Yoga-Weekend in Zeeland

 

Sharonna van Waveren

Naast mijn studie lichamelijke opvoeding heb ik me verdiept in yoga, massage en reiki. Methodes om rust te vinden in jezelf om te kunnen ontspannen en helen. In meditatie en yoga vind ik rust. Reiki en massages stellen mij in staat om het contact met mijn lichaam te behouden en versterken.

 

Op mijn 20e begon ik met reizen. Tijdens mijn eerste reis naar Azie kwam ik in aanraking met mediteren en yoga tijdens een 10 daagse stilte retreat in Thailand. In India en Nepal heb ik verschillende opleidingen in yoga, meditatie en massage gedaan. Ik ga geregeld terug voor training en bijscholing.

In 2007 ben ik gestart met Sharonna Yoga en met veel plezier mag ik anderen helpen met wat ik heb geleerd om mezelf te helpen. Ik geef yogalessen, massages en organiseer reiki weekenden. Daarnaast organiseer ik mantra zingen bijeenkomsten en klank ontspanningen.

 

Ik ben heel dankbaar dat ik vanwege mijn eigen spirituele zoektocht nu zoveel andere mensen mag helpen en inspireren ook hun eigen rust en kracht te hervinden!

28-30 April 2017
Sivananda Yoga 
met live muziek

Programma: Sivananda Yoga 

Energiek en in balans, verbindend en verstillend

Tijdens het retreat weekend kun je mooie yogalessen verwachten waarbij je helemaal tot jezelf kunt komen in een meditatieve sfeer. Staande en zittende asana's (yoga houdingen) worden afgewiseld met ademoefeningen en yoga nidra. De fysieke inspanning in combinatie met de juiste ademhaling, laat je naar binnen te keren en maakt je bewust van wat je in je lichaam voelt. Mijn lessen zijn afwisselend en toegankelijk voor eenieder om mee te doen.

 

Ik help je ontspannen en laat je op je gemak voelen. Ik creëer een setting en sfeer waarin je uitgenodigd wordt naar binnen te keren om te ontspannen. Tijdens de ontspanning maak ik gebruik van visualisatie technieken om zo te reizen door het lichaam en het onbewuste te stimuleren haar fantasie te gebruiken. 

 

Door een bepaalde structuur aan te houden in mijn lessen weet je wat je te wachten staat, maar binnen de structuur is er ruimte voor afwisselende oefeningen en meditaties.  Je voelt je helemaal ontspannen na de les, je staat weer in contact met je lichaam en jezelf. Kom je ook mee om je te ontspannen en weer op te laden?

 

Mijn muziekpartner Thomas Kwakernaat zal ons tijdens het weekend vergezellen en de lessen verrijken met live muziek, mantra’s en klank ontspanningen.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 diner

20.00 Workshop van jouw docent

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Zeeland
Fruit uit de tuin
Zen
Yoga in de tuin
Zomerse salade
Yoga zaal Zeeland
Schouw slaapkamer_edited
Gevulde appeltjes met notenpasta

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).