Thank God it's Yoga - Weekend in Zeeland

 

10-12 januari 2020

Dit weekend wordt georganiseerd in samenwerking met de beweging  

Thank God it’s Yoga.  Hun doel is om yoga toegankelijk te maken voor iedereen. 

 

Yoga is tegenwoordig immers net zo gewoon als naar de supermarkt gaan en minstens net zo goed voor je als een sportschool bezoekje. Yoga varieert van een pittige acroyoga workout tot een meditatieve yin yoga les, er is voor ieder wat wils. Yoga is dé nieuwe gezonde levensstijl, en geeft je meer beheersing over je ademhaling, lichaam en mind.

 

Dit gedachtegoed is de vibe die ook tijdens het yoga retreat te voelen is. Dit is je kans om op een moderne manier en in een heerlijke sfeer, yoga van te gekke teachers uit te proberen. En dat onder het genot van heerlijk eten, samen met gelijkgestemde mensen in een fijne omgeving met wellness. 

 

Dit weekend staat in het teken van zachte bewegingen en zelfontwikkeling. Benjamin Dijkhuizen en Lana Donse zijn onze teachers die je hier volledig in meenemen. Zij zijn gespecialiseerd in yoga therapie, gentle hatha, yin/yang yoga en slow flow.

 

Laat je een heel weekend verwennen, en ervaar het effect van een heel weekend yoga op jouw lichaam en geest. Na dit weekend voel je je vrij en voldaan.

Benjamin Dijkhuizen
Lana Donse
Lana Donse

Docenten 

Benjamin Dijkhuizen

Benjamin is geboren in Gouda en groeide op in de Achterhoek. Na wat omzwervingen tijdens zijn studie in Frankrijk kwam hij in 2001 in Den Haag terecht. Als kind kon hij niet stilzitten. Hij was niet sportief, maar lichamelijk altijd wel in beweging. Dansen werd later dan ook een passie. Net als de stilte vinden in kleine dingen.

 

Op aanraden van een vriend stapte Benjamin in 2008 voor het eerst op de yogamat. Hij was direct verkocht. Dit was het antwoord op de vraag waarvan hij niet wist dat hij hem had. In Den Haag volgde Benjamin een 3-jarige opleiding tot Hatha Yogadocent. Ook volgde hij een Kinderyoga opleiding.

 

Stilzitten kan hij nog steeds niet en daarom zijn zijn yogalessen altijd in beweging. Zacht in de beweging neem hij je mee op reis. In een meditatieve ‘dans’ leidt hij je door de yogahoudingen. Daarin op zoek naar de verbindende kracht tussen het lichaam, de ademhaling en de geest. Benjamin neemt je mee in onder andere Gentle Hatha yogalessen. Daarin staan de elementen Aarde, Water en Lucht centraal. Je leert om met beide voeten op de grond te staan, je krachten te ontdekken en vrij te zijn als een vogel.

Lana Donse

Vol enthousiasme en passie deelt Lana de wijsheid van yoga met je. Voor haar gaat yoga vooral over balans in je leven; het is een persoonlijke ontdekkingstocht naar jezelf. Ze kwam zelf in aanraking met yoga in haar tienerjaren, eerst vooral als een vorm van beweging die haar hielp met meer bewustzijn in haar lichaam te bewegen. Gaandeweg ontdekte ze hoe yoga ook op mentaal vlak een verdiepend effect had. Ze leerde nog meer over yogafilosofie toen ze door India en Nepal reisde, waar een heel nieuwe wereld voor haar openging. Yoga raakte steeds meer verweven in haar leven, en het brengt haar nog altijd balans, energie en vrijheid.

 

In haar lessen integreert ze het geheel van ademhaling, beweging en mindset. Je beweegt door een zachte maar tegelijkertijd uitdagende flow, waarbij je bewust blijft van wat je voelt in je lichaam en je adem. De lessen zijn geschikt voor alle niveaus; er is ruimte voor persoonlijke aandacht. Lana helpt je graag op weg in je eigen ontwikkeling in yoga. Ze nodigt je uit om te luisteren naar je eigen lichaam en je hart en om van daaruit te doen wat jij nodig hebt om balans te vinden. Naast de yogalesen geeft Lana ook workshops over yogatherapie. Yogatherapie gaat over inzicht in je eigen patronen en werken aan een gezonde balans. Dit kan behulpzaam zijn voor iedereen. 

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere Karin (van PuurKokenMetPassie.nl). Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Zeeland yoga
Zeeland accommodatie
Yin Yoga ontspanning
Ontspannen tijdens yoga weekend
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland accommodatie
Sauna yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Yoga mudra
Relax bij haardvuur
Zeeland accommodatie
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zen
Yoga namasté
Zeeland zwembad bij accommodatie
Zeeland haardvuur

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).