Yoga-Weekend in Zeeland

 

Verona de Waal

“Bewegen is wat mij beweegt”. Ik vind het fascinerend om te zien, en voelen, wat er bij mensen (en mijzelf) in beweging komt door (meer) te gaan bewegen. Ik ben zelf altijd een hardloper geweest, met minder en meer fanatieke periodes,liep vooral om mijn hoofd leeg te maken en dat fijne gevoel als je onder de douche staat, dat: “ik heb het toch maar mooi weer gedaan” feeling. Bij periodes liet ik het lopen los, maar pikte het toch altijd weer op. Ergens vond ik het afzien toch fijn, ontspanning na inspanning. 

 

Mijn werk als fotomodel had als zeer prettige bijkomstigheid dat ik veel heb kunnen reizen, met veel culturen kennis heb mogen maken en een avontuurlijk bestaan heb geleid. Het hardlopen heeft mij destijds beslist geholpen goed voor mijzelf te zorgen, een gezonde geest in een gezond lichaam te behouden. Nadat ik mij weer in Nederland gevestigd had en de trotse moeder van 3 kinderen mocht worden, voelde ik heel sterk dat ik serieus met bewegen aan de slag wilde. Ik ging weer hardlopen, hervond de passie maar miste iets. Daarnaast voelde mijn lichaam vaak stijf aan na een pittig loopje….

 

… En toen kwam Yoga op mijn pad. Ik vond het gelijk heerlijk om al mijn spieren, pezen en gewrichten aandacht te kunnen geven. Wat een geweldige ontdekking! Vrijwel direct kon ik niet meer om alle andere voordelen heen die yoga biedt. Het werd makkelijker om mezelf terug te trekken uit situaties waar ik niets mee hoefde. Ik werd rustiger,geduldiger, kon mij beter ontspannen, kwam steeds lekkerder in mijn vel te zitten. Yoga geeft je inzichten om een andere blik te ontwikkelen. Ik begon steeds meer in te zien dat ik best vast zat in bepaalde patronen die misschien niet zo goed voor mij waren en leerde anders te kijken.

 

Vooral het geweldloos naar mezelf zijn (Ahimsa) was een totaal nieuwe ervaring. Ik bleek erg hard te zijn voor mezelf, een enorm hoge lat te hebben. Yoga intrigeerde mij dusdanig dat ik besloot een opleiding te gaan volgen. In eerste instantie om deze wetenschap te bestuderen, delen wordt een natuurlijk gevolg. Na het afronden van de 4-jarige Hatha-yoga docenten opleiding aan “ De Blikopener” in Tilburg ben ik yogalessen gaan geven in Breda en Arnhem. Yoga is zo boeiend en heeft zoveel aspecten. Ik heb mij kunnen bijscholen in de richting meditatie, kriya yoga en Adembewust, en in December rond ik de opleiding Hormoon-yoga af.

 

Ons lichaam is een waar wonder, het is prachtig om te ontdekken hoe mooi alles samen kan werken. Respect voor dit kado, het leven, en het lichaam is de drijfveer om me hier steeds gretiger in te verdiepen.

17-19 Feb 2017
Mindful Run & Yoga

Programma: Mindful Run & Yoga

Door mijn yoga kennis, begon ik met "Yogarunning" waarbij ik het lopen combineerde met yogahoudingen als warming up en cooling down. Vanuit hier ontdekte ik Mindful Running, en toen viel alles (nog meer) op zijn plek. Een Mindful Run betekent zonder oordeel in het hier en nu zijn. Het is een bewustwordingsproces, het is veel meer dan een rondje lopen. Het is het geheim achter echt lekker (moeiteloos) hardlopen. Een vorm van meditatie in beweging.

 

Mindful Run gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en hardlopen. Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open- niet kritische blik. Mindful Run laat je kennismaken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert je te luisteren naar jouw eigen lichaam. Je wordt je meer bewust van jouw loophouding, de aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in het lichaam. Door meer in “het hier en nu” te lopen leer je je hoofd leeg te maken en te genieten van het moment.

 

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit de ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd, waardoor ze veel te veel energie verbruiken. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in-ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en des te lager je hartslag. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond- ook tijdens het hardlopen.

 

Hardlopen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen, en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen ‘in het hier en nu’. Mindful Running is dus een proces van bewustwording van lichaam en geest. Het is de reis van je hoofd naar je hart met als brug de neusademhaling. 

 

De “Mindful Run cursus” bestaat uit een programma van 5 weken en is op steeds meer plaatsen in Nederland te volgen bij een groeiend aantal speciaal hiervoor opgeleide instructeurs (waarvan ik er één ben). Speciaal voor My Own Retreat heb ik de cursus in een vorm gegoten waarbij je in 1 weekend alle aspecten van een Mindful Run kunt ervaren. Tijdens het weekend gaan we 3 keer hardlopen, weer of géén weer (maar het blijft natuurlijk jouw keuze of je mee komt). Daarnaast geef ik tijdens het weekend Hatha-yoga lessen met specifieke houdingen voor lopers, maar natuurlijk fijn voor iedereen!

 

Dus, neem je schoenen mee en begin met hardlopen, of ontdek nieuwe inzichten waardoor jouw loopervaring een totaal nieuwe dimensie krijgt. Meer info over Mindful Run is te vinden op de website www.mindfulrun.nl.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Zeeland
Fruit uit de tuin
Zen
Yoga in de tuin
Zomerse salade
Yoga zaal Zeeland
Schouw slaapkamer_edited
Gevulde appeltjes met notenpasta

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).