top of page
diana aben yoga nidra_edited.jpg
My Own Retreat.png

8 - 10 november 2024
De ultieme ontspanning

Rusten in zijn

Diana Aben
Echt uitrusten en even helemaal bijkomen?

Tijdens dit Yoga Nidra weekend kan je uitrusten. Echt uitrusten….  Even helemaal bijkomen….

Ideaal als je even helemaal niets wil. Moeiteloos wilt zinken naar die plaats in jezelf waar alles ‘heel’ is.​ Als je moe bent van alles, en diep uit wil rusten. Niets te hoeven. Enkel te ‘Zijn’. Deelnemers vinden het zo fijn echt even helemaal niets te hoeven, enkel comfortabel te liggen en te luisteren naar mijn stem.

 

Yoga Nidra betekent ‘bewuste diepe slaap’. Ook wel ‘de slaap van de Yogi’ genoemd. Het is een liggende meditatie, waarin je je lichaam, adem, gevoelens, emoties, gedachten en overtuigingen onderzoekt. Je duikt naar binnen, om diep te verwelkomen wat er nu in jou leeft . Om daar vervolgens voorbij te zakken, bewust te worden van die laag van bewustzijn waarin alles komt en gaat….getuige te zijn van al de bewegingen in je lichaam en geest….te rusten in Zijn…..

Wow.

 

Er worden verschillende sessies Yoga Nidra gegeven.  Soms wordt de les gecombineerd met 'Restorative Yoga'. Er worden dan een paar eenvoudige yoga oefeningen gedaan om de grootste fysieke spanningen los te  laten. Verder hoef je niet te bewegen tijdens een Yoga Nidra les.  

 

  Wees welkom zoals je bent!

IMG_7011_edited.jpg

Diana Aben

Diana Aben volgde haar eerste yoga les in Ierland in 1992. Hier werd een snaar geraakt; wat zij daar ervaarde met haar lichaam en geest  bleef haar bij.

Hierna bestudeerde zij vele jaren yoga en deed veel ervaring op met meditatie en filosofie. Toen zij in 2015 in aanraking kwam met Yoga Nidra ervaarde zij een diepe stilte, die ze niet vaak eerder had gevoeld. Daardoor ging zij meer onderzoek doen naar de verschillende lagen van het menszijn. 

 

Nu is zij één van de meest ervaren Nederlandstalige iRest®Yoga Nidra lerares, en geeft zij regelmatig Yoga Nidra bijscholingen en opleidingen. Ook heeft zij een uniek online Yoga Nidra programma ontwikkelt zodat nog meer mensen kennismaken met Yoga Nidra.

Alles richting dat ene; ervaren dat alles in het leven één is.

Steeds weer opnieuw verwelkomen wat er leeft in jezelf.

Deelnemers voelen zich op hun gemak bij haar vriendelijke stem, down-to-earth houding en speelse manier van lesgeven.Het is haar passie, dat wat zij als waarheid ervaart, door te geven aan jou, om meer ‘flow’ in jouw leven te krijgen. Én om samen te genieten van wat het yogapad te bieden heeft.

 

Diana Aben Profielfoto nov 21.jpg

“Diana is heel zorgzaam; ze zorgt ervoor dat iedereen de les kan volgen op hun eigen niveau, en dat iedereen echt goed ligt bij de Yoga Nidra. Haar prettige stem begeleidt mij steeds weer naar mijn innerlijke stilte; de les bij haar is mijn favoriete moment van de week!”

Mariëlle

“Lieve Diana, Dank je wel voor deze ‘reis’, de lessen kwamen op zo’n mooi moment voor mij en het heeft geholpen om steeds meer in mijn rust te komen met alles wat er was op dat moment. Je geeft op een fijne manier les, rustig en duidelijk, je geeft de boodschap om te laten zijn wat er is. Dat het okay is. Het inspireert mij!
Ben ook wel dol geworden op Yoga Nidra!"

 

Anita”

"Na een drukke dag kom ik altijd tot rust tijdens de les. Met haar prettige stem begeleid Diana mij naar het hier en nu. Alles mag er zijn en vooral dat laatste maakt dat ik een helder hoofd krijg en tot rust kom."

 

Jet

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of een er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2024 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

Kamer met badkamer:
€ 540 - 1p kamer 
€ 445 - 2p kamer
€ 380 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 495 - 1p kamer
€ 410 - 2p kamer
€ 360 - 3/4p kamer 

 

€ 320 - eigen tent / camper
€ 300 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

- onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting

(€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page