Yoga-Weekend in Zeeland
 

Sharonna van Waveren

Na mijn studie lichamelijke opvoeding heb ik me verdiept in yoga, meditatie en massage. Allemaal methodes om diep in contact te komen met jezelf. Even tot stilte en stilstand te komen om je lichaam en geest te laten rusten en herstellen. Om zo beter te kunnen luisteren naar ons innerlijke wijsheid en keuzes te maken die ons meer dienen.
 
Op mijn 20ste begon ik met reizen . Tijdens mijn eerste reis naar Azie, met als doel de Thaise massage te leren, kwam ik ook in aanraking met mediteren en yoga tijdens een stilte retreat. Het was voor mij zo leerzaam, dat ik besloot nog vele jaren in de leer te blijven bij de monniken voor mindfulness training.

 

In Nederland, India en Nepal heb ik verschillende vormen van yoga bestudeert zoals Iyengar, Sivananda & kundalini yoga. Heel bijzonder dat ik dit bij de bron in het verre oosten heb mogen leren en ervaren. De laatste jaren heb ik mijn lessen verrijkt met live muziek en klankschalen.

Met mijn onderneming ‘Sharonna Yoga’ verzorg en organiseer ik sinds 2007 met veel plezier yogalessen, reiki en massage cursussen, workshops soundhealing en sjamanistische reizen.

 

Ik ben heel dankbaar dat ik vanwege mijn eigen spirituele zoektocht nu andere mensen mag helpen en inspireren ook hun eigen rust en kracht te hervinden!

10-12 juni 2022
Sharonne van Waveren profiel.jpg
 Yoga & Soundhealing

Programma: Yoga & Soundhealing
Energiek en in balans, verbindend en verstillend

Tijdens het Retreat weekend neem ik je mee op een reis van yoga & soundhealing.

 

De Hatha yogalessen zijn gericht op bewust bewegen, voelen en ademen om helemaal tot jezelf te komen in een meditatieve sfeer. De houdingen worden afgewisseld met ademoefeningen en Yoga Nidra; diepe ontspanning met klankschalen. De fysieke inspanning in combinatie met de juiste ademhaling, laat je naar binnen te keren en maakt je bewust van wat je in je lichaam voelt. 

De klankschalen en andere instrumenten hebben een helende werking om op het lichaam. De klanken en trillingen van de verschillende instrumenten helpen je volledig te landen in je lichaam en te ontladen van stress. Het lichaam wordt weer herinnerd aan de eigen unieke frequenties. Laat je lichaam resoneren, meetrillen met de bijzondere instrumenten en ervaar de helende en therapeutische werking van de verschillende klanken en zang.

Mijn lessen zijn afwisselend en toegankelijk voor een ieder om mee te doen.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 diner

20.00 Workshop van jouw docent

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/massage/wellness 

18.30 diner

20.00 Open les/workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Zeeland
Fruit uit de tuin
Zen
Yoga in de tuin
Zomerse salade
Yoga zaal Zeeland
Schouw slaapkamer_edited
Gevulde appeltjes met notenpasta

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).