en een kampvuur. 

 

Alle aanwezige docenten geven een groepsworkshop, zodat je ook van hun yoga-stijl en lessen kunt proeven. Je kunt nu alvast meer lezen over de vorm van yoga die zij geven op de docenten pagina van bijvoorbeeld Ingrid Groot.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

We starten zaterdag rond 18 uur met de opening voor alle deelnemers. Na aperitief en diner komen de verschillende groepen met hun docent bij elkaar voor introductie en kennismaking.

Het programma wordt ter plekke bekendgemaakt, vindt binnen en buiten plaats en wordt aangepast aan het weer en (wandel)excursies. Globaal ziet elke dag er als volgt uit:

 

07.30 - 08.30u yoga / meditatie (open)

08.30 - 09.30u ontbijt

10.00 - 12.00u les (besloten)

12.30 - 13.30u lunch

13.30 - 18.30u vrije tijd of excursie

18.30 - 20.00u diner

20.30 - 22.00u avondprogramma (open)

 

Elke dag begint met een yoga of meditatie les, die voor iedereen toegankelijk is. De verdiepende workshop van jouw docent is in de morgen (of middag) en de rest van de dag is vrij. 's Avonds is er weer een open workshop voor alle deelnemers, dit kan ook een dans of muziekavond zijn.

 

Doe mee aan de les die bij jou past. En als je even meer zin hebt in rust, natuur of iets anders dan sla je gewoon een keertje over.

 

Vrije tijd

Op deze prachtige locatie is het een week leven als God in Frankrijk in de Franse nazomer. Je kunt mooie wandelingen maken, tenissen, zwemmen in het meer, genieten van massages, zonnebaden op de weide of lekker onderuit op het terras met een boek.

 

Wandelen kan op eigen gelegenheid met kaart of op bewegwijzerde routes of met de groep. Je kunt hier ook paardrijden. 

 

Massage behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseurs. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement

Speciaal voor mensen die mee gaan om te relaxen en weinig of geen behoefte hebt aan workshops (bijvoorbeeld reis partners). Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops 's ochtends en 's avonds.

Ter plekke mag je dit nog uitbreiden tot volle deelname.

Ons verblijf in Frankrijk

"Domaine La Vie Tara", het oude buitenverblijf van een klooster uit 1928,  ligt aan de rand van het idylische pelgrimsdorp Lalouvesc op een eigen terrein van 2 hectare. Dit gezellige bergdorpje ligt in het glooiende landschap van de Ardèche, op een hoogte van 1.080 meter. Door de gunstige ligging heeft het dorp het predikaat 'Centre Climatique'. Het wordt hier niet te heet in de zomer maar door de zuidelijke ligging zeer is het zeer aangenaam met veel zonnige dagen in de voor- en nazomer. 

 

In de zogenaamde groene Ardèche kom je weer op adem. Door de hoogte is de lucht is er uitermate zuiver en een prettige bijkomstigheid is dat er door de hoogte geen overlast is van vervelende stekende insecten. Deze plek is omgeven door bosrijk en heuvelachtig gebied met veel wandelmogelijkheden. Dé ideale plek voor een ontspannende, rustgevende vakantie.

 

De sfeervolle kamers "Domaine La Vie Tara" variëren van één tot vier personen en het landgoed heeft een prachtige tuin met diverse zitjes. Het liefst dekken we een lange tafel in de tuin  zodat we kunnen genieten van het eten én de buitenlucht. 

 

De keuken van La Vie Tara kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden worden bereid van verse en zuiver natuurlijke ingrediënten. Soms met vlees en vis, maar zeker ook vegetarisch. Er worden zoveel mogelijk groenten en verse kruiden geserveerd uit eigen moestuin. In de zomer en herfst gaat de chef erop uit in de natuur om fruit te plukken, tamme kastanjes te rapen en paddestoelen te zoeken. De paddestoelen worden gedroogd of vers gegeten, het fruit wordt verwerkt tot de heerlijkste jams en de kastanjes wecken we om later in het jaar te gebruiken. Wat is er nou lekkerder dan eten wat ’s middags geoogst is en dezelfde avond op het bord ligt?

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven. 

 

In de natuurrijke heuvelachtige omgeving met vele smalle wegen en bospaden kun je uitgebreid wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen. Er is dichtbij een meertje waar we kunnen zwemmen, er zijn twee tennisbanen en een jeu de boules, en in de directe omgeving zijn er ook mogelijkheden tot zeilen, kanoën, paardrijden en golf. 

 

La Vie Tara beschikt over een eigen inpandige kapel die op dezelfde leylijn ligt als de grote basiliek in het dorp. Lalouvesc dat ook wel eens het 'petite Lourdes' wordt genoemd, is bekend van twee heiligen en trekt jaarlijks vele pelgrimgangers. Het dorpje zelf is dus zeker ook de moeite waard om te gaan verkennen

Vanuit een open sfeer, in verbondenheid met de natuur en de omgeving, is dit de ideale plek voor activiteiten gericht op persoonlijke groei, ontwikkeling en ontplooiing. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Omgeving & Bereikbaarheid

Het het liefelijke Lalouvesc in de Franse Ardèche ligt op 980 km van Utrecht. De route gaat via Luxemburg, dan  de Route du Soleil tot voorbij Lyon. Vervolgens is het nog een uurtje over de provinciale weg.

 

Al jaren komen velen carpoolend op onze locaties. Zodra je aanmelding rond is, krijg je toegang tot onze carpool pagina waar je de mogelijkheid hebt om zelf een lift naar Lalouvesc te regelen. Geef aan of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen, of geef het aan als je hier graag hulp bij krijgt.

De zogenaamde groene Ardèche, het noordelijke Ardèche gedeelte in het zuiden van Frankrijk, is nog niet zo bekend bij iedereen. De natuurlijke omgeving kenmerkt zich door de mooie wandelroutes met inspirerende vergezichten. Je kunt hier wandelen over meer dan 200 km aan duidelijk aangegeven routes, en tijdens je tocht kun je snoepen van de overvloed aan bosbessen.

 

Het dorp staat tevens bekend om de twee heiligen: St. Jean-François Régis, een verkondiger die door weer en wind langs alle dorpen in Zuid Frankrijk ging en St. Thérèse Couderc, mede-grondlegster van de orde Onze Lieve Vrouwe van het Cenakel. De laatstgenoemde ligt in het dorp nog steeds opgebaard. De grote basiliek in het centrum maakt het dorp tot een bedevaartsoord waar ieder jaar vele activiteiten worden ontplooid.

 

Enkele andere toeristische attracties in de buurt

12 km: Ardèche dorp in miniatuur "Col du Buisson"

18 km met de auto – 13 km te voet: Veyrines, Benedictijner priorij van de 12e eeuwse roman

16 km: Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Ay. Zwarte Madonna. Gorges de l’Ay

20 km: Quintenas, versterkte Romaanse kerk

25 km: Safaripark Peaugres

Inschrijven

Aanmelden doe je via de website. Klik op aanmelden, vul het inschrijvingsformulier in en verstuur. Vervolgens ontvang je een bevestiging en na ontvangst van je aanbetaling van € 150 is de boeking van je vakantie rond. Het restant verwachten we vier weken voor aanvang. 

De tarieven vooor deze Yoga-week variëren van 580€ tot 970€, afhankelijk van jouw kamer voorkeur. Er zijn standaardkamers met gedeeld sanitair en kamers met een eigen badkamer, ook is het mogelijk om met je eigen camper of tent te komen.

Dit programma gaat door bij 10 deelnemers en max 20 personen. Bij annulering door ons, krijg je de (aan)betaling direct retour. Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.