Yoga-Weekend in Zeeland

 

21-23 september 2018
Yin & Restorative Yoga

Fiona Straathof

Toen ik in 2004 voor het eerst in aanraking kwam met yoga en meditatie voelde dat als thuiskomen. Ik ontdekte dat er een plek is in mijzelf waar ik altijd naartoe terug kan keren, waar ik ook ben. Sindsdien heb ik mijzelf verdiept in veel verschillende vormen van yoga: Raja yoga, Iyengar yoga, Vinyasa yoga en Yin & Restorative yoga. In de basis hebben al deze verschillende vormen van yoga mij hetzelfde gebracht: meer innerlijke rust en vreugde en een dieper gevoel van verbondenheid met mijn eigen essentie en die van anderen.

 

Mensen die deelnemen aan mijn lessen omschrijven mij als een lieve en zorgzame docent die de tijd neemt voor mensen.


In 2013/2014 heb ik een heftige burn-out gehad; ik was letterlijk ziek geworden van chronische stress. Yin en Restorative yoga hebben een grote rol gespeeld in mijn herstel. Elke dag beoefende ik deze vormen yoga en langzaam maar zeker kon ik meer ontspannen. Ik nam de tijd voor zelfonderzoek en ik probeerde uit de ‘doe-modus’ te komen en meer in het hier en nu te zijn en te ‘voelen’. Dit proces was soms heel confronterend, maar ook heel helend.

Ik vind het prachtig om deze vormen yoga met anderen te kunnen delen: in deze stressvolle tijden waarin we elke dag enorm geprikkeld worden kan iedereen wel wat tijd gebruiken voor introspectie en ontspanning. Als ik zie dat mensen lekker ontspannen zijn na een les kan mijn dag niet meer stuk!

 

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en momenteel ben ik me onder andere aan het verdiepen in de helende kracht van Reiki en Shin-do. Deze geneeswijzen zijn heel complementair aan yin yoga en tijdens de lessen kan ik deelnemers ook wat Reiki geven als ze dat prettig vinden.

Programma:  Yin & Restorative Yoga 

September is de perfecte maand voor introspectie en reflectie.  Het is een tijd om de balans op te maken en te onderzoeken wat je ‘geoogst’ hebt tijdens de lente en de zomer en hoe je de herfst- en winterseizoenen in wilt gaan.

 

Tijdens het retreat zal de nadruk liggen op zelfonderzoek en loslaten & ontspannen. We zullen rustige Yin en Restorative yoga doen en we zullen mediteren. Het zal een weekend worden waarin er echt tijd is om tot jezelf te komen, nieuwe energie op te doen en de balans weer te vinden.

 

Bij restorative yoga gaat het om diepe ontspanning, waarbij het lichaam en het zenuwstelsel helemaal tot rust kunnen komen en herstellen.  De yin yoga zal ook rustig en ontspannen zijn en voor iedereen toegankelijk.

 

Iedereen die behoefte heeft aan rust en ontspanning kan meedoen!

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Laat je innerlijke licht schijnen
Fiona Straathof 2
IMG_1801.CR2
IMG_2085.CR2
IMG_1873.-V.02CR2
IMG_2330
IMG_2013.CR2
IMG_1207.CR2
IMG_1181.CR2
Fiona Straathof 3
Yoga boomrij Ingvild
Zeeland
IMG_4365
Eleonora aan zee
IMG_4304
schouw_sfeer_buddha
zwembad
zeeland_taichi_strand
Zen
Yoga zaal Zeeland
Slaapkamer
Zeeland
Yoga zaal in Zeeland
Schouw yoga tuin

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).