Thank God it's Yoga - Weekend in Zeeland

 

27 - 29 maart 2020

Dit weekend wordt georganiseerd in samenwerking met de beweging 

Thank God it’s Yoga. Hun doel is om yoga toegankelijk te maken voor iedereen. 

 

Yoga is tegenwoordig immers net zo gewoon als naar de supermarkt gaan en minstens net zo goed voor je als een sportschool bezoekje. Yoga varieert van een pittige acroyoga workout tot een meditatieve yin yoga les, er is voor ieder wat wils. Yoga is dé nieuwe gezonde levensstijl, en geeft je meer beheersing over je ademhaling, lichaam en mind.

 

Dit gedachtegoed is de vibe die ook tijdens het yoga retreat te voelen is. Dit is je kans om op een moderne manier en in een heerlijke sfeer, yoga van te gekke teachers uit te proberen. En dat onder het genot van heerlijk eten, samen met gelijkgestemde mensen in een fijne omgeving met wellness. 

 

Dit weekend staat in het teken van creativiteit. Onze teachers Iris Anuenue en Larissa Brink nemen je hierin mee. Zij zijn gespecialiseerd in Aerial yoga, Dragon yoga, Yin yoga en Vinyasa yoga.

Laat je een heel weekend verwennen, en ervaar het effect van een heel weekend yoga op jouw lichaam en geest. Na dit weekend voel je je geïnspireerd en energized.

Iris Anuenue
Larissa Brink

Docenten 

Iris Anuenue 

 

Iris neemt yoga mee in alle aspecten van haar leven. Zij heeft een achtergrond in de psychologie, maar leerde door yoga pas de onlosmakelijke connectie kennen tussen lichaam en geest én hoe yoga je kan helpen de taal van je lichaam te leren begrijpen.

 

Op een reis naar Hawaii in 2016 ervoer Iris de bijzondere energie van deze eilanden. Dat was het moment waarop ze besloot om haar passie te gaan leven. Sindsdien is zij daar nog drie keer teruggekeerd. 

 

In haar lessen legt zij de nadruk op ademhaling, alignement en mindfulness. Met als gevolg het opheffen van blokkades en het creëren van ruimte in je lichaam en geest. Ook besteedt ze aandacht aan ‘The Spirit of Aloha’. 

Larissa Brink

Geïnteresseerd in yoga vanwege de rust en bewustzijn, begon Larissa in 2015 een hangmat yoga teacher training. Hier begon haar pad naar yogadocent. Yoga is, naast de fysiek in- en ontspanning, voor haar een manier om echt tijd voor haarzelf te creëren. Bezig zijn met je lijf en het bewust worden van je mogelijkheden en uitdagingen, zorgt ervoor dat je jezelf beter leert kennen. Zowel lichamelijk als geestelijk.

 

Inmiddels is haar yoga pad verder gegaan en heeft ze twee jaar geleden gekozen voor een intensieve yogaopleiding om meer de diepte in te gaan. Ze leert nog steeds elke dag. Als ze yoga heeft beoefend voel ze zichzelf geaard, rustig en in het hier en nu aanwezig. Vanuit daar kan ze betere keuzes maken gedurende de rest van de dag en ontstaat er voor haar een natuurlijke balans tussen haar werk en privé.

 

Yoga leert je om vanuit een stevige basis mee te bewegen met de schommelingen van het leven. Die stevige basis dat ben jij! En door het doen van yoga kan je door de verstilling die basis versterken. Larissa leert je graag hoe op een sportieve en speelse manier mee te bewegen met de schommelingen van het leven.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma is ongeveer als volgt :

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere Karin (van PuurKokenMetPassie.nl). Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Zeeland yoga
Zeeland accommodatie
Yin Yoga ontspanning
Ontspannen tijdens yoga weekend
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland accommodatie
Sauna yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Yoga mudra
Relax bij haardvuur
Zeeland accommodatie
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zen
Yoga namasté
Zeeland zwembad bij accommodatie
Zeeland haardvuur

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).