top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Eva Willemijn Visser

"Ontspanning, rust, beweging, plezier, inspiratie, bewustwording en gezonde  leefstijl. Dit zijn allemaal elementen van dit weekend die ik zie als belangrijke onderdelen van ons leven. Mijn jarenlange kennis, ervaring en vooral ook passie worden hierin samengebracht."

 

Eva is een levensgenieter. Ze is voor velen een voorbeeld van gezond leven en dat wat voor haar heel erg gewoon is, blijkt voor veel mensen een grote inspiratie te zijn. Ze is geinspireerd door dit leven, iedere dag, ieder moment. Het lichaam, haar functioneren en hoe we goed voor haar kunnen zorgen, is voor haar een superinspirerende reis. Door gezondheidsredenen sinds haar 15e begon zij toen al heel bewust met de reis “hoe zorg ik goed voor mijn lichaam”. Haar zoektocht naar gezond leven heeft haar heel erg veel kennis gebracht over ons prachtige lichaam.

 

Het zou zo fijn zijn als er een duidelijk antwoord is op een (specifiek) gezondheidsprobleem. Maar helaas is het leven niet zo simpel als dat. Deze zoektocht heeft haar gebracht tot een holistisch perspectief op het leven, ons lichaam en gezondheid. In dit weekend gaan we kijken naar hoe we gezonder kunnen leven. Voor iedereen is dit weer anders. Ik reik veel inspiratie aan die we bruikbaar maken voor thuis, voor het dagelijks leven!

10 -12 jan 2020
Eva visser
Mindful Yoga 

Eva is een Vitaliteitscoach, moeder, yogadocente, Deep Essence masseuze, inspirator, organisator van retraites en events, Ayurvedische voedingscoach, Somatic movement practitioner en is dol op dansen en op het leven. Hier (www.moveinhealth.com) lees je meer over Eva en ze is bezig met een nieuwe website die binnenkort online zal gaan.

Programma: Mindful Yoga

Behoefte aan rust? Zin om te ontspannen? Behoefte aan verzachting of juist versterking? Wil je een gezondere levensstijl? Dit weekend is voor beginners en gevorderden.

Een weekend met yoga, meditatie, beweging, ademhaling en inspiratie voor een gezonde lifestyle. Een voedend weekend, die je ook na de retraite nog dagelijks zal kunnen toepassen. Dit weekend leren we om meer aanwezig te zijn in ons lichaam, om aan te voelen wat goed is voor ons lichaam. We leren om ons lichaam meer centraal te stellen en om meer routine/regelmaat in ons leven te brengen.

Als je je aangesproken voelt, is dit weekend voor jou!

Naast tijd voor jezelf in een prachtige omgeving met veel rust bestaat deze retraite ook uit verschillende workshops om op te laden, om nog dieper te kunnen zakken in de ontspanning, in de rust in jezelf.

 

Iedereen is uniek is en elke groep mensen creëert unieke mogelijkheden. Ons programma wordt hierop aangepast. We beginnen de dag met een yoga/meditatieles. Naast het bieden van balans, flexibiliteit, kracht, rust en ruimte, vormt dit een mooie voorbereiding op de verdiepende workshops. De invulling van deze workshops wordt aangepast aan de groep.

 

Workshop 1

Landen: Yoga en meditatie. De eerste workshop op vrijdag is een yoga-meditatieles om even helemaal aan te komen op deze prachtige plek. Om je dagelijks leven achter je te laten en helemaal te mogen zijn in deze heerlijk ontspannende plek.

Na de workshop genieten we van de kookkunsten van onze kok en daarna is er tijd voor een massage, boek een gesprek bij het haardvuur of relaxen in de sauna.

 

Workshop 2

Loslaten: Yoga, ademhaling en beweging. Na de ochtendyoga is deze workshop dynamischer en gericht op het loslaten van wat je op dit moment niet meer dient. Ieder moment en iedere groep heeft weer iets anders nodig. Eva stemt daarom ook in het moment af op de groep waar op dat moment behoefte aan is. Vaste elementen van deze les zijn in ieder geval yoga, meditatie, ademhaling en beweging.

 

Workshop 3

Nieuwe inspiratie: Yoga, ademhaling en eenvoudige (zelf)massage.

Na de ochtendles op zondagochtend is deze workshop erop gericht om de inspiratie van het weekend daadwerkelijk te integreren in ons leven. Het is natuurlijk fijn om nieuwe inspiratie op te doen, maar uiteindelijk gaat het er om dat we het in ons dagelijks leven ook kunnen integreren.

Van Weten naar Doen!

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl).  Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Yin Yoga ontspanning
Zeeland yoga
Zeeland accommodatie
Ontspannen tijdens yoga weekend
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland accommodatie
Zeeland yoga
Sauna yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Yoga mudra
Relax bij haardvuur
Zeeland accommodatie
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zen
Yoga namasté
Zeeland zwembad bij accommodatie
Zeeland haardvuur

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page