top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

Erwin van Berkel

Mijn Rajayoga leraar leerde mij iets over verwachtingen; "Wie iets verwacht wordt teleurgesteld’, zei hij en ‘wie teleurgesteld is heeft iets verwacht."

Het gaf mij een nieuw inzicht, we verwachten nogal wat en wat gebeurt er als er niet aan je verwachting wordt voldaan?

Yoga als manier om rust te creëren in de beweging van de gedachte: "Yoga Citta Vrtti Nirodah". Dat is de betekenis die ik aan yoga geef.

Ik bied je een liefdevolle, vriendelijke en veilige omgeving waarin je je eigen yogabeoefening kunt ervaren. Mijn opleiding tot Vinyasayoga docent liet mij zien dat dit echt een stijl is die mij past en combineer het fysieke van flow met de stilte van de Raja en Hathayoga.

Ik geef mijn reguliere lessen in Naarden en Bussum. Daarnaast geef ik yogaclinics door het land in verschillende studio’s waarin we enkel stilstaan bij de zonnegroet. Een prachtige serie houdingen die we allemaal ook dagelijks onbewust aannemen. I love it! Je kunt me er voor wakker maken!

20-22 juli 2017
Ashtanga
Vinyasa Yoga 

Programma: Ashtanga Vinyasa Yoga

In het drukke leven van alle dag zijn er tal van momenten waarbij je de aandacht werkelijk naar binnen kunt brengen en je rust kunt ervaren. Maar vaak zien we die momenten niet meer en worden ze ingevuld door bijvoorbeeld teleurstelling, frustratie, roddels, (vr)eten of woede. Dit weekend gaan we op de yogamat oefenen om met gepaste afstand naar onszelf te kijken. Je kunt jezelf vragen stellen om je bewust te maken van je eigen denken en handelen. Ben je eerlijk? Gebruik je geweld? Ben je alert?

 

In mijn lessen staat dit centraal, maar we zijn ook in beweging en tijdens die beweging tref je wellicht een stilte moment in de stroom van gedachten. Misschien een fractie van een seconde van puur geluk, enthousiasme, liefde of vreugde! Zolang je niets verwacht is het een cadeau om dit te ervaren.

We zijn in beweging en de houdingen, veelal uit de Ashtanga serie, volgen zich achter elkaar op en we neutraliseren weer met een zonnegroet. Het ritme wat we volgen is die van je adem. We vertragen hierdoor het dagelijks leefritme en je maakt kennis met het huidige moment en je komt werkelijk in contact met je lijf en je hart.

Afhankelijk van de groep vind ik het ook fijn om elkaar te helpen met wat ingewikkeldere houdingen of balanshoudingen.

 

Naast de flow is er ook ruimte voor verdieping in de houding in het statische deel van de les. Je gaat grenzen herkennen, leert ermee omgaan en soms ga je eroverheen. Hoe mooi is het als je een grens herkent en deze volledig kunt accepteren? In het dagelijks leven zou je dit kunnen vertalen naar; "Hoe voelt het om voor jezelf te kiezen en ‘nee’ te zeggen?"

 

Er is ook uitgebreide aandacht voor concentratie wat opgevolgd wordt door meditatie, soms mediteren we langer om goed te aarden en wellicht ben je verrast wat dit doet tijdens het aannemen van de houdingen of gedurende je flow.

Kortom, het wordt een weekend om te genieten. Wees vriendelijk voor jezelf en je omgeving en geniet van elk moment, wat zich ook aandient. Een glimlach doet wonderen!

 

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Erwin van Berkel
Zeeland
Yoga in de tuin
Zen
Zomerse salade
Yoga zaal Zeeland
Schouw slaapkamer_edited
Gevulde appeltjes met notenpasta
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page