Wij zijn...

Véronique Stegen is yoga docente en voorheen project manager in een groot internationaal bedrijf. Nu bundelt ze haar talenten voor de planning, organisatie en het begeleiden van de verschillende retreats. 

 

"Yoga, en de verbinding met mezelf en anderen die ik hierdoor ervaar, heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Ik voel dat ik door middel van yoga steeds weer dichter bij mezelf kom en tevens triggert het mij om mezelf steeds verder te blijven ontwikkelen.

 

Daarom vind ik het ook zo mooi om deze yoga retreats te organiseren, zodat ik mensen kan helpen op hun yoga pad. Mijn eigen yoga pad is alweer zo'n 15 jaar geleden begonnen met Iyengar yoga, en over de jaren heb ik verschillende yoga stijlen beoefend zoals Vinyasa Flow, Ashtanga, Yin en zelfs Acro(batische) yoga.

 

Ik vind het heerlijk om me helemaal te verliezen tijdens mijn practice in "de flow" van de asana's en mijn ademhaling, vandaar dat ik mijn yoga docenten opleiding heb gedaan in de Vinyasa Flow yoga stijl (in De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam). Ik geef les bij Glow Yoga Studio Haarlem en wekelijkse lessen in het bedrijfsleven, en motiveer studenten graag hun eigen grenzen te verkennen. Door weerstand te trotseren kun je namelijk alleen maar groeien. 

 

Een van de mooiste kwaliteiten van yoga vind ik de kracht van verbinding. Alleen al door samen te ademen tijdens de les wordt er één geheel gevormd. Tijdens een yoga retreat van een heel weekend of zelfs hele week is dit ook altijd weer zó mooi om te zien. Het is een voorrecht dat ik hieraan mag werken, op deze inspirerende plekken midden in de natuur. Met veel plezier zal ik ervoor zorgen dat alles op rolletjes verloopt zodat jij lekker in alle rust tot jezelf kunt komen, in verbinding met de andere yogí's en de prachtige natuur om ons heen."

 

Peter Benders (1965) is de bedenker van My Own Retreat. Al meer dan 10 jaar organiseert hij ‘well-being retreats’ met zijn organisatie FIT body & mind. Met de ervaring, de geselecteerde accommodaties en zijn netwerken wil hij Yoga Studio's en docenten helpen in het faciliteren van mooie yoga retreats.

 

“Ik maak werk van mijn Passie. Ik doe wat ik leuk vind en organiseer events waar mensen blij en gelukkig van worden (omdat ik er ook gelukkig van word). Iedereen wens ik van harte toe om af-en-toe even echt op adem te komen in natuur, ruimte en rust.

Ik woon in Den Haag met mijn partner Hanneke en twee dochters Lucia (2012) en Vera (2014). Mijn professionele achtergrond en ervaring liggen op het gebied van marketing- en verkoopmanagement en ik was 20 jaar werkzaam in de internationale zakenwereld.

 

In 2006 signaleerde ik de eerste symptomen van burn-out, die ik voor was door mezelf op de eerste plaats te zetten en toe te geven aan een grote behoefte aan rust. Rust kreeg ik door oa. yoga, tai chi en sporten. Het was tijd om het roer om te gooien en ik koos voor een nieuwe reis vanuit het hart. FIT body & mind begon als een sabatical project: lekker werken in de organisatie van leuke events. Werken met een tevreden glimlach en events organiseren vanuit mijn hart. Met programma’s en docenten die mij raken en een bijdrage leveren aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

In 2011 startte ik de 3 jarige opleiding Professioneel Communiceren bij Phoenix Opleidingen. Een combinatie van TA, NLP en Systemisch Werken. Een reis naar mijn bronnen en drijfveren, die ik leer te gebruiken als voedingsbodem voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Ik wil hiervan steeds meer integreren in FIT body & mind.

In het jaar 2019 hebben we ruim 600 gasten mogen ontvangen in de retreats van FIT body & mind. Hiervoor ben ik heel dankbaar en ik hoop nog meer mensen van een retreat te kunnen laten genieten door dit concept retreat project voor yogascholen en docenten: My Own Retreat."

 
Karin & Rob Baank

Karin & Rob Baank, van "Puur koken met passie" zullen ons verwennen met lekkere en voedzame maaltijden tijdens de retreats. Hun vegetarische gerechten zijn gemaakt van voornamelijk biologische streekproducten.

 

Karin: “Al meer dan 35 jaar word ik geïnspireerd door de Macrobiotiek en heb ik koken tot mijn beroep gemaakt. Gaandeweg is koken echt mijn passie geworden en sta ik elke dag met veel plezier in de keuken.

Mijn basiskennis komt van het Kushi Instituut in Amsterdam. Daar heb ik de diverse levels doorlopen, heb ik jaren met veel plezier als lesgeefste en ook 2 jaar ook als Chef Kok in hun restaurant Deshima gewerkt.

Bij het Oost West Centrum in Rotterdam (www.oostwestcentrum.nl) heb ik de natuurvoedingstherapeuten opleiding gevolgd tevens heb ik diverse modules bij het Oost West Centrum in Antwerpen en Orval gevolgd en gegeven (www.owc.be).
Meer dan 10 jaar heb ik met veel plezier als lesgeefster aan de jaaropleiding Voeding en Vitaliteit in Antwerpen, de Internationale Macrobiotische School in Devon, de Macro Coach opleiding in Gent en op diverse retreats kook- en theorielessen gegeven aan de 3- en 4 jarige opleidingen.

Langzaamaan heb ik dit afgebouwd en is daar de catering als hoofdactiviteit uit voortgekomen. Met veel plezier cateren mijn man Rob en ik op locatie voor groepen van 15 – 55 personen in Nederland, Belgie, Spanje en Frankrijk. Zo fijn om direct contact te hebben met de mensen waarvoor je kookt en ze tegelijkertijd de meerwaarde van onze voeding te laten ervaren.

Vanaf 2014 heb ik mijn eigen Kookstudio –  Puur koken met Passie – in Almere, om zo ook de mensen in mijn directe omgeving de mogelijkheid te bieden van dit alles te kunnen genieten.

Wat mij vooral aanspreekt, is om met een geringe hoeveelheid aan ingrediënten een zo gevarieerd mogelijke smakelijke, evenwichtige en voedzame maaltijd neer te zetten. Voeding die je helder van geest, flexibel en je op een natuurlijke manier slank houdt.”