top of page
KEN_3966_edited_edited.jpg
My Own Retreat.png

Vrouwenweekend

22 -24 maart 2024
Vrouw in balans
Yin & Yang Yoga, Yoga Nidra,
Compassie & Cacao
 

Jeannette de Jaeger

In een oase van Zeelandse rust krijg je in dit weekend alle ruimte om vrouw te “zijn”. Om tot inzicht en inspiratie te komen. In je kracht te staan en je innerlijke wijsheid te laten groeien.

 

De opwaartse energie van de lente is verweven in de ochtendles. Welke je helpt om de transitie van de winter naar de lente te maken, alsook de verandering in jezelf op gang te brengen. Dit alles vanuit compassie en zelfonderzoek. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een open mind, nieuwsgierig te zijn en de nieuwe jij te omarmen. 

 

Het weekend ziet er als volgt uit.

 

Op vrijdagavond kun je na de kennismaking verder afdalen in jezelf met een speciale yoga nidra waarbij je een intentie zet voor jouw innerlijke veranderproces. 

  

De ochtendles op zaterdag is gebaseerd op het houtelement vanuit de 5 elementen theorie en wordt gegeven in een zachte flow om je lichaam te ontwaken en de energie fijn door je lichaam heen te laten stromen.

 

Na het ontbijt zal je in de workshop handreikingen krijgen om energiek en vitaal de overstap te kunnen maken van “overleven” naar “overgave”. Er is ruimte om ervaringen te delen en van elkaar te leren. We sluiten de ochtend af met een yoga serie gericht op de hormoonbalans. In de namiddag zal de cacao ceremonie jouw opgedane inzichten en gemaakte intentie extra power geven.

 

De avond sluiten we af met een ontspannen gezicht- en voetmassage. 

 

Op zondagochtend nodig ik je uit voor een wandeling in stilte waarbij je nog wat verder weg kan zinken in jezelf. Dit is een mooi moment voor reflectie en introspectie en terug te kijken op de opgedane inzichten van de afgelopen dagen. De sessie na het ontbijt staat in het teken van de balans in jou en het manifesteren van de nieuwe jij. 

 

In een ongedwongen sfeer sta jij in dit weekend centraal om je nieuwe jij te omarmen. Gun jezelf dit transformatieproces om tot de kern van jouw “zijn” te komen. Ik kijk ernaar uit om je op jouw reis te mogen begeleiden. 

IMG_7011_edited.jpg
(©) Jeannette lowres-6686.jpg

Jeannette de Jaeger

Het begeleiden en verder helpen van mensen op hun pad loopt als een rode draad door mijn leven heen. Om hen op een organische manier weer in verbinding te brengen met zichzelf en weer te leren voelen. Zo zal je meer rust en ruimte ervaren. Ik heb mij de afgelopen jaren verdiept en gespecialiseerd in o.a. yin yoga, yoga nidra, pranayama, de 5 elementen theorie, de overgang, restorative yoga, mindfulness en compassie, coaching en begeleid cacao ceremonies.

Yoga gegeven door Jeannette is een beleving, haar stem brengt je tijdens de les in een flow. Ze is bevlogen en geeft les met veel aandacht voor een ieder, dit is haar passie!

 

Diny

2 jaar volg ik nu les bij Jeannette de Jaeger naar grote tevredenheid. Yin Yoga en Hatha Yoga, ik geniet van elke les. Jeannette geeft met haar kalme stem een hele fijne les en luistert naar jouw wensen en houdt rekening met jouw eventuele lichaamsklachten.

 

Jessica

Alsof je iedere week op vakantie mag! 

 

Fleur

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of een er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2024 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

Kamer met badkamer:
€ 540 - 1p kamer 
€ 445 - 2p kamer
€ 380 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 495 - 1p kamer
€ 410 - 2p kamer
€ 360 - 3/4p kamer 

 

€ 320 - eigen tent / camper
€ 300 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

- onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting

(€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page