top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Charissa de Ruijter

Mijn passie voor yoga wil ik graag delen met anderen. Yoga heeft mij veel gebracht en ik blijf hierin dagelijks leren en nieuwe ervaringen opdoen.


Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in de menselijke geest, het bewustzijn, en in vitaliteit. Tijdens mijn studie psychologie, een wetenschappelijke westerse benadering van de menselijke psyche, miste ik iets. Ik zie de mens als holistisch wezen en was op zoek naar de verbinding van lichaam en geest. Deze heb ik onder andere in de yoga gevonden.

 

Yoga is zoveel meer dan alleen houdingen doen op een matje. De combinatie van focus, bewuste ademhaling, fysieke in- en ontspanning geven mij een gevoel van balans, van compleet zijn. Op de mat kom ik weer tot mezelf, observeer ik mezelf en leer ik omgaan met oncomfortabele momenten en weerstand, situaties die ik ook in het dagelijks leven tegen kom.

 

Door yoga heb ik geleerd dat loslaten ruimte geeft, dat ik niet overal de controle over hoef te hebben. Een heel bevrijdend gevoel! Dit gevoel wil ik graag delen en daarom heb ik de Yin Yoga opleiding (Yin Yoga en Chakra Studie 200hr RYT) bij Anat Geiger gevolgd. Doordat ik mezelf wil blijven uitdagen heb ik verschillende teacher trainingen gevolgd bij oa. Kamal Singh, Robin Williams, Nianna Bray en Simon Park, waarin voornamelijk Yang-yoga en alignment gedoceerd is. 

19-21 Jan 2018
Yin Yoga
in beweging

Ook heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van alternatieve, energetische geneeswijzen; reiki, aurahealing en sjamanisme. De kennis en levenservaring die ik heb opgedaan en op blijf doen, gebruik ik tijdens het geven van de yogalessen. 


Een belangrijk levensmotto van mij is: “Genieten en plezier maken. Neem jezelf niet te serieus, dan valt er echt een last van je af!”  Ik hoop dat je dit tijdens de yogalessen zult ervaren.

Programma: Yin Yoga in beweging

(her)vind balans

Deze weekend-retraite is geschikt voor zowel beginnende yogi’s als de meer ervaren yogi’s. Het is in het derde weekend van januari, dus een mooie tijd om de drukke periode van feestdagen af te sluiten, het afgelopen jaar los te laten en je klaar te maken voor een heel nieuw begin.

Dit doen we door aandacht te geven aan bezinning en intenties. Simpelweg door meditatie, ademhalingsoefeningen en yinyoga. Tijdens de yinyoga blijven we wat langer in de houding zodat er een intense stretch in het dieper gelegen (bind)weefsel van het lichaam ontstaat. Gewrichten, pezen en banden worden op deze manier soepeler waardoor je letterlijk meer ruimte in je lijf kunt ervaren. Deze yinhoudingen kunnen voor een diepe ontspanning zorgen.

Tijdens de yogalessen is er ook ruimte voor yangyoga, om een mooie balans te bereiken. Tijdens de yangyoga doen we in milde intensiteit houdingen in een flow; eigenlijk is het een meditatie door beweging. De yangyoga wordt op een speelse manier gebracht waarbij je je eigen intensiteit kunt bepalen. Door yangyoga kun je letterlijk meer kracht in je lijf ervaren.

Dit weekend is echt iets om naar uit te kijken, zeker na de hectische feestdagen. En de dag na dit weekend, maandag 22 januari, (ook wel bekend als Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar) heb je geheid de hele dag een glimlach op je gezicht.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Workshop van jouw docent

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Workshop van jouw docent

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

schouw_herfst
Eleonora aan zee
Yoga zaal Zeeland
Zeeland_sauna_samen
Zeeland sneeuw zwembad
Stand met paarden
IMG_4304
Zeeland sneeuw tuin
IMG_4365
Edited Image 2014-1-14-17:52:51
Gevulde appeltjes met notenpasta
Zeeland sneeuw vijver
sauna_004
Zen

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page