top of page
My Own Retreat.png

Vrouwenweekend

22 -24 maart 2024
MeditatieMindfulness & Creativiteit
creëer je eigen hemel op aarde

Danielle Brörmann

Zin in helende inspiratie & een vernieuwde levenslust?

Ontsnap aan de alledaagse drukte en ontdek de kracht van verstilling en creativiteit tijdens ons betoverende weekend in Zeeland.

Verwelkom de tweede helft van je leven met ons speciaal ontworpen programma, gericht op krachtig herrijzen uit levensveranderende momenten. Dit is jouw uitnodiging om de regie weer in eigen handen te nemen en de weg te vinden naar een gebalanceerde, vervullende toekomst.

 

Ons weekend retraite is bedoeld voor vrouwen, die op zoek zijn naar een hernieuwde balans na uitdagende levenservaringen zoals ziekte, scheiding, burnout, rouw, verlies, baanswitch, stoppen met werken of het lege nest. Als je worstelt met onrust, onvrede, disbalans, vermoeidheid, somberheid, en/of een onbestemd gevoel of eenzaamheid, dan is dit programma voor jou.

 

Samen creëren we een veilige ruimte om de mist te laten optrekken en helderheid te vinden over de tweede levenshelft. Stap voor stap herontdek je je ware essentie, herbron je jezelf en word je herboren. Dit doen we door kunstzinnige en expressieve activiteiten die je onbewuste kracht naar boven brengen.

 

Ons KOELe programma biedt een helende reis:

 

    •    Kunstzinnige expressie om je onbewuste te verkennen en krachtiger te worden.

    •    Ontspanningstechnieken om bewust te leven en open te staan voor nieuwe mogelijkheden.

    •    Evenwicht bevorderen door je af te sluiten voor negatieve energie en open te staan voor positieve vibes.

    •    Liefdevol, lichter leven met meer levensvreugde en plezier.

    •    Een reis die begint bij jezelf, naar binnen keren om vervolgens opnieuw naar buiten te stralen.

 

Dit is jouw kans om opnieuw te beginnen, de diepten van jezelf te ontdekken en de weg vrij te maken voor een toekomst vol vreugde en vervulling. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op deze transformerende retraite in het prachtige Zeeland.

 

Vrijdagavond begint met een warm welkom en een meditatie om bewust het weekend in te stappen. Neem je schrijfblokje mee om je intenties en inzichten vast te leggen.

 

Op zaterdagochtend starten we de dag met een verkwikkende stiltewandeling, voorzien van een inspirerende vraag om te overdenken. Daarna laten we ontspanning transformeren naar expressie door middel van dans en stem. Hiervoor is geen ervaring nodig, je wordt met liefde begeleid naar jouw eigen expressie.  

 

Een extra les (aan het einde van de middag) wordt gewijd aan intuïtief tekenen/schilderen, waarin je de inzichten van de dag op een creatieve manier vastlegt. De avond sluiten we af met een betoverende visualisatie van jouw persoonlijke hemel op aarde.

 

Op zondagochtend nodigen we je uit voor een liefdevolle meditatie, gewijd aan zelfzorg en zelfliefde. Vervolgens ga je aan de slag met het neerschrijven van hoe jij jouw hemel op aarde gaat manifesteren, gebaseerd op de visualisatie van zaterdagavond.

 

Dompel jezelf onder in dit heerlijke weekend en geef vorm aan een nieuwe, inspirerende fase van zelfontdekking. We kijken ernaar uit je te verwelkomen in dit magische verblijf in Zeeland.

 

IMG_7011_edited.jpg
IMG_5467.heic

Danielle Brörmann

Na mijn burn-out in 2006 ontdekte ik de kracht van mindfulness en meditatie, waardoor mijn leven transformeerde. Met achtergrondopleidingen in Mindfulness in het onderwijs en Yoga4Classrooms (USA), deel ik nu mijn passie met anderen. Na een persoonlijke crisis in 2016 volgde ik een coachopleiding, waar ik diepgaand trauma en onverwerkte stukken aanpakte. Ook heb ik mij verder verdiept in Werkstress & Burn-out, Emotioneel Lichaamswerk, Individueel Systemisch werken, een 4 jaar van de Kunstzinnig Dynamisch Coach opleiding 'Kleine Tiki' gevolgd, en een Masterclass Geluk aan de Erasmus Universiteit gevolgd. Intussen heb ik meer dan 250 coach trajecten begeleidt.  

Mijn hart straalt van liefde, licht en vreugde en mijn wens is jou mee te nemen naar dezelfde ervaring in jouw hart. 

 

"Het gebruik van creativiteit om het onbewuste naar boven te laten komen vond ik vernieuwend en inspirerend. En dan ook nog het gebruik van de natuur hierbij."

Marleen

"Erg leuk en ontspannen, en leerzaam. Mijn grootste inzicht was de invloed van muziek op creativiteit. Ook fijn dat er op vragen en behoeften vanuit de groep werd ingespeeld. Ik vond de natuurwandeling met vragen het fijnst, en de vrije expressie in de combi van dans met creativiteit"

Esther

"Ik zou het zeker aanraden als je zoekt naar verbinding met jezelf en creativiteit. Het raakt veel aan in jezelf. Wat de oefeningen met je doen, is heel krachtig."

Jesse

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of een er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2024 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

Kamer met badkamer:
€ 540 - 1p kamer 
€ 445 - 2p kamer
€ 380 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 495 - 1p kamer
€ 410 - 2p kamer
€ 360 - 3/4p kamer 

 

€ 320 - eigen tent / camper
€ 300 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

- onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting

(€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page