top of page

Voice & Movement Weekend 
Zeeland (vijf elementenleer)

 

Carol Timmermans

Carol Timmermans heeft haar studie gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. Zij heeft een lange carrière achter de rug van optredens, het creëren en regisseren van shows en musicals en het geven van zang- en dansworkshops. Tijdens haar loopbaan is zij zich steeds meer gaan verdiepen in Taiji/Qigong. Hierin heeft zij door haar eigen innerlijke, creatieve proces Tao Dance ontwikkeld. Tijdens dit proces vond zij dat de stem hierin niet uit kon blijven en heeft zij bij Terra Voice de opleiding Stemtherapie gevolgd.

 

Met Voice and Movement zijn al haar (levens)ervaringen en kennis samengekomen en begeleid zij naast het geven van lessen en workshops mensen individueel in een proces naar ontspanning en het ontwikkelen van hun persoonlijke, unieke kracht.

Carol laat je in haar workshops kennismaken met de verschillende disciplines van Voice and Movement in samenspel met de vijf elementen. Ervaring en enige voorkennis is niet nodig.

6-8 mei 2022
Carol 2022.jpg
Voice & Movement
vijf elementenleer
 

Programma:  Vijf elementen - Voice & Movement 

Een bewegings- en klankfilosofie waarbij we oefenen met adem, energie en levenskracht (Chi). Deze toegankelijke oefeningen in al zijn eenvoud kunnen jouw levensenergie positief beïnvloeden. We richten ons op het verbeteren van de fysieke en geestelijke gezondheid door spanningen te voorkomen en te bestrijden. De harmonieuze stroom van Chi in je lichaam maakt je gezond.

De ontspanning en rustige bewegingen, die zijn oorsprong vinden in de Taiji/Qigong, hebben een positief effect op de ademhaling, brengen de gedachten tot stilte en geven de geest rust. De trilling van de stem kan tot op celniveau in je lichaam doordringen en dat wat je ziek maakt en verkramping geeft, weer laten stromen.

 

Je leert luisteren naar en communiceren met je lichaam. De oefeningen helpen de energie in het lichaam opnieuw te verdelen. Je krijgt meer energie, een betere doorbloeding, een betere balans en het concentratievermogen neemt toe. Het helpt de spanning na een dag hard werken weg te laten vloeien. Doe je de oefeningen in de ochtend maakt het de geest helder en stelt het je in staat die dag elke taak op te pakken.

Gun jezelf even een paar dagen heerlijk weg uit het drukke leven met alle dagelijkse beslommeringen. Naast de workshops blijft er genoeg tijd over om te chillen, te lezen, de sauna in te gaan en te genieten van de heerlijke en pure vegetarische maaltijden.

 

Het is dit weekend ook moederdag. 

TIP: Geef jezelf of je moeder dit cadeau met moederdag of kom samen met je moeder naar dit heerlijke retraite weekend in Zeeland.

Extra: Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop  van één van de andere docenten dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 les van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 open les

09.00 ontbijt

10.30 les van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

17.00 les jouw docent of open les
18.30 diner

20.00 open les

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 open les

09.00 ontbijt

10.30 les van jouw docent

13.00 lunch  

14.00 afsluiting

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je ter plekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Yoga namasté
Saskia Onck
Zeeland tuin
Zeeland retreat relaxen buiten
Zeeland retreat workshop buiten
Gezond en lekker eten van Karin Baank
Zeeland retreat buiten eten in de tuin
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Zeeland retreat accommodatie
Wellness yoga weekend
Yoga - Mindfulness - HSP
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland yoga
Yoga ontspan
Zeeland
Zen
Yoga in de tuin
Yoga zaal Zeeland
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door een van onze favoriete chefs Karin (van PuurKokenMetPassie.nl)  of Joris (van JoriciousDelicious.nl). Zij kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page