top of page

Yoga-Weekend in Zeeland
 

Ciska de Kok

In 2007 heb ik yoga ontdekt en sindsdien heeft het me niet meer losgelaten. Door yoga heb ik geleerd om beter naar mijn lichaam te luisteren, het geeft mij rust in tijden van stress. En misschien nog wel het belangrijkste: ik vind het heerlijk om te doen! Het voelde (en voelt nog steeds) als thuiskomen in mijn lichaam. Langzamerhand rolde ik verder de ‘yogawereld’ in en uiteindelijk heb ik in 2011 mijn baan opgezegd om mij volledig op yoga te kunnen richten. Met als hoogtepunt het openen van mijn eigen yogastudio Flow Yoga Leiderdorp in 2015. Dat is een droom die uitkwam!

De afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd. Eerst gericht op de actieve ‘Yang’ Vinyasa/Flow yoga en sinds de laatste jaren verdiep ik mij steeds meer in Yin yoga en Restorative yoga. Omdat mijn leven al meer dan genoeg Yang elementen bevat, ben ik de ontspanning en verstilling van Yin yoga steeds meer gaan waarderen. Yin en Yang kunnen niet zonder elkaar.
Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van voeding, beweging en emotiemanagement, mindfulness, geweldloze communicatie en hartcoherentie. Met mijn achtergrond als psycholoog heb ik een breed pakket aan kennis en vaardigheden in huis die heel mooi samenkomen in mijn werk als yogadocent.

Mijn yogalessen zijn toegankelijk en met veel persoonlijke aandacht. Ik hou rekening met de mogelijkheden van ieder lichaam; er is altijd een optie die bij je past. Dat doe ik op een speelse, luchtige manier. Ik vind het belangrijk dat je plezier beleeft aan het doen van yoga. Mijn doel is dat je op je yogamat geen prestatie hoeft te leveren, dat het echt niet uitmaakt hoe ‘goed’ je een houding uitvoert. Mijn wens is dat de yogamat een plek is waar je het gevoel hebt dat je 'thuiskomt'.

2-4 september 2022
Ciska de Kok 1.jpg
Ciska de Kok
Yin & Restorative Yoga

Programma:  Yin & Restorative Yoga 
‘Ont’-moet jezelf  - Niets moet, alles mag 

Heb jij het gevoel dat je heel veel ballen tegelijk in de lucht moet houden? Continu aan het ‘presteren’ bent? Dat je ‘to-do’ lijst eindeloos is? Of dat je pas mag ontspannen als je deze lijst hebt afgewerkt? We ‘moeten’ zoveel. Misschien nog wel in de eerste plaats van onszelf, om aan het ideaalbeeld van de perfecte man/vrouw (die een mooie carrière en een rijk sociaal leven heeft, een zorgzame ouder is, minstens 3x per week sport, etc.) te voldoen. Soms word je er gewoon zo moe van. Hoe fijn is het dan om al dat ‘moeten’ eens een paar dagen los te mogen laten? Om de tijd te nemen om te ontspannen en uit de hectiek van je dagelijks leven te stappen. En misschien van een afstandje te bekijken of al dat ‘moeten’ nou echt is wat jij ‘wilt’…

"Moeten is dat wat we denken te moeten doen of wat anderen van ons verwachten. Willen is dat waar we van dromen, waar ons hart ligt"

 

Tijdens dit yogaweekend gaan we voor de ultieme ontspanning door zachte, liefdevolle Yin & Restorative yoga en meditatie. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, of je nou een beginner of een ervaren yogi bent.

 

Ik nodig je op een luchtige manier en met de nodige humor uit om verbinding te maken met je lichaam en te voelen wat jouw lichaam nodig heeft. Want, ook bij het beoefenen van yoga ‘moeten’ we vaak nog steeds van alles. Nog mooier, nog dieper in een houding. Voor je het weet sta je weer een prestatie te leveren op je mat… Terwijl yoga daar eigenlijk helemaal niet om gaat. Je zou kunnen stellen dat wat je tegenkomt op je yogamat een afspiegeling van je dagelijks leven is.

 

In mijn yogalessen mag je rekening houden met de mogelijkheden en de beperkingen van jouw lichaam. Het gaat om accepteren van wat er nu is, zonder oordeel. Dat klinkt misschien makkelijk of logisch, maar het kan een flinke uitdaging zijn. Ik zorg ervoor dat er altijd opties of alternatieven zijn voor houdingen die voor jou niet goed voelen. Er is voldoende tijd tussen de lessen om te reflecteren op je ervaring en inzichten.

 

Yin & Restorative yoga
In mijn Yin & Restorative yogalessen heb je veel tijd om je lichaam beter te leren voelen en nodig ik je uit om met de nodige zelfcompassie díe houding te kiezen die bij jóúw lichaam past. In een Yin yogahouding mag je een diepe stretch voelen en voel je diepe ontspanning wanneer je uit de houding komt. Bij Restorative yoga draait alles om diepe ontspanning, zowel fysiek als mentaal. Tijdens de houdingen wordt jouw lichaam hierbij ondersteund met dekens, kussens en blokken.

In onze drukke, op prestatiegerichte levens zijn Yin & Restorative yoga zeer waardevol (en misschien wel heel hard nodig) om jezelf weer op te laden.

 

Ontmoeten we elkaar in Zeeland?

Gun jij jezelf een weekend om meer energie en rust te voelen en even helemaal niet te hoeven presteren? In een prachtige omgeving waar niets ‘moet’ en alles ‘mag’. Geef je zelf dit weekend dan cadeau!

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/massage/wellness 

18.30 diner

20.00 Open les/workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Zeeland
Zen
Yoga in de tuin
Fruit uit de tuin
Yoga zaal Zeeland
Zomerse salade
Slaapkamer
Zeeland
Gevulde appeltjes met notenpasta
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door een van onze favoriete chefs Karin (van PuurKokenMetPassie.nl)  of Joris (van JoriciousDelicious.nl). Zij kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door op onderstaande button "Schrijf je nu in" te klikken. Vul het formulier in en verstuur. Je ontvangt direct je een automatische aanmeldingsbevestiging en binnen 2/3 werkdagen een bevestiging met factuur. Check je spam-mail als je na 3 dagen niets hebt ontvangen. Na betaling van je factuur of aanbetaling van € 100 pp is je boeking rond. Het restant verwachten we twee weken voor aanvang. De prijzen van de verschillende kamer opties staan op de pagina tarieven

Dit programma gaat door bij deelname van 10 personen. Het weekend retreat gaat door bij deelname van minimaal 15 personen verdeeld over de verschillende programma's. We informeren je per email zodra doorgang zeker is, uiterlijk twee weken voor aanvang. Bij annulering door ons krijg je de (aan)betaling direct retour (maar dit komt gelukkig zelden voor). 

bottom of page