top of page
1.png

Ons Team

Team Peter Benders.jpg

Peter Benders (1965) is de bedenker van My Own Retreat. Al meer dan 10 jaar organiseert hij ‘well-being retreats’ met zijn organisatie FIT body & mind. Met de ervaring, de geselecteerde accommodaties en zijn netwerken wil hij Yoga Studio's en docenten helpen in het faciliteren van mooie yoga retreats.

 

“Ik maak werk van mijn Passie. Ik doe wat ik leuk vind en organiseer events waar mensen blij en gelukkig van worden (omdat ik er ook gelukkig van word). Iedereen wens ik van harte toe om af-en-toe even echt op adem te komen in natuur, ruimte en rust. ​ Ik woon in Den Haag met mijn partner Hanneke en twee dochters Lucia (2012) en Vera (2014). Mijn professionele achtergrond en ervaring liggen op het gebied van marketing- en verkoopmanagement en ik was 20 jaar werkzaam in de internationale zakenwereld. In 2006 signaleerde ik de eerste symptomen van burn-out, die ik voor was door mezelf op de eerste plaats te zetten en toe te geven aan een grote behoefte aan rust. Rust kreeg ik door oa. yoga, tai chi en sporten. Het was tijd om het roer om te gooien en ik koos voor een nieuwe reis vanuit het hart. FIT body & mind begon als een sabatical project: lekker werken in de organisatie van leuke events. Werken met een tevreden glimlach en events organiseren vanuit mijn hart. Met programma’s en docenten die mij raken en een bijdrage leveren aan mijn persoonlijke ontwikkeling. ​ In 2011 startte ik de 3 jarige opleiding Professioneel Communiceren bij Phoenix Opleidingen. Een combinatie van TA, NLP en Systemisch Werken. Een reis naar mijn bronnen en drijfveren, die ik leer te gebruiken als voedingsbodem voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Ik wil hiervan steeds meer integreren in FIT body & mind. ​ In het jaar 2019 hebben we ruim 600 gasten mogen ontvangen in de retreats van FIT body & mind. Hiervoor ben ik heel dankbaar en ik hoop nog meer mensen van een retreat te kunnen laten genieten door dit concept retreat project voor yogascholen en docenten: My Own Retreat."

Peter
IMG_2155.jpg
Samantha Rice portret site.png

Samantha Rice (1971) is de Organisator / Begeleider van My Own Retreat. Na jaren zelf internationale retraites georganiseerd te hebben voor haar eigen groepen, werd het langzamerhand wel duidelijk dat het tijd werd om de magie van de retraite dichterbij huis te zoeken. Sinds juni 2022 zorgt ze met veel plezier voor de organisatie van My Own Retreat in Zeeland. 

"Ik ben opgegroeid in zonnig California, en in mijn tienerjaren verhuisde ik met mijn ouders naar Florida. Alles wat ik kende was in een klap weg, en in deze moeilijk periode heb ik het geluk gehad dat ik in een yoga les belandde bij een fantastische Hatha yoga docente. Barbara, heette ze, en ze was toen 76 jaar. Haar lessen hebben mij een stevige basis gegeven voor mijn practice, en haar zachte kracht en wijsheid blijven mij nog altijd bij. In 1994 ben ik naar Nederland verhuisd met mijn Nederlandse man om aan Leiden Universiteit te studeren en ik nam mijn yoga practice en mijn interesse in de mind-body connection mee. Ik heb bijna 20 jaar als docent gewerkt, waarvan 15 bij Leiden Universiteit. In die periode ben ik in aanraking gekomen met Rebalancing. Vanaf mijn eerste sessie was ik overrompeld door de kracht van de eenvoud van deze benadering. Wat een openbaring om mijn aandacht te verzetten van mijn gedachten naar mijn gevoelde ervaring. Ik werd letterlijk geleid uit mijn hoofd in mijn lichaam en was verwonderd. In 2006 ben ik de drie-jarige HBO opleiding Rebalancing begonnen en in 2009 mijn diploma gehaald. Sindsdien begeleid ik vrouwen in het her-verbinden met hun binnenwereld. Ik ben begonnen met Yin Yoga pas in 2014, en merkte al gauw dat het een vorm was wat perfekt aansluit bij de Rebalancing benadering. Yin brengt mij naar diepere lagen van mijn lichaam en geest. Net zoals in Rebalancing, creeren we heel gericht een fysieke focus. Als de aandacht verzamelt is daar waar het wezen mag, is de uitnodiging om steeds verder te ontspannen in overgave. De haast magische ingredient in Yin is TIJD. We nemen de tijd om heel bewust te ontspannen en onze gevoelde ervaring te verkennen. Yin yoga wilde ik graag met mijn clienten kunnen delen! In 2016 heb ik bij de Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos een 200 uur Yin Yoga teacher training met veel plezier gedaan. Deze prachtige, helende vorm van yoga blijft mij verrassen. Mijn interesse in de mind-body connection is inmiddels tot een passie uitgegroeid. Ik blijf lezen en leren en experimenteren met hoe onze beleving wordt bepaald door de continue samenspel tussen gerichte aandacht en gevoel."

Samantha
Karin & Rob Baank

Karin & Rob Baank, van "Puur koken met passie" zullen ons verwennen met lekkere en voedzame maaltijden tijdens de retreats. Hun vegetarische gerechten zijn gemaakt van voornamelijk biologische streekproducten.

 

Karin: “Al meer dan 35 jaar word ik geïnspireerd door de Macrobiotiek en heb ik koken tot mijn beroep gemaakt. Gaandeweg is koken echt mijn passie geworden en sta ik elke dag met veel plezier in de keuken. ​ Mijn basiskennis komt van het Kushi Instituut in Amsterdam. Daar heb ik de diverse levels doorlopen, heb ik jaren met veel plezier als lesgeefste en ook 2 jaar ook als Chef Kok in hun restaurant Deshima gewerkt. ​ Bij het Oost West Centrum in Rotterdam (www.oostwestcentrum.nl) heb ik de natuurvoedingstherapeuten opleiding gevolgd tevens heb ik diverse modules bij het Oost West Centrum in Antwerpen en Orval gevolgd en gegeven (www.owc.be). Meer dan 10 jaar heb ik met veel plezier als lesgeefster aan de jaaropleiding Voeding en Vitaliteit in Antwerpen, de Internationale Macrobiotische School in Devon, de Macro Coach opleiding in Gent en op diverse retreats kook- en theorielessen gegeven aan de 3- en 4 jarige opleidingen. ​ Langzaamaan heb ik dit afgebouwd en is daar de catering als hoofdactiviteit uit voortgekomen. Met veel plezier cateren mijn man Rob en ik op locatie voor groepen van 15 – 55 personen in Nederland, Belgie, Spanje en Frankrijk. Zo fijn om direct contact te hebben met de mensen waarvoor je kookt en ze tegelijkertijd de meerwaarde van onze voeding te laten ervaren. ​ Vanaf 2014 heb ik mijn eigen Kookstudio –  Puur koken met Passie – in Almere, om zo ook de mensen in mijn directe omgeving de mogelijkheid te bieden van dit alles te kunnen genieten. ​ Wat mij vooral aanspreekt, is om met een geringe hoeveelheid aan ingrediënten een zo gevarieerd mogelijke smakelijke, evenwichtige en voedzame maaltijd neer te zetten. Voeding die je helder van geest, flexibel en je op een natuurlijke manier slank houdt.”

Karin
bottom of page