top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Saskia Onck

Ik begon 22 jaar geleden met yoga na een pijnlijke relatiebreuk. Ik liep over van verdriet en was wanhopig, maar wilde niet dat de buitenwereld dit merkte. In de yogales voelde ik me welkom, met alles wat ik was en voelde. Voor het eerst ervaarde ik ruimte voor mijn gevoelens. Yoga gaf me troost, en aan het einde van de les kreeg ik steed, als een visioen, een positieve ingeving die me richting gaf. Ik richte me niet langer op het probleem, het gevoel van verlatenheid, maar op een intentie die me richting gaf.

 

Yoga is een prachtige reis, waar ik nog steeds dankbaar voor ben. Het geeft me houvast. Yoga is mijn passie omdat ik steeds zelf ervaar hoe gelukkig ik wordt van een uurtje yoga. Alles lijkt weer op zijn plek te vallen. En er is ruimte voor je lichaam en emoties.

 

Ik wil mijn studenten meegeven dat ze kunnen leren emoties aan te gaan. Door te durven voelen. Dat yoga kan helpen liever en begripvoller voor jezelf te zijn. Dat alles al goed is zoals het is. We niet steeds hoeven te anticiperen. “Er is niets aan de hand’ zijn mijn meditatieleraar Nico Tydeman vaak. Ik gebruik het vaak als mantra.

16-18 aug 2019
Saskia Onck
Hatha & Kashmir Yoga

Programma:  Hatha & Kashmir Yoga 

Bij zowel hatha als Kashmir yoga ligt de nadruk op het voelen. We blijven langer in de houding. En besteden tijd aan een geleide eindontspanning.

 

Kashmir yoga is de yoga die zich richt op de tastzin. Door ons op onze huid te richten wordt ons energetisch lichaam wakker. In het dagelijks leven zijn er weinig momenten waarin we echt de gelegenheid nemen ons lijf te voelen. We verliezen het contact met ons lichaam.  We moeten zoveel, en de stroom aan prikkels en informatie neemt alleen maar toe. We werken minder met ons lijf, terwijl ons lichaam het nodig heeft om te bewegen en zichzelf te ervaren.

Te voelen hoe het nu echt met je gaat. Je ademhaling, je emoties, je lichaam, evt kleine ongemakken. Je lichaam is de poort naar het leven in het hier en nu.

We doen ook Hatha yoga, waarin we onze grenzen bewaken. Ik hoor vaak terug van studenten dat ze het rustige tempo en de aandacht voor de houding waarderen.

In dit weekendprogramma draait alles om jou. Door Kashmir yoga kunnen we ons deel gaan voelen van de wereld om ons heen. Ervaren dat we niet afgescheiden zijn van onze omgeving, maar allen verbonden zijn.

 

Omdat we 3 dagen bezig zijn met yoga kan ons energetisch lichaam ontwaken wat kan zorgen dat je je lichter gaat voelen en er diepere lagen van je gevoel wakker worden. Het kan zijn dat je je vrij gaat voelen. De grote of kleine issues in je leven met een andere blik gaat bekijken. Je gaat leren hoe je liefdevoller met jezelf kunt omgaan. Lief voor jezelf zijn is een van de grootste uitdaging maar het is de moeite jezelf hier dagelijks in te trainen.

Ik ben lid van de Vereniging Yoga Nederland zodat ik me kan blijven ontwikkelen. Ik vind het zelf namelijk ook een uitdaging om in balans te blijven, en merk dat zelf yoga lessen nemen mij daar nog steeds erg bij helpt. 

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Saskia Onck
Yoga namasté
Saskia Onck
Zeeland tuin
Zeeland retreat relaxen buiten
Zeeland retreat workshop buiten
Gezond en lekker eten van Karin Baank
Zeeland retreat buiten eten in de tuin
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Zeeland retreat accommodatie
Wellness yoga weekend
Yoga - Mindfulness - HSP
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland yoga
Yoga ontspan
Zeeland
Zen
Yoga in de tuin
Yoga zaal Zeeland
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door een van onze favoriete chefs Karin (van PuurKokenMetPassie.nl)  of Joris (van JoriciousDelicious.nl). Zij kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page