top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Cecilia Götherström

Mijn naam is Cecilia Götherström en ik kom uit Zweden. Sinds 2009 geef ik met onwijs veel plezier yoga lessen, workshops, verdiepings cursussen, yoga vakanties en retreats. Mijn eigen yoga reis en practice begon in het jaar 2000, in de Himalaya Yoga Tradition in Innsbruck, Oostenrijk.

 

Wat ik heel sterk voel is de taak en de verantwoordelijkheid om deze traditie en leer door te geven, net zoals die oeroude yogi’s het aan ons hebben doorgegeven. Ik wil dat graag doen op een manier waar het begrijpelijk is voor iedereen, of het nou je eerste yogales is of je 1000e les. En dat alles op een manier die ook aansluit aan het leven buiten de yoga mat.

 

Iets wat mijn leerlingen vaak zeggen is dat ze het heel fijn vinden om uitleg te krijgen over wat de bepaalde oefeningen eigenlijk betekenen. Dit geeft hun meer verdieping in, en zelfs buiten de les. Dat geeft mij echt kippenvel in mijn hart.

Mijn grootste passie, liefde en “drive” is altijd de natuur en haar elementen geweest, naast bewegen en gezondheid. Yoga brengt mij dichter bij de natuur, en daardoor ook bij mijn eigen natuur. Je eigen natuur ontdekken is waar yoga om gaat en dat is meteen ook wat ik zo leuk vind met lesgeven, om hierin een gids voor anderen te mogen zijn. Tegelijkertijd leer ik ik ook weer van ieder mens die ik ontmoet tijdens het lesgeven. Het is echt een samenwerking van luisteren, zien en begrijpen. Het is een constante beweging, soms zacht, soms dynamisch, soms bijna stil, net als de wind.

1 - 3 mei 2020
Cecilia Götherström
Vijnana Yoga 

Sinds die eerste dag op de yogamat (wat toen trouwens een schapenvacht was) in September 2000 bij Yoga Centrum Innsbruck, ben ik nooit gestopt met oefenen en leren. Je dagelijkse practice is wat je draagt door de dag, de weken, de jaren. 

 

Naast mijn opleidingen binnen de yoga, bewegen en voeding (ik werk ook als nutritionist) zie ik mijn teacher Orit Sen Gupta elk jaar voor 1 – 2 retraites, studeer ik filosofie wekelijks met Swami Janeshvara Bharati, volg it retraites met Swami Ma Tripurashakti Bharati, en doe ik een paar keer in de week satsangs met Ragunath.


Op mijn website www.studiostark.net vind je nog meer informatie over mij.

Programma: Vijnana Yoga

Ik geef voornamelijk Vijnana Yoga. De engelse vertaling van het Sanskriet woord Vijnana geeft een beter beeld dan wanneer ik het vertaal naar Nederlands of naar mijn moedertaal Zweeds:

Vijnana – the act of distinguishing or discerning, understanding, recognizing; intelligence, knowledge, skill, art, science

(Monier Williams Sanskrit- English Dictionary).

 

In Vijnana Yoga bewegen we best langzaam, het lijkt van de buitenkant heel rustig maar van binnen kan het af en toe pittig zijn. Het belangrijkste is dat jij de tijd en ruimte hebt om te voelen wat jouw ritme is op dat moment, wat jouw lichaam en mind nodig hebben, en om te luisteren naar jouw innerlijke stem.

 

Wij zijn het grootste deel van onze dagen de ritmes van anderen aan het volgen – onze familie, huisdieren, collega’s. We krijgen constant appjes en berichten en we worden gevraagd om te luisteren, te reageren, en het liefst dan altijd meteen direct. Als jij weer naar je eigen ritme terug kan keren en luisteren, dan maakt het niet uit hoe druk de buitenwereld is. Jij bent geankerd in jouw binnenwereld, in jouw ritme , vanuit wie jij bent en wat jij nodig hebt. 

 

Dat is Vijnana. Om elk moment weer dat ritme te kunnen vinden, voelen en volgen. Helderheid geeft rust, en rust geeft helderheid. Als je fysieke en mentale kracht kan opbouwen samen met helderheid en rust, dan heb je alle aspecten van het beoefenen van yoga. Heerlijk toch!?

 

In iedere workshop beofenen wij het zitten (meditatie), ademen (pranayama), fysieke houdingen (asanas), ontspanning (savasana) en een stukje filosofie.

 

Ik vind het nu al superleuk om jou eind januari te ontmoeten!

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl).  Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Yoga namasté
Zeeland yoga
Zeeland yoga
Zeeland accommodatie
Ontspannen tijdens yoga weekend
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland accommodatie
Sauna yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Yoga mudra
Relax bij haardvuur
Zeeland accommodatie
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zen
Zeeland zwembad bij accommodatie
Zeeland haardvuur

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page