top of page
IMG_6926.jpeg
My Own Retreat.png

21 - 23 juni 2024
Yin Yoga &
Mindful Mediteren

Veerkrachtig door de zomer

Evelien van Straaten
Ben je toe aan verstilling en frisse inspiratie?

In dit Retreat neem ik je mee met Yin yoga en mindful meditaties in het seizoen van de zomer en de thema’s die daarbij passen.

 

Zomer, het seizoen van bloei en overvloed, nodigt uit tot het omarmen van nieuwe energie en vitaliteit. Hoe koester jij jezelf te midden van de levendigheid van de zomer? Ontwikkel veerkracht met Yin Yoga-houdingen die aansluiten bij de zomerse elementen en meridianen. Laat je meevoeren door de stilte met mindful meditaties of tijdens een rustgevende wandeling in de natuur. Deze zomer, omring jezelf met hernieuwde vitaliteit en geniet van de warme gloed van innerlijke bloei.

Yin Yoga

​Tijdens mijn lessen neem ik je mee in Yin houdingen die je bindweefsel stimuleren. Tijdens de zomerasana’s laten we de energie stromen door de meridianen van het hart en de dunne darm. Natuurlijk worden ook andere delen in je lichaam, bindweefsel en meridianen gestimuleerd. Tenslotte is alles verbonden met elkaar.  In elke les is aandacht voor meditatie. Soms aan het begin, soms juist aan het einde van de les en ook tijdens de yin yoga.


Yin yoga is een relatief rustige Yogavorm. Je neemt de tijd voor je lichaam. De meestal zittende en liggende houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.

Midzomer energie

De zomer is het seizoen van het element vuur, en op 21 juni is de zonnewende. De natuurkracht is enorm rond de zomerwende, kijk maar om je heen hoe alles in volle groei en bloei is. Vuurenergie is een krachtige (yang)energie, die je helpt om je gedachten te reinigen, los te laten en te transformeren. Vuur in combinatie met de energie van de midzomer nodigt overvloed en geluk uit in je leven. 

 

Het hart staat symbool voor de liefdevolle, vreugdevolle energie van de zomer. Het is het centrum van emoties en speelt een rol bij het verwelkomen van vreugde en het uiten van liefde. De dunne darm daarentegen werkt als een innerlijke alchemist, scheidt het waardevolle van het overbodige en helpt ons emotioneel en fysiek te verteren wat niet langer nodig is. Samen vormen het hart en de dunne darm een harmonieuze dans van uitwisseling en verfijning, waardoor we de frisse, levendige energie van de zomer in ons leven kunnen verwelkomen.

Mindfulness

Mindfulness is een mooi woord voor aandachtigheid of opmerkzaamheid. Het is de kunst van het aanwezig zijn. Veel van wat we doen, gaat op de automatische piloot. Gedachten vliegen

tegelijkertijd door ons hoofd. We zijn met onze aandacht bij wat al geweest is of bij wat we nog moeten meemaken. Vaak merken we pas later dat we gejaagd zijn, andere negatieve gevoelens hebben of vermoeid zijn.

 

Aandacht geven is een vaardigheid die je kunt leren door te oefenen. Je ontwikkelt het vermogen om waar te nemen wat er in je omgaat. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren waardoor je beter kunt omgaan met hinderlijke gedachten, negatieve gevoelens en stress. Je wordt milder en meer accepterend naar jezelf. Tijdens dit weekend ontdek je wat Mindful meditaties voor jou kunnen betekenen.

 

Gun jezelf dit heerlijke weekend met mooie oefeningen in een geweldige gastvrije omgeving. 

IMG_7011_edited.jpg
_DSC3092.kleurjpg.jpg

Evelien van Straaten

“Mindfulness is niet wat het zou moeten zijn, maar wat het is."

Wat ik jullie leer is het beste wat ik ooit geleerd heb. Maar geloof mij niet; vind het zelf uit! De enige die je Mindfulness kan leren ben jij zelf.”

Alles is altijd in beweging en verandert voortdurend. Daarmee omgaan is voor ons mensen een grote uitdaging.
Als Mindfulnesstrainer ontdekte ik wat aandacht en meditatie kon betekenen voor mij en mijn cursisten.

Yin Yoga sluit naadloos aan bij Mindfulness en werkt aan soepelheid in lichaam en geest. Ik volgde de Yin Yoga teachertraining bij Johan Noorloos en kreeg intensief les van Jose de Groot die zelf werd opgeleid door Paul Grilley en Sarah Powers, de grondleggers van Yin Yoga. Later volgde ik ook de Yin yang yoga opleiding, waardoor mijn kennis en arsenaal in het aanbieden van yoga verruimd is.

In mijn dagelijks leven ondervind ik steeds weer veel voordeel bij Mindfulness en Yoga. Mijn leven is er rijker en rustiger van geworden.”

Door diverse Pelgrimroutes te lopen en te begeleiden weet ik hoe diep je ervaring kan zijn tijdens het wandelen. Het helpt je bij je bron te komen, je kracht te vinden en te her-eiken.
In mijn dagelijks leven ondervind ik steeds weer veel voordeel bij Mindfulness en Yoga. Mijn leven is er rijker en rustiger van geworden.”
 

"Ik heb weer genoten, Wat heb jij toch bijzondere vibes om mij mee te kunnen nemen of eigenlijk terug te brengen in het hier en nu. Het was fijn om zoveel rust te ervaren."

Fijgje

“Dank voor het mooie weekend. Voor de mooie meditaties die me in verbinding hebben gebracht met mezelf. Dank voor de yin yoga ervaring waardoor ik echt in mijn lichaam kon zakken. Ik voel me kalm, mild en in verbinding met mezelfen de natuur. Voor herhaling vatbaar.”

Marieke

"Dankjewel voor dit mooie weekend. Jouw begeleiding was erg fijn. De rust en manier waarop jij iedereen op z’n gemak laat voelen werkt echt prettig. De tijd vloog voorbij."

Amber

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of een er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2024 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

Kamer met badkamer:
€ 540 - 1p kamer 
€ 445 - 2p kamer
€ 380 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 495 - 1p kamer
€ 410 - 2p kamer
€ 360 - 3/4p kamer 

 

€ 320 - eigen tent / camper
€ 300 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

- onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting

(€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page