BEGIN DE DECEMBERMAAND UITGERUST,  OPGELADEN EN GEINSPIREERD! 

Yoga Weekend in Zeeland
 

Diana Aben

Diana Aben volgde haar eerste yoga les in Ierland in 1992. Hier werd een snaar geraakt; wat zij daar ervaarde met haar lichaam en geest  bleef haar bij.

Hierna bestudeerde zij vele jaren yoga en deed veel ervaring op met meditatie en filosofie. Toen zij in 2015 in aanraking kwam met Yoga Nidra ervaarde zij een diepe stilte, die ze niet vaak eerder had gevoeld. Daardoor ging zij meer onderzoek doen naar de verschillende lagen van het menszijn.  Nu is zij één van de meest ervaren Nederlandstalige iRest®Yoga Nidra lerares, en geeft zij regelmatig Yoga Nidra bijscholingen en opleidingen. Ook heeft zij een uniek online Yoga Nidra programma ontwikkelt zodat nog meer mensen kennismaken met Yoga Nidra.

 

Alles richting dat ene; ervaren dat alles in het leven één is.

Steeds weer opnieuw verwelkomen wat er leeft in jezelf.

 

Deelnemers voelen zich op hun gemak bij haar vriendelijke stem, down-to-earth houding en speelse manier van lesgeven.

Referentie

“Diana is heel zorgzaam; ze zorgt ervoor dat iedereen de les kan volgen op hun eigen niveau, en dat iedereen echt goed ligt bij de Yoga Nidra. Haar prettige stem begeleidt mij steeds weer naar mijn innerlijke stilte; de les bij haar is mijn favoriete moment van de week!”

 

Het is haar passie, dat wat zij als waarheid ervaart, door te geven aan jou, om meer ‘flow’ in jouw leven te krijgen. Én om samen te genieten van wat het yogapad te bieden heeft.

2-4 december 2022
Diana Aben Profielfoto nov 21.jpg
iRest® Yoga Nidra 

Programma: Yoga Nidra

Tijdens dit Yoga Nidra weekend kan je uitrusten. Echt uitrusten….  Even helemaal bijkomen….

Ideaal als je even helemaal niets wil. Moeiteloos wilt zinken naar die plaats in jezelf waar alles ‘heel’ is.

Als je moe bent van alles, en diep uit wil rusten. Niets te hoeven. Enkel te ‘Zijn’. Deelnemers vinden het zo fijn echt even helemaal niets te hoeven, enkel comfortabel te liggen en te luisteren naar mijn stem.

 

Yoga Nidra betekent ‘bewuste diepe slaap’. Ook wel ‘de slaap van de Yogi’ genoemd. Het is een liggende meditatie, waarin je je lichaam, adem, gevoelens, emoties, gedachten en overtuigingen onderzoekt. Je duikt naar binnen, om diep te verwelkomen wat er nu in jou leeft . Om daar vervolgens voorbij te zakken, bewust te worden van die laag van bewustzijn waarin alles komt en gaat….getuige te zijn van al de bewegingen in je lichaam en geest….te rusten in Zijn…..

Wow.

 

Er worden verschillende sessies Yoga Nidra gegeven.  Soms wordt de les gecombineerd met 'Restorative Yoga'. Er worden dan een paar eenvoudige yoga oefeningen gedaan om de grootste fysieke spanningen los te  laten.
Verder hoef je niet te bewegen tijdens een Yoga Nidra les.  

 

  Wees welkom zoals je bent!

 

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:
 
Vrijdag
17.00 aankomst
18.00 opening
18.30 les van jouw docent
20.00 diner
21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 
Zaterdag
08.00 open les
09.00 ontbijt
10.30 les van jouw docent
13.00 lunch
13.30 vrije tijd: wandelen/wellness
18.30 diner
20.00 open les
21.00 vrije tijd: sauna, chillen
 
Zondag
08.00 open les
09.00 ontbijt
10.30 les van jouw docent
13.00 lunch  
14.00 afsluiting

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 

Zeeland retreat tuin buitenleven
Relax bij haardvuur
Woonkamer retraite centrum
Zeeland yoga
Zeeland buddha
Zeeland accommodatie
Yoga mudra
retreat accommodatie woonkamer
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland lente retreat
Zeeland accommodatie
Diana Aben
Yoga zaal Zeeland
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Sauna yoga weekend
Zeeland zwembad bij accommodatie
Zeeland haardvuur
Zeeland-warmwaterbad
Eleonora aan zee
sauna
Tuin
zwembad
Zen

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).